Äntligen ledig!

Det har varit skönt! Sov väl som vanligt inge vidare när jag kom hem efter nattpasset men Wilma va trött tidigt på dan så när hela familjen la sig i sängen vid 10-tiden, då kunde jag sova också!!
Glömde sist att berätta om att Anders (Wilmas gudfar) och Renate va förbi, de kom med kött, potatisgratäng och sallad!! SUPER BRA ide!! Det va sååååå kul att ni kom. Vi har inte setts på jättelänge! Nu fick vi lite tid tillsammans. Wilma myste lite med Renate, va lite rädd för Anders men han fick iallafall en puss innan hon gick och la sig! TACK för att ni kom iallafall! Det va trevligt!

Idag har vi träffat Wilmas Gudmor Anna på stan, en lunch på Pralin o lite skitsnack! Alltid lika trevligt! Wilma gick mest runt i de affärerna vi va inne i och gick gärna åt de håll som vi inte skulle åt. Och kommer man för att hämta henne så ökar hon farten.. Otroligt medveten om vad man kan och inte kan göra.
Humör har hon också, blir SKITförbannad när hon inte får göra det hon vill. Typ hämta fjärrkontrollen eller liknande..
Sa upp lägenheten igår... Ahhh, så definitivt det kan bli! På kontraktet stod det att vi flyttade in 2002-06-01 och nu flyttar vi ut 2008-06-01... 6¨år har vi bott här.. Lite vemodigt blir det faktiskt! Ett par som väntar barn har varit o tittat på lght idag, de verkade intresserade! Vi har ju trivts väldigt bra i alla år! Hmm hur ska det gå????????

image120
Tur vi har detta charmtroll!!!!!!

Hon målade sin första teckning i tisdags, med fingerfärg. Vi stängde in oss i badrummet, tog av kläderna och smetade med färgen.. HAHA, det va färg över hela Wilma!! Men en teckning blev det tillslut som jag självklart sparat! Smidigt med fingerfärg, lätt att ta bort. En dusch bara så va det borta!

I morgon väntar lite mat inhandling, sen bär det i väg till fjällen för mig o Wilma. Ax, Ceder och Söder skall vara med och Wilmas polare August och Edwin. Det blir skoj!
Så nästa uppdatering blir efter lite härlig fjälluft!

Skidspelen i Falun

i Söndags va det en ledig dag, en dag som jag självklart längtat efter, en heldag med Wilmis! Hon va på strålande humör och kändes bättre i förkylningen så vi tog en promenad upp till Svenska skidspelen tillsammans med Söder. Vi skulle BARA gå upp utanför och kolla men det slutade med att vi betalade in oss. Solen sken och värmde. Helt underbart! Tyvärr va det väl lite geggit på kullen brevid skidspåren men det gick bra ändå. Wilma ville också ut o traska lite, Självklart dök hon ner i en lerpöl och lortade ner både henne, mig och Söder! Det är nog dags att inhandla galonisar...
Trevligt hade vi iallafall! Det blev en heldag! Vi passade på att lifta hem med Mårten efter att han spelat match.
Resultatet i staffetterna under skidspels söndagen va väl inget att hylla över det vanliga! Damerna 4 och herrarnas lag 2 kom väl 5:a..

Måndag och idag har jag jobbat, väntar snart på att få gå hem efter en natt på jobbet!
Wilma o Mårten har varit hemma idag, han har också åkt på förkylning såklart! Men det blir nog bättre snart!
Nu när jag går av så är jag ledig ända tills på tisdag och jag längtar verkligen efter att vara fullt ut med Wilma! HELA DAGEN!! HELA VECKAN!!

Hon är verkligen inne i ett stadium när hon skall bära och hämta saker just nu, mest går hon och hämtar våra skor. Mårtens kängor är supertunga så hon bara morrar när hon går med dem..
Förkylningen är seg också, hoppas att de ger med sig snart!

Nä, nu saknar jag min familj! Snart bara 1 timme kvar!

Appropå något annat, hur kan det hända att en låt som heter Upp och hoppa kan gå vidare till melodifestivalsfinalen i Globen men inte Patrik Isaksson eller Ainbusk. Det är en smått pinsam låt att skicka till Eurovision iallafall.. Jag ska väl inte klaga eftersom jag inte röstade själv och det är ju kul att det är olika musikstilar som tävlar... Men ändå.. Än så länge är Sanna Nielsens bidrag Empty room min favorit! Jag missade första deltävlingen men håller på Sanna ändå!

