Finaste Julia har döpts!

I går va 3/4 delar av familjen Johansen till Töreboda för att gå på Julias dop! Hennes mamma Jenny och pappa Claes hade fixat en buss som åkte från ICA Slätta 08:45 på lördags morgonen! Tyvärr jobbade ju Mårten så klart så vi åkte själva, efter lite om och men då Wiktor har varit lite förkyld i veckan. Men hur som helst så drog vi. Det gick i det stora hela väldigt bra, Wiktor tyckte det va sövande att åka buss men mindre roligt att vara på "fest", fikat och middagen va i en bystuga och det tyckte han blev både för varmt och för stökigt så han ville bara bäras och bäras.. Men han lugnade ner sig till slut och slocknade i vagnen. Sen sov han nästan hela vägen hem, vi åkte därifrån vid 21 och va hemma 01.. Wilma körde järnet, både på bussen och på festen! Hon är otrolig. Hon är trygg och vill gärna att andra än mamma skall hjälpa henne, typ Söder eller Erika! (TACK FÖR ATT NI FINNS :-) ) Sen fanns det en scen där middagen va som hon gärna stod på, både sjöng, berättade historier och dansade! Alla barnen (ca 10st) rockade loss till Manboy på scenen! hahaha!!

Så här såg det ut i bussen:


I Söders knä på bussen på väg ner till dopet!!

Wilma tok och Edwin tok längst fram i bussen!!!

Ja, riktig härligt att se att de klarar av att vara med på så här " sociala arrangemang" och älskar det! Ca 80 vuxna och 20 barn tror jag att det va totalt på dopet!
Fina Julia njöt av att vara i centrum, hon är såååå fin med ett underbart hårsvall, fick tyvärr ingen bra bild i kykan men hoppas att mästerfotografen Erika skall skicka några till oss snart!

I dag blev det en lugn söndag, Mårten åkte och jobbade igen så vi tog en promenad med vagnen och Wilma på cykel runt området så att Wiktor sov i vagnen länge och väl! Mormor och Björn kom förbi på en fika och vi gick sen över till grannen som hade en nybliven 1-åring som gärna ville ha paket!
Sköna söndag!!

I veckan som gick hade vi besök av mina gudsöner Emil och Markus, det är alltid full fart då. I övrigt har vi haft en lugn vecka, jag och barnen har mest varit hemma och det har faktiskt varit riktigt skönt!!

I fredags va vi dock och badade på Lugnet med Wilmas gudmor och hennes barn samt deras kusin och hans mamma, riktigt skoj! Wiktor sov jättebra vid "vuxen bassängen" vilket gjorde att jag kunde bada länge med Wilma. Hon är GALEN i bassängen, hon hoppar från kanten och numera även utan att jag tar emot, hon dyker och simmar med puffar! Efter ett tag sa hon dock;
- Mamma, jag vill inte dyka nå mer, jag får vatten i kroppen!

Härligt hur man kan tänka!

Träffade en kollega på jobbet som upplyste mig om våra val på namn till barnen och tyckte att jag var en patriot.. Nämligen att vi använt W till båda barnen, W är nämligen också läns bokstaven på Dalarna!! haha, det används rätt mycket i vårat jobb!

Nä, det får vara för denna gång, hörs snart igen!
Lämna gärna kommentarer, det blir roligare då!

När Wilma får barn...

Det va disskutionen kring lunchbordet idag.. Hon berättade då för mig och Mårten att om hon fick en pojke skulle han heta Wiggo och en flicka skulle hon heta Blomma, för det va ju ett fint namn!! :-)
Jag tänkte direkt att detta måste jag skriva upp så att vi kommer ihåg det!! hahaha..
Med tanke på att hon önskade att Wiktor skulle heta ERiksson Kjell ( i den ordningen..) Så är ju fantasin ganska livlig!

