Helg, kraken är född!

Grattis till P och R som äntligen fått träffa sin lilla krake! En liten kille på över 3700g och 51 cm lång! Sååå glada för eran skull!!! Jag längtar efter att få se den lille! Han föddes i Torsdags kväll, en liten våg med andra ord!

Annars har helgen varit bra, full fart! Lördagen efter att jag sovit några få timmar så gick jag o Wilmis ner på stan för att fika med Mia, Lisa, Catrin, Frida och några till. Jag var ju mest där för att träffa Lisa o Mia! Mysigt! Wilma sov i vagnen ner, händer inte så ofta nu för tiden och hon är lite för nyfiken för det för hon vaknar när man stannar eller börjar prata med någon..

Iallafall va hon super mysig hela dan! Vi lämnade pappan hemma för att se på fotboll tillsammans med Mc, de brukar väl kanske bli lite hög stämning när Liverpool spelar så det va lika bra de fick vara ifred.
När vi gick hem från stan så blev det en pust paus hemma hos Maja. Wilma älskar att leka med Nova som är 4 år, Söder kom också så vi hade en liten mysig eftermiddags fika där!
Köpte med pizza på vägen hem, mor o Björn va hemma hos oss när vi kom på ett snabbt besök, de kom tillbaka på söndag eftermiddag också och Wilma hjälpte Björn att rätta till grinden, såg så roligt ut. Hon satte skruvar i hålen och han fick borra sen.. klockrent, en blivande snickare kanske!!

Söder kom förbi på lördags kvällen, lite skitsnack, smågodis och tv-slappande! Skönt med lite sällskap.

På söndag förmiddag fick Mårten sova ut efter att jobbat på krogen så vi (jag o W) åkte till gammelfarmor o va där hela förmiddagen. Wilma säger ga-mo till min farmor så det blev lyckat! De har kul i hop de där 2! Ett besök hos morfar blev det också, de håller på att renovera köket, superläckert verkligen. Ett nytt hus, det blir kanon! Ljust o fint!

Även denna dag kom Söder förbi hemma hos oss, hon va barnvakt åt August hennes gudson så de va förbi o hälsa på! Wilma sov sig dock igenom det besöket så det va väl lite trist men så blir det ibland.

Söndag kväll blev familjen Johansen mys kväll, lite extra god mat och bollibompa mys! Jag åkte och handlade när W o M hade nattning! Så jag tycker helgen har varit bra!

Idag vaknade hon vid 06 när hon hörde att jag gick upp så hon o M har varit uppe länge nu.. Hon är på dagis idag och skall vara med sin pappa o farmor på eftermiddagen en tag! Nu kan hon ju också säga fa-mo, härligt!

Förresten första gången hon kissade på pottan igår! Stor tjej! Hon vände dock upp och ner på på pottan sen så det hamnade iallafall på golvet.. men hon va ju duktig ändå!

See you...

Gävle, mysdag och jobb

I onsdags va vi som sagt till Gävle hela familjen, men dagen började med att Mårten skulle träffa en arbetsgivare vid 09 på förmiddagen vid lasarettet, efter ca 45 min ringer han och säger att han har fått ett jobb!! Yipppiee!!! Han skall pendla lite men kommer jobba skift, en vecka kan det bli 1 dag på hela veckan. Varannan helg verkar det bli men som sagt ledig en hel del i veckorna. Jag är sååå glad för hans skull.. Han behöver det här. Han börjar nästa helg redan så det blir spännande!!

Vi åkte som sagt till Gävle sen, träffade Mia för en lunch på 9:an, himla bra ställe faktiskt. Mysigt o få träffa henne lite också, det är inte så vanligt och det är ju en toppen tjej!
Mamma kom till oss då också, hon jobbar ju i Gävle. Snacka om att Wilma blev glad när mo-mo kom! Kl 13 var det dags för mig att gå på en anställnings intervju på Gävle kommun, ett jobb som påminner om det jag har idag. Intressant verkligen. Men då Mårten fick jobb i Falun kunde det kännas lite onödigt, synd kanske att det inte va här i Falun, tror att det hade varit kul att jobba som registrator på kommunen..

På kvällen va jag bjuden på tjejmiddag hos Erika, vi har ju bestämt att vi skall ha det 1 gång i månaden. Lite mat, skitsnack och nåt glas vin. I onsdags körde jag så det va de andra som fick sulla lite.. hihi..
Mycket trevligt hade vi iallafall, goa tjejer som jag har där!