Vi hörs!!!

Mycket jobb= dåligt mamma samvete + förkylning..

De klassiska 3 dagarna har gjort att familjen Johansen drabbats av en lättare förkylning, efter att fått det troligen från grabbarna i söndags så insjuknade Wilma i förkylning i onsdags! Första dagen är alltid värst.. På natten vaknar hon ca 1 gång i timmen, blev med andra ord inte så mycket sömn.
Hur som helst så va hennes pappa hemma och vabbade i torsdags, dvs en vård av barn dag! Lika så i fredags också, jag jobbade o han va hemma. 3 dagen på rad som jag jobbar idag och genast kommer det dåliga mamma  samvetet fram...
Min kloka man sa dock till mig att det är nog bara att vänja sig, det kommer ju en dag när hon ska gå på dagis och jag ska gå till jobbet varje dag! Och det är ju sant!
Det är väl så det är, tänk om man kunde få lite mer tid, mer tid till Wilma, familjen, vännerna OCH jobbet, för det är ju allt det som man vill hålla på med. Jag tycker väldigt mycket om mitt jobb. Vi sa det igår kväll, jag och Mårten, att vi hoppas att våra vänner inte tror att vi inte vill träffa eller umgås med, att vi har en osocial period och att vi hoppas kunna få bjuda tillbaka sen!
Men det tror vi iallafall, de flesta som fått barn iallafall vet nog att det tar ett tag innan man är inne i den nya vardagen..
En nyhet då: Vi kommer troligen få hyra ett hus i Slätta till sommaren och ett år framåt, lite formaliteter kvar bara och vi har inte sagt upp lägenheten än men det verkar med stor sannolikhet att det blir så iallafall. Jättespännande! Vi får isåfall tillbringa sommaren i hus istället för att bo på 5-te våningen utan att kunna gå ut...
Så ni får hålla tummarna att det blir bra av detta!

Wilma är hos sin mormor nu och de ska komma och hämta mig när jag slutar, vi ska ha en heldag i morgon! Lite svenska skidspelen tror jag att det kan bli!

Melodifestivalen blir det väl ikväll, Mårten ska jobba dubbelt idag, först hela dagen sen ska han va ordningsvakt ikväll också! Så det blir en lugn och skön hemmakväll för min del!

See you!

Nytt kontrakt, 3 barns förälder och jobb..

Börjar med att hylla mina innebandy tjejer, de har efter vinst mot AIK i lördags säkrat sitt kontrakt för vidare spel i division 1! Suveränt!! BRA JOBBAT!
Vi såg matchen i lördags, jag och Wilma. Det blir väl dock inte så mycke konsentration på matchen direkt. Wilma vill ha uppmärksamheten och sen vet hon ju inte direkt att hon inte skall ställa sig vid sargen! hihi.. Men det va skoj ändå! Wilma hade sin alldeles egna klubba med sig upp, hon lånade självklart också en full lång klubba ibland och hade 2, en i vadera hand.. Men det blev lite krångligt...

Jag jobbade natt i fredags, kunde iallafall sova lite bättre än de tidigare gångerna.. 2.5 timme iallafall. Efter det mötte jag Mårten på stan. Han va o fikade med Wilmas farmor o farfar.
Sen va vi ju som sagt på innebandy på eftermiddagen..

I söndags provade jag på livet som 3 barns förälder.. PUST!
Skämt o sido, i det stora hela gick det bra! Jag åkte ut till Sundborn och mina Gudsöner. Deras mamma och pappa har varit på en kryssning till Tallin och deras farmor hade haft dem hela helgen. En trött farmor som ville ha lite avlösning. Det är ju sånt man som gudmor måste ställa upp på såklart!
Jag hade dem på eftermiddagen efter att de sovit en sväng. Det gick bra, men det va full rulle hela tiden. De va både högt o lågt.. Sen vill de självklart hitta min uppmärksamhet genom att ta Wilmas napp eller nästan lägga sig på henne så det gällde att vara nära henne hela tiden!
Emil va i sitt mys esse! Han ville helst sitta i famnen, kramas, pussas o snurra håret. Å då smälter man....
Mackan har blivit bättre på att lyssna och det är kanon tycker jag. Sen pratar han super mycket nu!!!
Både jag och Wilma va rätt trötta när vi kom hem! Men det va jättemysigt! TACK GRABBAR!!!