Helgen va mindre rolig, Lördag morgon så va jag här nere och skulle byta blöja på Wiktor och göra honom iordning för morgonen, vänder ryggen åt i 2 sekunder när jag skall hämta vatten för att tvätta honom och vips så låg han på golvet. FY F-N va rädd jag blev, och han med.. Mamma hjärtat bara skrek! Det gick bra, väldigt bra. Han lugnade ner sig rätt snabbt och vi åkte för säkerhetsskull upp till akuten för koll, där var vi mellan 08 och 11 så de kollade honom direkt och sen efter ett tag. Inte en skråma fick han men mamma hjärtat (och pappa också för den delen) fick ett stort ärr.
Jag vet såååååå väl att man aldrig skall lämna dem ensamma på skötbordet och jag kommer gräma mig länge.. Jag kan lova att många tårar ramlade ner från mina kinder..
Det är skönt dock att höra att man inte är ensam men ändock. Han är lång och han rör sig otroligt mycket just nu (ingen ursäkt men ändå..) så det är väl anledningen till att han ramlade ner. Han vände ju på sig i luften. Ja, usch. Hela lördagen hade jag honom i famnen nästan..

Wilma hon åkte med sin farmor och farfar till Avesta och hälsade på Mårtens morfar efter akutenbesöket, det va nog skönt för henne, det blev lite av en rivstart på morgonen för henne också när hon hörde mig skrika efter Mårten och Wiktor gråta.

Men som sagt han har varit sig lik efter detta, litet extra trötthetsgråt igår bara när farmor och farfar va här och lämnade hem Wilma (såklart!) men i övrigt helt vanlig.

Ja, man blir orolig många gånger för sina barn. Jag vet de gånger Wilma ramlat och man tror att hon fått hjärnskakning, en hel natt va jag upp och rörde vid henne för att se att hon inte svimmat..

Så det är väl nåt man får vara med och säga till Wilma när vi blir mormor och morfar till Wiggo eller Blomma!!!

I övrigt i helgen va vi upp till FK arena och kollade på herrarna när de spelade mot Umeå igår. Wiktor fick öronskydd på sig och va med, han tyckte nog det va skoj för han tittade och tittade! De rörde sig där nere.. Skoj, han kanske blir en boll kille! Det vore skoj!
Wilma hon stod i trappan med läppglans som mick och sjöng istället för att titta på matchen.. Ja, alla har vi våra prioriteringar!

Älskar iallafall mina barn över allt annat och man blir verkligen SÅ otroligt skärrad när något händer dem..

Kram

Ett löv till sin älskade mamma..

Wilma är rätt mysig just nu, ja det klart hon har sina trots tider som inte är så kul och hon kan reta gallfebern på en men där emellan är hon rätt rolig och mysig. Allt hon leker med just nu är prinsessor och prinsar och alla är kära i varandra. Skall gifta sig eller liknande!
Hon frågar alla vem de är kära i och hon tycker att alla har någon att vara kär i..
Själv är hon kär i Wiktor säger hon.. hahaha..
Iallafall så säger hon lite roliga saker:

T.ex. idag när jag lämnat henne på dagis så ropar hon mamma, vänta! Kommer fram till staketet och säger så här: Mamma, du skall få ett löv som jag målat på för att du är min älskade mamma!
Åhhh...

Hon sa här om dagen att hon älskar min mamma och min pappa och Wiktor! Ofta säger hon det!

Hon pratar ju så bra, helt rent på nästan allt. Det hon säger som är lite roligt är;
Förbrätta (Berätta) och Dimadem (Diadem) förut kallade hon sin dagisfröken Birgitta för Förbitta också!! Men hon heter Birgitta numera!

När hon sjunger för mig och Mårten så ser man hur hon tittar sig runt i rummet och letar efter saker att sjunga om, egna texter så klart!

Hon är underbar som ni märker, måste komma ihåg o skriva upp sånt här så man kommer ihåg de där roliga ögonblicken!