Torsdagen hade jag o Wilma en mysdag, utan stress o press!! hihi.. Mårten blev väckt av telefonen 08:30 då han visst missat skriva upp att han skulle jobba några pass åt häktet, så det blev en rivstart och iväg.
Vi va ute hela förmiddagen, käkade sen lunch, Fiskbullar- hon praktiskt taget ÄLSKAR fiskbullar, kan äta hur mkt som helst.. Sen sov vi tillsammans i 2 timmar, skönt! Eftermiddagen blev lite dammsugning och mer lek ute!

Idag (läs fredag) har det varit jobb! Jag gjorde fm och nu natten, skall strax gå hem. Wilma var idag på dagis hela dan då Mårten också jobbade från kl 07, vi fick väcka henne, kändes mindre bra men det gick bra! När jag hämtade henne blev hon såååå glad, hon va i sandlådan, hon släppte allt o sprang mot mig o på vägen började hon gråta, härligt o känna att hon blir sååå glad! Mys Wilma!

Längtar lite efter dem, ska hem o mysa med dem nu..

Spinning och blodgivning och utlovat kort

Igår blev det spinning igen, skitkul. Kände mig mer varm i kläderna denna gång!
Efter jobbet kom Wilma och Mårten o hämtade mig och vi gick på stan o uträttade ärende, bl.a framkallade några kort och fixade iordning mina stövlar! En fika hann vi med också!
Sen hem, middag och iväg på Spinning passet, vidare hem, duschade både jag o Wilma, hon älskar det.. och slutningen nattning innan jag somnade i fosterställning i fotöljen med huvudet mot armstödet... Shit, då är man trött!

I morse fick vi sovmorgon ända till 07:30, himla mysigt. Jag o Wilma käkade frukost innan vi väckte Mårten, han är inte nån frukost människa direkt! Jag har sen vart i väg o gett blod. Nästan en halv liter sammanlagt! gick bra och känns bra!

I eftermiddag skulle pappa o Carin komma förbi, Pappa ska på ett möte senare så jag bjuder väl på lite mat här då innan så han slipper åka fram o tillbaka till Linghed extra.

I morgon väntar en tripp till Gävle, vi skall äta lunch med mamma och Mia bl.a.

Här kommer ett kort på prinsessan som för tillfället sussar skönt på övervåningen:

Här visar hon upp sin nya fina cykel som farmor o farfar kom med för nån vecka sen! Supersöt!

KRAM KRAM

Yippie, Janne är en räddare i nöden

Ja för igår satt stackarn hemma hos oss i flera timmar och försökte rädda våran dator, och jag tror att han löste det. Det klart, man skall inte ropa hej innan man hoppat över ån men jag tror på Janne! Janne är en gammal arbetskamrat till Mårten. Så snart kommer det lite kort hit också..
Det va ju ett tag sen ni fick se nåt kort på prinsessan men snart kommer det!!!

I helgen har jag ju mest jobbat, Wilma sov hos farmor o farfar mellan lördagen och söndagen. De hade vart ut och matat änderna och myst! När jag cyklade hem från jobbet igår vid 15 så sken solen på mig, sååå skönt! När jag kom hem var Sonil, Linda och lilla Molly hos oss på besök, de hade räddaren Janne med sig som blev kvar hela kvällen..

Molly och Wilma gillar ju varandra men kan bli riktigt osams också, de ska ju gärna leka med samma saker och blir super arga på varandra då. Men det går ganska snabbt över, men vi föräldrar får vara med och styra lite och se till att de får nåt annat som fångar deras intresse..

I innebandyn visade sig att damerna vann med 12-5 och herrarna slog AIK med 4-3, det är starkt. Enl publik på dammatchen i fredags så hade det varit total katastrof vilket va en bidragande orsak till att jag igår inte åkt upp, men det verkar ju som de vänt den trenden då om de vann så stort över Täby. Och är herrarna så starka kanske det va Brottmans förtjänst.. Att han är tillbaka betyder nog mycket! Kimmy i all ära men jag tror att Brottman har en otrolig respekt med sig till spelarna..
Det blir kul att följa innebandyn nu, helst när man inte är inblandad. Jag behöver bara vara expert på läktaren! haha! Man kan ju sååå mycket då!

Igår fick jag ångest över att jag inte tränat sen i torsdags så jag drog ut o sprang en stund. Ingen jätte lång sträcka men 20 min av jogging va ju bra! Veckan som kommer nu är fullspäckad, usch det är drygt när det blir så..
I morgon ska jag förresten ge blod för första gången!
www.geblod.nu om ni också vill anmäla er!

