Erik, tyvärr bara i våra tankar nu..

Min farmors bror Erik har gått bort, han somnade in i torsdags eftermiddag. En man som sett flera delar av världen än vad jag någonsin kommer göra och som har en stor dos humor! Kommer självklart att bli saknad av hela vår familj.. Vi har tagit fram en fin bild på Erik och Wilma som står på köksbordet så att vi kan titta på honom lite då och då.

Detta inlägg blir kort, en liten hyllning bara!

Vila i Frid!

Min lilla tjej blir så stor....

Från och med lördags natt så har Wilma sovit i sin växa säng! Shit, fattar ni. Hon börjar ju bli stor nu.. Sovit som en stock i flera nätter nu, går man upp o väcker henne för att vi ska till dagis så hittar man henne tvärs över sängen, vrider sig åt alla håll! haha! Men det känns konstigt också, nästa steg är väl att sluta med välling, sen blöja.. shit, det går lite fort tycker jag!

Pratet är i full gång, idag pratade jag med henne i telefon när hon och Mårten va hemma på förmiddagen, och hon berättar och svarar på mina frågor! Hon säger t.ex. att Wilma sovit i nya sängen, Mamma ha köpt snutte.. osv..
Sjunger gör hon också, hon sjunger bä, bä vita lamm så att man hör att det är den, Huvud, axlar knä o tå lika dant, så häftigt!! Klappa händerna så fort du kan gör hon med rörelser och sjunger!!

Ni hör att det är en stolt mamma va??!!

I helgen som va så va vi lediga både jag o Mårten vilket inte hört till vanligheterna så vi har myst hela helgen! Lördagen va vi hemma mest, lite pulka på förmiddagen bara o gott till middag. Farmor o Farfar kom förbi en snabb sväng på eftermiddagen. Jag va iväg en liten kort sväng och besökte min gammel morbror som inte mår så bra.. Jobbigt, självklart. Jag gillar honom, han är gammal men har både humor och är lätt att prata med. Sen betyder han otroligt mycket för min farmor och det gör ont att se då när han mår dåligt.. Det är bara att vänta och se.. Han betyder självklart mycket för mig också, mer än jag kanske trodde.

Söndagen blev det en tripp till Kupolen, sen till främby udde på öppet hur och red ponnyridning! Wilma pratade hela vägen om att hon red på hästen och hon tyckte det va såååå kul. Självklart till föräldrarnas fasa som är både allergiska och rädda för hästar, men det finns förhoppningsvis folk i vårat umgänge som gärna kör lite hästkvällar! Jag är bra på idrott istället, jag tar de kvällarna!! haha!!

På söndag kväll kom Linda, Sonil och deras lilla Molly hit. De åt med oss också o tjejerna hade kul tillsammans så länge de inte ska ha samma saker o leka med..  Kul att de kom iallafall!

Annars går veckorna av bara farten, mindre än en månad kvar till jul! Ja, jag undrar jag när man inte skall känna sig stressad, för det tycker jag man är för jämnan.. Försöker iallafall intala mig att jag inte behöver göra allt..

Ikväll är det tjejmiddag hos Maja, men Mårten jobbar så jag hoppade det. Va ner o sa hej och snackade lite men sen gick jag o W hem istället.. Som sagt man kan inte göra allt..

Så nu har jag lagt min lilla Emil i lönneberga ( som inte kan låta nåt vara just nu, hihi, kan inte låta bli att små le..) och skall se på despret house wife tänkte jag!

Vi ses o hörs!


Helg igen, en mycket lugn sådan!

Helgen är bokad till en lugn helg på hemma plan, ladda lite batterier! Och denna lördag har varit kanon!
Jag har varken tänkt ordet smink eller borste eller liknande utan bara är, självklart har jag iallafall klivit i ett par mjukisbrallor och en t-shirt. Har till och med varit ut så långt som till lekparken en stund på förmiddagen, annars har jag o Wilma bara myst. Mårten va med en stund också men va tvungen att jobba, igen.. Snart har han iallfall en helg ledig! Ser vi fram emot! Hjälper ju inte mig om han är ledig i veckorna och jag på helgerna..
Wilma har det dock bra pga det o det är ju faktiskt huvudsaken!

Men som sagt nästa helg är vi lediga alla 3!!!!
Idag kom Wilma på att man faktiskt kunde pussa mamma o pappa på hakan också, vi brukar göra det på henne och hon skrattar så hon tjuter så idag kom hon på att hon kan pussa tillbaka, så jag har fått massa hakpussar idag!!

