Extra koll.

Idag va jag och Mårten upp på ett extra ultraljud, eftersom när våran prinsessa föddes så hade hon hamna i säte vilket barnmorskorna inte kände. Det upptäcktes av en slump när jag hade högt blodtryck och ett extra ultra ljud gjordes då.
Så för säkerhets skull så kollade vi igen.
Denna bebis ligger dock med huvudet neråt och allt såg bra ut, skönt ändå att få se även om det va en stor bebis nu. De kan mäta och väga bebisen också och den uppskattas nu till 2900 + gram.. Jämnför detta då med prinsessan som vägde 2700 gram när hon kom ut!!
Könet på bebisen visade sig iallafall fortfarande vara det vi fick första ultraljudet, väljer att inte skriva ut det då jag inte är säker på att alla vill veta..
Med 4,5 vecka kvar till beräknat datum så får vi väl se vad vi hamnar!!

Våran lilla prinsessa är det full fart på, framförallt så ÄLSKAR hon grannarnas studsmatta, tror hon skulle kunna bo där om hon fick. I andra hand är det gungorna vid lekparken, hon skulle kunna gunga i timmar och timmar! Så nu letar vi efter en gungställning, då kanske vi kan hålla henne hemma lite mera. Vi skall iallafall kolla på någon i helgen bl.a.

I helgen är det städdag i området, Pörnan kommer på besök så vi får väl hoppas på bra väder!

Vi hörs och ses!!

Hormonerna flödar..

Mitt humör så här på sluttampen av graviditeten är inte att leka med.
I Fredags blev jag super förbannad för att mina köttfärsbiffar inte höll ihop, slutade med att jag slog näven i väggen och grät.. Suck.. I går krävdes det inte mycket för att jag skulle börja gråta.
Men det är visst så här det kan vara, tur att inte varje dag är så iallafall..
Det blir ju inte lätt för min familj då.

Har väl känt att sista veckan har det blivit tungt och jag tycker att jag är stor och så vidare..
Då underlättar det ju inte när arbetskamraterna kallar en för tjockis VARJE dag, och framförallt inte med en vandrande blick och frågan; - Men hur stor skall du bli då?
Och då har jag gått upp ca hälften av det som jag gick upp när jag väntade Wilma.
I dag svarade jag en att du, det är inte läge att säga så..
Samtidigt som jag vet att man säger så och har inte brytt mig alls förrens typ nu..
Så det har väl också med hormonerna att göra..

Så att det är 6 veckor kvar kanske är bra. Nästa vecka ska vi på ett extra ultraljud för att se läget och vikten på bebisen, detta eftersom Wilma låg i säte så för att verkligen försäkra oss om att vi kan föda "den vanliga vägen" så gör vi ett sådant! Spännande skall det bli iallafall.

Läste någonstans att födelsevikten ofta baserar sig på pappans födelsevikt, kul, då min älskling vägde närmare 5 kg när han föddes.. ahhhh.. Men det skall nog gå bra!

Wilma då, hon är ju inte så intresserad av sitt syskon i magen, hon har fullt upp med sig själv. I går ville hon äta precis innan läggdags och när jag frågar om varför hon inte åt när det va middag då?
Jo först var det för att hon va kissnödig, förklarade  dock att då får man gå och kissa och sen fortsätta äta, då kom nästa bort förklaring, jag va ju kissnödig men kände det inte.. Suck..
Undrar hur detta skall bli när hon blir tonåring..

Jag och Wilma badade i dag på utebadet som finns här i området, det gick jättebra nu när det va så varmt! Skönt o svalka av sig lite! Kändes som svensk högsommar nästan!

Kram på er!

Kirurg..

Wilma skulle berätta för mormor o Björn att en förälder hade varit och berättat om sitt yrke på dagis här om dan. Så jag frågade henne vad han jobbade med:

Funderade..
Han är span span.. TURK!

Det hon skulle få ut va kirurg. Så tokigt det kan bli!

Hon sa också i morse vid frukosten att hon skall bli tandläkare, det är ju ljuv musik för en mamma, vi får väl se vad det blir!!

Hon sover hos sin farmor och farfar idag så jag o Mårten skall helt oplanerat vara bara vi i kväll.
Meningen va att hon skulle umgås med dem en stund då vi har städat i förrådet men då ringde hon och frågade sin pappa om inte hon fick sova över hos farmor o farfar! Så så blev det! Hon skall sent till dagis i morgon också så det passade ju bra!

I fredags firade vi Valborg! Först hämtade mormor o Björn Wilma på dagis och bjöd henne på glass på stan. Hon fick cykla med mig hem och vi mötte Mårten vid ICA för att inhandla valborgsmaten.. Sen kom familjen Ceder upp till oss och invigde grillen! Härligt att få grilla hemma för första gången! Edwin och Wilma höll låda till strax före 22 och vi fick sitta vid matbordet och snacka skit en hel kväll! Riktigt trevligt!

Så helgen har varit en städ helg, putsade fönster igår och förrådet idag! BRA JOBBAT va?!?

See you..

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0