Måndagen blev en lugn vilo dag, endast en liten promenad ner till Hemköp.. Annars lugnt på hemma plan!
Ladda lite batterier. Vid 16-tiden skjutsade jag Wilma till sin farmor o farfar, de har haft henne hos sig i natt eftersom både jag o Mårten jobbat idag.
Jag skulle upp o besikta bilen sen på eftermiddagen igår, kommer upp dit, ska anmäla mig och de påstår att jag inte finns med...????!!!!! Jo, då hade betalningen in vart sen och TROTS att jag pratat med bilprovningens kundtjänst om detta och de sagt att det va okej så blev jag av med den tiden.. Svärandes lämnade jag ingarvet.. I morgon ska jag ringa deras chef. Vi riskerar ju att få körförbud på bilen om vi inte besiktar före 1 mars... O hur mycket sådanna tider tror ni att det fanns... Jag hatar verkligen när folk i samma företag/ myndighet ser på saker och ting olika... AAAHHHH!!!!!!
Det löser sig säkert!

Idag har vi som sagt jobbat, jag har varit på arbetsplatsträff, det är nice. Man disskuterar hur det funkar på jobbet och sen har vi lite utbildning och utbyte av erfarenheter! Kanon!
Både jag o Mårten slutade 16 så vi hämtade Wilma tillsammans... Hon blev sååå glad, visste nästan inte vilken av oss hon skulle gå till först. hihi! Det är kärlek det!!

Tack Söder också för att du tog med mig på en gym runda igår, känns lite i axlarna idag!

Sooo long!!

1-årsfotografering, alla hjärtans dag och ja just det, min sopp diet...

Har börjat med en diet i tisdags som jag ska syssla med i en veckas tid.. Soppa..
Det är ganska okej, den är matig. Det är nudlar, kyckling, morötter, tomater m.m. Sen har man en plan varje dag. Idag är det grönsaker och frukt som gäller. I morgon är det bananer och mjölk.. Det ska bli gott!
Som sagt det funkar och målet är att bli av med det värsta sötsuget som jag kan ha. Så håll tummarna!!!!!!

Vad har familjen Johansen sysslat med i veckan då? Ja, Mårten har mest jobbat och haft innebandyträning. Han va dock hemma i måndags och det tyckte vi va mys! Jag har varit ledig hela veckan och laddar för ett nattpass i morgon bara.. Så i tisdags blev det en lugn dag. Mest på hemmaplan, en liten promenad bara.
I går, onsdag va mer fullbokad istället.. Började med 1-års fotografering hos Petra Rogström i Sågmyra. Inte lika enkelt som sist då Wilma gärna inte är stilla nu för tiden.. haha!
Hon gick mest runt och hade konstiga ljud för sig. Men jag hoppas att det blev bra bilder iallafall.
Petra har fått en kanon fin butik i sågmyra brevid lager 157. Jättefint verkligen!
Jag o Wilma va själva ut dit eftersom Mårten jobbade så efter vi fotat klart gick vi in på lager och åt. Wilma pannkakor och jag en grön sallad (utan pasta, BARA grönsaker...) Vi tog en repa in på lager 157 också, blev några linnen inhandlade och en super fin kjol till Wilma. Den bara skrek till mig att den ville vara med hem så så fick det bli.. hihi..

Babysimmet va intsällt igår så istället åkte vi tillsammans med Erika och Edwin och Olivia och Alexander med mammor till Lugnet för att bada där istället. Wilma hade hur kul som helst. Baby bassängen där är så pass grund att hon kan gå i och gå runt och gå och gå och gå.. Ja vi va inte stilla så mycket här heller..
Det positiva är ju att jag också måste röra på mig!! hihi..

Det va trevligt iallafall!!

Idag försökte vi oss på en promenad på förmiddagen, den blev dock inte så lång då det blåste. Synd, för jag hade längtat ut i solskenet. Öppnis som vanligt på torsdags eftermiddagarna. De är såååå bra där. Himla skoj.
Vi målade en disktrasa till pappa Mårten på Alla hjärtans dag!! hihi..
Han kom, bye the way hem med rosor till hans 2 favorit tjejer! Åhhh..........