Tycker att dagarna springer iväg och det är nåt hela tiden, samtidigt som det är kul så känner man att man ibland inte ens vill eller orkar ta upp telefonen och ringa nån vän. Men tanken finns där iallafall..
Jag tänker på er ALLA, känner bara att jag njuter av lugn och ro också..

I morgon fyller Ragge 40 år, GRATTIS! Vi kommer på fika!

Har börjat planera för julen, snart är den här.. haha.. Men inte riktigt så långt fram i tiden som en av våra grannar som haft julpynt ute sen 2 veckor tillbaka! Helt sjukt, tomtar och ljus!! Nä, inte än tycker jag, men det kommer!

Kram på er!

Fest m.m.

Jag har konstaterat att jag skall vara nykter i ett år, jag är inte van o dricka och då ska jag nog helst låta bli!
Min käre vän Blackie som fyller år idag! GRATTIS GUMMAN! hade lite partaj i Lördags- Wilma sov hos mormor o Mårten jobbade så jag va dit, och efter det på Harrys. Mycket trevligt även om dagen efter alltid blir lite konstig... hm...
Tack Söder iallafall för att du guidade mig på Harrys, har inte riktigt koll längre känner jag...

I övrigt är det mest vardag just nu, dagarna går o går.. haha!
Häromdagen skulle jag hämta Wilma på dagis, fröken där säger när jag kommer,
-ja, vi får se om vi får hem W idag..
- Jaha, vadådå säger väl jag
- Nä hon är såå sjuk förstår du (lite ironi ev..)
Kommer då in i ett av lekrummen där prinsessan sitter i en docksäng med tröjan uppdragen och en äldre tjej
undersöker henne!! HAHAHHAHAHA!  Så mysigt! I 20 min sen sa W att hon hade Ont i magen! Hela den dagen hade visst varit underbar och W hade myst med de äldre tjejerna och skrattas tills de tjöt!

Hon är såååå mysig! Och det kommer såååå mycket prat just nu!
En mening här om dan, - Nu komme mamma!

Helgen har förutom festen varit bra, Elsy och gammelfarmor va på besök på lördagseftermiddagen! Mysigt att träffa dem, verkligen. Det är underbart att Farmor o W får en sån härlig relation! Elsy ska ju snart bli mormor hon med!!
På söndagen kom mina yrväder till gudsöner, E och M, då va det full låda. Vi hade super kul i W:s rum där de täckte mig med nallebjörnar innan de hoppade på mig!!!!!!!!! haha, de blir så stora! Gudmor hänger inte med..

Vi träffade farmor o farfar en sväng på fredagen, då W roade sig med att låta farfar blåsa håret på henne. Tänk att sånt kan va kul också!
Sen mormor o Björn såklart sov W hos mellan lördag o söndagen!
Igår kom Söder o busade lite med W, pratade hon om idag faktist- Tjöder Måla !

Bada hann vi med också i lördags, det blev buss ner på stan o byte till badet. Träffade Erika o Edwin, Johanna o August och Sara o Alfred, Erika skjutsade hem oss sen, det är såå mysigt.
Som sagt jag är en ganska nöjd mamma just nu! Och fru för den delen, min man är inte så tokig han heller!

Så jag är såå nöjd så helgen som kommer blir en slapp hemma helg!

Vi hörs o ses!
Mamma! Jag vill inte ALLTID vara med på bild...

Bubblande prinsessa!

Det händer SÅ mycket nu i hennes tal, man kan se henne stå framför spegeln och riktigt artikulera (osäker på stavningen..) högt o tydligt med munnen och lyssnar hur hon ska säga orden. Riktigt häftigt faktiskt!
I dag sa hon Ballong, mammas mössa, här kommer jag, I love you to, jag kan säkert göra listan lång.
Tänkte att jag själv måste skriva upp det så jag kommer ihåg!

De skulle fotas idag på dagis men det blev inställt och framflyttat, synd men vi får ta nya tag!

Vi åker ju buss nu, till och från jobbet o dagis. Det är skoj, enkelt och fantastiskt bra!

Tänkte inte skriva så mycket mer idag, mest en liten notis så jag kommer ihåg hur underbart duktig prinsessan är just nu! Härligt!

KRAM på er alla, framförallt till Wilmas kommande 3 menning i magen i Holland!

Snö är härligt!