Kram kram

Nu är det nytt..

Sorry, jag har ju varit riktigt arg på datorn där hemma, har inte alls fungerat som jag vill så nu måste någon som är duktig komma och kolla på den.. Suck, datorer ska bara fungera!!!!!!!!!!!!!

Vi har gjort massor sen sist,
Jag har haft min debut som spinning instruktör i torsdags! Det gick bra om jag själv får tycka, kul va det också! Svettades floder.. Innan passet på dan så hade jag o Wilma cyklat varpan runt som är 14km långt.. Det är en tävling som jobbet ordnar, det är cykel, skidor, terränglöpning, orientering, bänkpress och skjutning bl.a. som man kan vara med på. Så vi valde att vara med på cyklingen den här gången. Himla kul! Men det blev mycket cykling den dan..

I onsdags va jag, Wilma, Wilmas gudmor Anna, Ebba o Wille till Lugnet och badade! Sååå mysigt, det blev nästan en heldag, barnen hade superskoj och vi njöt av varmt vatten i lilla bassängen! En bit lunch blev det också innan det va dags för Wilma att sova iallafall, jag gissar att både Ebba o Wille somnade på vägen hem också..

I går så va Mårten ner till Ludvika på en begravning på förmiddagen, en gammal klasskamrat och kompis som gått bort i samband med en trafikolycka, det visade sig att många av de gamla kompisarna kom och de bestämde sig för att träffas igen för att ta en öl på kvällen. Så maken kom hem tog med sig resten av familjen (dvs mig o Wilma... ) och åkte till Ludvika igen.. Vi bodde hos Fanny, Micke och Ulrika! Superbra initiativ av dig Ulrika! Det va länge sen vi sågs så vi sippade lite vin på kvällen efter middagen och när Mårten och Micke gick ut så skönk tjejerna ner i soffan framför tv:n o snackade skit! Wilma somnade klockrent i Fannys rosa fina rum!!

I morse så blev det en härlig höstpromenad för tjejerna, killarna hade inte riktigt kommit i trim förrens vid 11-tiden..
En fika ute i solskenet blev det också och Wilma busade med Fanny, ropade Nany efter henne!!
Tack för en jättetrevlig kväll och dag! Jag tror grabbarna hade kul också!!

Tur att Mårten har så goa vänner från L-A!

Nu är det jobb resten av helgen som gäller! Wilma va hemma med pappa en stund innan farmor o farfar hämtade henne så hon sover där i kväll!
Fick så många kramar o pussar innan jag gick så jag får väl leva på dem ett tag tills jag får se prinsessan igen i morgon! Åhhh mys!

Kram på er!

Debuten blir längre fram..

Tack, Linda. Hon blev hemma ändå, hennes pappa hade blivit bättre så hon va hemma och körde passet igår så jag bara kunde vara med och köra järnet, skönt och få vara med o se vad som händer och hur cyklarna funkar osv.
Så debuten blir nog nästa torsdag istället!
Måndagar och torsdagar kör de så en mjukstart är väl det bästa!

Mårten kom igång i går också, körde ett gym-pass efter min träning igår. Kanon! Bra jobbat älskling!

Wilma hon tränar ju varje dag, hon är ju bara stilla när hon sover eller när hon myser med vällingflaskan, och när hon har feber!  Annars är det full fart såklart! Igår sa saknade jag henne när jag jobbade så jag funderade på att säga upp mig från jobbet och vara hemma jämt.. Men det skulle ju inte heller vara kul eftersom jag trivs med jobbet så jättebra!
Wilma o Mårten va till farmor o farfar igår efter dagis när jag jobbade, de åt lite mat och va i lekparken och åkte rutchkana! Hade roligt tror jag!

När man frågar Wilma om hon vart på dagis då säger hon genast Ming Ming, jag tror att det är hennes bästa kompis på dagis. Troligen är det Le Ming som hon heter, en tjej som skolades in samtidigt och som hon sitter brevid osv..
Men det kan också vara Mingus, killen som är lite kär i Wilma..
Det är ju lite häftigt ändå att hon sätter ihop dagis och mingming!

Ja, det va allt för denna gång!

Kram på er!

Träning..