Jag och Mårten har varit förlovade i 6 år idag, kan ni tänka er det? 6 år... 3,5 år som gifta! Tiden går ju sååå fort!
För 6 år sedan va vi i tällberg och bodde på Dalecarlia hotell. En underbar vinter dag, ca 4- grader, strålande sol och vindstilla.. Åh, verkligen en dag att komma ihåg!
JAG ÄLSKAR DIG MÅRTEN, du är den bästa!!!

Vill skicka en alla hjärtans dag kram också till min familj, släkt och alla goa vänner som jag har! Ni är alla guld värda!

Våran lilla prinsessa sover nu gott, det här är annars hennes favoritsysslor just nu;
image119

Hoppas alla har en bra alla hjärtans dag!

KRAM KRAM

Morbrors kalas, innebandy m.m.

Ja i Lördags hade Wilmas morbror lite kalas för familj och släkt. Han fyller 25 år den 21 februari och skulle hem till Dalarna för att hämta lite kläder inför deras resa till Alperna så passade han på att ha lite bjudning. Gammelfarmor Lisbeth hade gjort smörgåstårta och mormor hade köpt semeltårta. Vi var hemma hos Wilmas morfar i Linghed. Det va Morfar o Carin, Gammelfarmor, Erik (gammelfarmors bror), Mormor o Björn som hade Björns barnbarn Ronja med sig också, Jag och Mårten och Wilma, Morbror Johan och Emma, Gammelfaster Elsy och Leif samt Min och Johans Gudfar och Morbror Tomas och hans Gun. Ett härligt gäng!  Morfar bjöd på lite lunch före också så det blev en hel dag i Linghed.
image117
Här är Mårten, Wilma och Johan. Erik i bakgrunden. Wilma spelar munspel!

Grattis Johan, jag hoppas att biljetterna ni fick blir en trevlig kväll!
<        nm               bbbbbbnnnn...................v bbz2§§
(Detta skrev Wilma nyss...) hihihi..

Efter kalasandet fick jag förbereda mig för att jobba natt. Sov mig igenom Melodifestivalen tyvärr så jag har ingen aning om det va bra eller ej, ingen repris har det varit heller, det är dåligt tycker jag!

Söndagen blev en jobbig förmiddag, kunde självklart inte sova trots att jag varit vaken sååå länge..
På eftermiddagen åkte Mårten i väg på match och jag och Wilma va till Lisa och Mille och fikade. Det va himla skoj att träffas en sväng. Tror Wilma o Mille tyckte det också!! hihi..
Vid 17 åkte vi upp till FKarena för att se herrarna möta Helsingborg. Första herrmatchen som jag sett live denna säsong.. De har spelat bara kvällar så nu va det dax tyckte jag. En ganska sömnig match till början men 3:dje perioden gjorde att det va värt att åka upp igen. Skit kul verkligen!

Wilma har fått en gammal klubba av mig nu avsågad.. Och hon fattar hur man gör, häftigt!
Nä, jag skall ta hand om maten och Wilma nu hon börjar nog bli hungrig...

Vi hörs!
image118
Så här kul hade vi det idag!!!!
         

Ledig vecka.

Förutom lite jobb i måndags så har jag varit ledig och hemma med våran lilla prinsessa hela veckan! Riktigt skönt. Tisdagen va Mårten också ledig så då tog vi en promenad tillsammans och uträttade lite ärenden samtidigt. Köpte självklart en semla på självaste fettisdagen. Va först in på focus här i stan som enl falu kuriren hade fått bäst i test stämpeln, jag vände dock i dörren då jag upptäckte att det va ca 20 pers i kö.. Inte en chans! Det fick bli hammars istället. Vi köpte en semla till Wilmas farmor också och besökte henne en sväng.

Onsdagen va lugn på förmiddagen, efter lunch och sovstunden blev det 1-års kalas hemma hos Edward. Vi fick glass med blåbär och hallon och mys med barnen. Wilma gick dit i skorna, så häftigt att hon kan gå ute nu också. Lite väl nyfiken bara på det mesta som ligger längs med backen! Har smakat på snön också...
Babysim va det också på ons kväll, hon njuter verkligen i poolen. Denna gång badade hon med sin pappa. Dyker hur bra som helst!
På kvällen gick jag iväg på möte med IBF Falun ungdoms tjejsektion. Vi blev bjudna på mat också så det va riktigt trevligt!