Vi åkte pulka HELA förmiddagen igår, så kul!!!! O bra motion för mig som fick gå upp o ner, upp o ner med pulkan och Wilma dragandes efter.. hihi! Det finns en liten kulle en bit längre bort från oss där barnen håller till så de flesta barnen från vår "gata" va där o åkte! Wilma åkte både själv o med stora tjejerna, med mig och med en liten tjej som heter Hilda! Såååå kul, hon skrattade hela tiden!
Efter ett tag fick hon åka pulka till affären också o handla lite.. Det gick bra ända tills vi gick hemåt, hon började himla med ögonen för att hon blev så trött o somnar sittandes i pulkan! Vilken syn! HAHAHAHAHAHA!!!!!!

Så blir det när man är trött, riktigt trött!!

Wilma är verkligen hur mysig som helst, det är en jätterolig tid just nu. Klart det är lite bus men inget som inte går att städja.. Hon babblar också, hela tiden och gärna samma sak om o om igen.. En papegoja, så passa sig vad man säger kan jag lova!

Ja, jag njuter just nu!!!

PUSS o KRAM

Jaha, dags för lite uppdatering.

Jag vet ärligt inte om vi gjort nåt särskildt, tiden rullar ju iväg ändå..
Mårten har jobbat rätt mycket den här veckan o jag med så då springer tiden och orken iväg!
I Tisdags kväll hade jag tjejmiddag här hemma, gänget som håller i detta fick komma hem till mig på kycklingwok med nudlar, sweet chilli sås, kokosmjölk... Äppelpaj (smulis) till efterrätt! De verkade nöjda o belåtna när de rasslade hem vid 22:30 tiden! Skoj att det håller i sig och att vi kan sitta o snacka så länge..
Wilma fick vara med då Mårten jobbade kväll, Karin hade sina 2 barn med sig också så det gick ju bra!
Onsdagen ville jag bara vara hemma, somnade mot Mårten i soffan när klockan närmade sig 21:30.. Strax efter BONDE SÖKER FRU!!!! Haha!! Det är ju pinsamt men otroligt roligt!! Också den enda kvällen maken va hemma denna vecka så det kändes skönt att få lite familjetid!

Torsdagen rullade på såklart, jag hämtade Edwin på dagis för att hans mamma skulle på ett möte, så vi mötte Mårten o Wilma på stan och käkade middag på Åhlens. Pannkaka! haha! Mysigt va det iallafall fast vi lugnar oss nog lite med barn nr 2.. Det är vi nog inte riktigt redo för än..
Spinning vart det på kvällen, Skit skönt att bara få svettas ordentligt!

I går va en sjukt stressig dag.. Började med att det va JÄTTE mycket SNÖ utanför mitt hem! Det upptäcker jag när jag o Wilma kommer ner kring 06:00 efter att kämpat i ca 1 timme o en kvart med att försöka få henne att somna om, men icke sa nicke! Det va bara att ge med sig tillslut, efter ca 2 utbrott (OBS! Wilma utbrott) och 10 ggr då hon sätter sig upp i sängen o säger: Mamma- Upp, Mamma- Upp!!
Iallafall skulle Mårten o Wilma vara lediga på dan eftersom M jobbade igår natt, så jag gick upp. Vattengympa med jobbet kl 08 (betald fysträning- Klockrent!) så jag vågade väl tillslut ta cykeln till jobbet, det tog lätt 10min extra men vad gör man inte..
Vattengympa är faktiskt nåt att rekomendera, skönt, svettigt och jobbigt!
Efter det hade jobbet ett litet jubileum o bjöd på smörgåstårta, kl 10, 10:45 va jag hos tandläkaren sen va det liksom lunch. Shit kändes inte alls som jag jobbat..
Efter lunch krånglade datorn, så jag blev sittandes med supporten jätte länge.. Sen va det dags att gå hem!
Jäktade hem förbi affärn för att handla lite, kom hem 16:50 o Mårten åkte 17:00...Kul??!!
Städade hemma och hade fredagsmys med Wilma, vi har det sååå mysigt då!

Idag hade vi mysmorgon trots att W tyckte återigen att vi skulle gå upp 05:00.. 06:20 gav jag upp igen..
En tripp till Linghed stod på schemat, hälsade på gammelfarmor, morfar o Carin o Smulan innan 4 års kalas vankades! GRATTIS EBBA!! Jätte god fika o roliga kompisar!!

När vi kom hem va farmor o farfar här, de har handlat lite till Wilmas nya säng som de kom upp med, den blir jättefin!
Så nu ska jag ha lite lördags mys och håller tummarna för sol i morgon så vi kan åka PULKA!!!

Vi ses!

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0