Jag har kommit igång med min träning nu, det känns bra! I måndags så sprang jag ner till jobbet innan jag började.. Klev upp 05:50, sprang ner, duscha och satte mig för att jobba.. Det va lite tungt faktiskt..  Men skönt för man hade gjort det. Wilma sov hos sin mormor då eftersom det va planeringsdag på dagis och mormor gärna ville ha semester. Så de hämtade mig på jobbet och skjutsade hem oss!!
Tisdag morgon så lämnade jag Wilma på dagis, det gick då helt plötsligt jättebra igen, jag åkte upp till lugnet med 2 av mina arbetskamrater och simmade, eller ja, jag hade en platta på ryggen och trampa vatten i ca 30-40 min. Det va super varmt o skönt i vattnet!!

Efter det hämtade jag Wilma och hon och jag käkade lunch tillsammans på café vi 3, mysigt att bara vara vi 2 faktiskt. Vi myste tillsammans innan vi åkte hem till Mårten och Wilma fick sova sina 2 timmar.. Jag va ju i full akt så jag städade lite i garderoben o fixade lite sånt..

Igår va en sån där fullspäckad dag, jag sov lite på morgonen medans Wilma o Mårten busade.. Sen hade vi lek på Wilmas rum hela förmiddagen, hon har en gunghäst som hon verkligen älskar. Hon har den framför en spegel och ser sig själv när hon gungar, tänk va intressant det kan vara att se sig själv, hon ser verkligen den prinsessan hon är!! Vi sjöng lite, hon är en liten artist, tar nåt som liknar mick, drar upp ena axeln, böjer på knäna och sjunger- som om hon vore världs medveten om hur man gör! Favvo låten som vi sjunger just nu är Hur svårt kan det va med Linda Bengtzing..
När Wilma OCH Mårten somnat mitt på dan så åkte jag till frisören, en lite mas-inspirerad frilla.. haha!
När jag va klar där cyklade jag till ICA Maxi och inväntade slöfockarna.. Jag träffade en gammal klasskamrat, Marco Kinnari där så vi snackade lite skit!  Jag skulle hälsa till alla jag känner som han känner så nu är det gjort!

Jag tog med mig Wilma sen o cyklade hem till slätta, hon älskar verkligen att cykla, hon är alldeles tyst, ser sig omkring och myser!!
Vi hann också titta på ett hus som är tillsalu i området och sen va jag på ett barnklädsparty hos Erika igen! Tog med mig mamma den här gången och det va nog inte så dumt visade det sig! haha! Tack mamma!!

Jag va förbi Linda o Sonil på vägen hem, har ju tagit på mig nåt som gjort mig lite sömnlös i natt, bara för att man är nervös och spänd. Jag skall vara spinninginstruktör, Linda behöver åka till sina föräldrar och då frågar de mig.. 
Ja, vad säger man! Jag är jätte nervös men hoppas det ska gå bra! Det finns väl 2 senarior, katastrof eller ok.. Vi får se..

Grattis till August idag som fyller 3 år!! Stor grabb! Kalas väntar nog i helgen..
Hans mamma prydde förresten DD:s framsida igår.. Super bra! GRATTIS!
Grattis också till farmors bror ERik som i morgon fyller 86år..

Det känns som om det inte händer så mycket det är mest vardagen som man försöker få ihop.. Vi har iallafall väldigt roligt i våran familj, busar och myser. Sjunger och skrämmer varandra! Det är ju bra!

Väntar med spänning på att Västerås skall få en ny krake till världen, vi hoppas snart!!!!!!!!

KRAM KRAM
 

Då ska vi ut på tigerjakt...

Mora träsk.. Jag säger bara det! Idag har jag o Wilma vart på mora träsk! Fam Ceder va med, Linda o Molly och mamma (mormor).. De hade gjort en stor scen vid en parkering och hade fiskdamm, korvförsäljning och mora träsk! Helskoj! Köpte en dvd med dem så nu ska det bli mora träsk för hela slanten! Det är ju dem en annan växt upp med! Fader abraham, klappa händerna m.m.m. De håller i en farbröderna!! Bra jobbat!

Vad har vi annars gjort då? Ja, jag har väl jobbat lite och myst med familjen..
Igår tog vi en tripp till aqua nova och badade, Wilma gillar det super mycket och det va Mårtens första gång där. Käkade "middag" där för att sedan avsluta kvällen med lite fredagsmys hemma innan Mårten gick iväg o jobbade på O´learys ikvälls!
Jag somnade dock super tidigt..

Mamma o Björn va förbi med ett par vinter kängor som de köpt till Wilma, 99kr på ica maxi, kan det bli bättre! Skit bra! Ett par fodrade dagis byxor hade kommit med också! Super tack! Ännu mera tack för jackan som du sponsrat mig med, tack tack o tack!