I går tog vi en promenad med Blackie och Emma Lundmark på förmiddagen, de följde med hem på en fika strax efter lunch. Sen gick vi till Öppna förskolan och sjöng lite.
På förmiddagen idag (fredag) har vi endast vart ut och handlat en sväng på ICA, har nyligen lämnat över Wilma till sin farmor en sväng och Mårten har nog precis hämtat henne där, vi har gått om varandra så jag sitter på jobbet nu. I morgon ska vi träffa Morbror och förfira hans 25-års dag!

Wilma har haft lite gnälliga eftermiddagar, inge förkyld eller feber men gnällig och lite trött nästan. Vet inte riktigt vad det beror på men hoppas att det ger sig snart. Hoppas att det inte är något iallafall. Seperations ångesten märktes lite idag när jag kom till hennes farmor, hon kände nog på sig att jag skulle gå iväg.. Då skär det lite i mamma hjärtat..

Men Wilma får säkert en riktigt mysig kväll med sin pappa! Den fina familjen jag har!!!!

Linghed, Falun och Linköping..

Man kan hinna med en del ibland! hihi..
I Torsdag fick Linghed sig ett besök av mig och Wilma. På förmiddagen var det ett besök på en till förskola i stan först tillsammans med pappa så klart! När sen Mårten skulle iväg o jobba åkte jag och Wilmis till gammelfarmor i Linghed. Där åt vi lunch, Pölsa o Potatis! Smaskens! Vi var hos henne en stund och myste innan hon skulle i väg på 97-års kalas och vi åkte till Wilmas gudmor en sväng. Hennes barn går ju på dagis numera så vi följde henne upp dit för att hämta Ebba o Wille. Mysigt! En fika blev det sen. Det är så skönt att vara hos Anna, för det första så vet jag att Wilma kan gå fritt och det är inte så stor risk att hon får tag i nåt som hon kan ha sönder. Jag får ett annat lugn! Tack Anna för att ni finns!! hihi..

Fredagen blev rätt lugn, jag va till frisören redan 08 på morgonen o självklart när Mårten ska upp med Wilma så sov hon till 08... Han har tur han! När jag kom hem käkade vi lunch innan vi tog en tripp ner på stan o träffade Johanna o August o fikade med dem! Trevligt! Vi va på cafe vi 3 och efter en stund ville Wilma ner o gå, såklart snubblar hon nere vid lekhörnan o slår sig i ögonbrynet, grät så hon nästan glömde andas! Ett snyggt blåmärke men annars va det lugnt! Lilla vännen...

Lördags morgon då startade resan ner till Linköping, 07:30 gick tåget. Vi va nere vid lunch efter byte i sala. Gick kanon bra, mycket mat att muta med så funkade det toppen bra! Vår prinsessa gjorde en kanon resa, sov på mig i 40 min ca o sen va hon vaken hela dagen, åt mat som en toka. Och sov sen lugnt o skönt till 04:45 på hotellet i en lånad spjälsäng.. Häftigt hur duktiga de kan vara! Edwin som är lite förkyld gjorde också en kanon dag! Lunch på Åhlens i Linköping innan grabbarna åkte till hotellet och vi gjorde stan. Träffade Kristin Fors en sväng. Sen tog vi bussen ut till hotellet också. Mårten och Micke gick på Whiskey mässan och vi brudar var på hotellet och åt middag, nattade barnen och myste på hotellrummet med ost, kex o lite vin!
TUSEN TACK För en jätte mysig helg!
Tåget gick självklart tillbaka idag efter en härlig hotellfrukost (den är alltid värd sina kronor...). Hemresan är alltid lite jobbigare, då vill man hem. Men den gick kanon bra den också!

Lite bilder:
image114
Pannkakor till frukost!!
image115
Vatten på tåget!
image116
Edwin försöker käka lite rester av choklad på tåget!

Helt underbart har det varit iallafall att komma iväg på en liten tur med hela familjen och självklart med underbara familjen Ceder! Ni är bäst!!!!

Nu är det dags att slappa lite framför tv:n, Mårten har match men bör vara hemma snart..

See you!

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0