Farmor och Farfar har ju vart i Turkiet så de va upp till oss i torsdags med lite grejer som de inhandlat! Nike jacka, adidas dress, puma tröja och ett matchställ med 8 gerrard och liverpool.. Tror ni pappa M vart nöjd?!
Han fick en del t-shirts och jag fick mig en plånbok o tofflor! Suveränt! Tusen tack!

Jag har kommit igång med träningen nu iallafall.. I ons körde jag gym på jobbet med cykel o styrka, sen i torsdags så cyklade jag o Wilmis ner till dagis  jag lämnade cykeln på jobbet och med Petters sällskap gick jag hem till slätta (ca 3km), va hemma en stund och städade innan jag sprang (eller joggade iallafall, går ju inte så fort) ner till jobbet för att jobba till 23.. Bra va?! Kändes kanonbra, nu gäller det att hålla i..

Ha en trevlig helg!

Helgen har sprungit iväg så klart!

Nu är det måndags morgon och min man är på väg ner till dagis med våran stora tjej.. Hon skall vara där till 14 idag.. Känns lite knasigt att jag är ledig fram till 15 men de ville väl ha det så här i början o det kan jag väl köpa samtidigt som jag vill ju vara med henne när jag är ledig.. Men det blir väl lite pussel med schemat hela tiden..

I fredags så jobbade ju jag dag och natt, dvs att jag är ledig 8 timmar imellan 2 pass. Så jag kom hem o myste med familjen en stund. Jag o Wilma gick till lekparken en sväng medans Mårten lagade middag till oss. Pratade med min gode vän Johanna i telefon samtidigt som jag skulle bära hem Wilma (hon vill gärna inte lämna lekplatsen om jag säger så...) Så för att få en reaktion från mig så tar hon mobilen och slänger den i backen.. Ja, jag vet jag ska inte prata i telefon samtidigt som jag bär på min lilla dotter.. Men hur det än är så nu ser jag INGENTING i displayen.. Så om jag inte hört av mig är det därför...
Anna skickade ett sms i lördagskväll, ja jag såg ju varken vem det va ifrån eller vad det stod så jag chansade och svarade henne.. Anna ringde, hon sa så att ja du ser inte vad du skriver va? Det va nåt med att min displäs va trasig.. hihi... Ja så nu måste jag hitta en ny telefon.. Tråkigt..

I lördags morse när jag kom hem va min familj vaken.. Grannarna hade haft fest till 03 på natten och Wilma hade vaknat 05.. Min man såg rätt kryssad ut. Men jag gick o la mig en stund o klev upp efter några timmar för att sedan skicka min man i säng.. Jag o Wilmis tog sen en promenad ner på stan, höstmarknad o hur mkt folk som helst!
Blackie o Söder tog sig an mig men tyckte väl mest att jag va en stoppkloss som skulle stanna o prata var 10 meter.. Men en fika blev det iallafall, mamma o Björn va med också. De skulle åkt motorcykel men fick nåt knas på den så då fick vi träffa dem istället, det va ju bra!!

Blackie o Söder kom hem hit på kvällen också då Mårten skulle jobba. Vin, köp mat o en film blev det! Jättetrevligt! Trött som bara den somnade jag runt 12. Wilma sov redan som en stock då!

Igår va vi o åt lunch hos Lisa o Mille i Lönnemossa, jättetrevligt! Vi ses inte så jätteofta men det är lika enkelt ändå när vi väl ses! Fick en del pratat innan det va dags att röra på sig hemmåt, Wilma somnade så fort bilen började rulla.. På eftermiddagen hade jag bjudit hit Wilmas morfar o Carin samt gammelfarmor och hennes bror Erik på lite fika! Så de dök upp strax efter 15 o va här till 17. Wilma fick en fin tröja av sin morfar som det stod Morfars älskling på!! hihi..
Wilma tycker ju att det är så kul att få uppmärksamheten helt så hon va i sitt esse! Tog gammelfarmor i hand och gick runt, sen fick gammelfarmor jaga Wilma, jag skrattade gott. Det går lika fort för dem båda!!
Wilma är inte så blyg för morfar nu längre, det är skönt!

Ja, det va den helgen det.. Ja, kvällen avrundades igår hemma hos Erika på barnkläds party! Så jag somnade gott innan 22 igår!! Skönt!!!

Ha det så bra nu, framför allt du Pörnie som börjar din mamma-ledighet idag, nu är det bara att släppa på så att kraken kommer ut snart!! Längtar...

Kram Jessica

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0