Hon berättade för mina arbetskamrater hur gamo och morfar säger hennes namn, Willma, de betonar lite mer på l;et vilket hon tycker är lite roligt!!

Så kärlek till er också!

Helg med pyssel..

Ja min kära make har ju jobbat HELA helgen, eller ja nästan iallafall, han har jobbat natt så man ser honom åtminstonde på eftermiddagarna.. Men eftersom vi inte hade några planer alls i helgen så tycker jag att vi fick med oss en hel del ändå..
I torsdags va Mårten på Leksand- Malmö med föräldrarna Ceder och föräldrarna Ax/Johansson så jag tog på mig uppgiften att ha mina barn samt Edwin här under kvällen! Det gick till slut bra, Wiktor va lite kvällsknölig och Edwin va SUPER trött och längtade efter sin mamma, men till slut så somnade alla 3 utslagna hjältar, Wiktor o Wilma uppe och Edwin på soffan nere tills det att de hämtade honom! Det hade nog tänkt varit lite mer mysigt än det blev med tanke på att Wiktor blev knölig.. Men men skam den som ger sig!

Fredag då, passade jag på att gå ner till spinning lokalen och testa vad jag orkar.. Körde ett av mina gamla pass, funkade men jag va knallröd i ansiktet när jag gick därifrån, men det va skönt!! Härligt!! Wiktor va hemma med pappa som också fick Wilma, Tuva och Jossan här men jag tror det gick bra, de 3 äldre tjejerna sköter ju sig själva oftast! Det är härligt att komma igång med lite träning iallafall! Kvällen va väl si så där, Wilma va på ett riktigt skit humör och testade ALLT!! Men mest va hon grinig, och då blir jag det också!! Efter ett tag sa hon(eller skrek rättare sagt); Mamma, bli inte så där pratig!! Fick mig en tanke ställare, jag är nämligen sån som skall förklara allt för henne, typ varför hon inte får göra si och så eller jag vill att du gör så för att då osv.. Jag tror hon blir less på det och jag insåg nog att ibland räcker det med bara nej eller ja! Inga förklaringar.. Men det är svårt, jag vill att hon skall veta varför jag säger nej eller blir arg även om det ibland blir för mycket info. Inte alltid lätt att vara förälder..

I Lördags va det städdag i området, jag tog med barnen ut och vi krattade och krattade, fantastiskt mycket löv det finns.. Super härligt väder och man fick jobba med kroppen, Wiktor va nöjd i vagnen och somnade och sov och sov i totalt 3 timmar ute tror jag! Skönt för honom. Wilma skulle hjälpa till o kratta men hennes vanliga lathet tog över och hon fick en snigel i en burk istället och lekte med Tuva! Tack gode gud för bra grannar!! När vi gått in så fick jag nästan frisk luft abstinens, så det va bara i med Wiktor i bärselen och gå ut och rensa lite bland mina vissna blommor. Inför vintern!
Kvällen va väl si så där, skittråkigt när Mårten åker på kvällen och vi hade väl inga bud på att träffa någon heller, vare sig här eller hos någon så vi fick mysa i soffan och 21:30 låg jag i sängen och tittade på kärleksdrama.. ojojoj..

Idag söndag så vaknade lillprinsen 06:18.. Hmm, vad ska vi upp och göra då??
Wilma sussade och sov brevid mig så jag tog med Wiktor ner i gästsängen när Mårten kom hem, det dröjde dock inte länge innan Wilma kom ner också, men vi myste i soffan läänge innan frukost.
Sen tog vi en promenad med vagnen, Wilma cyklade riktigt bra, hon fick bestämma riktning och då går det bra!! En rejäl promenad blev det. Vi stannade till hos en kollega som har en son som går på Wilmas dagis och där fick vi fika!! Sen har jag skurat köket, vardagsrummet och toaletterna, undrar hur länge det får vara rent??!!

Så jag känner mig nöjd med helgen! Mina underbara barn och jag har fått mysa både morgon och kväll!! Men nu vill vi att pappan skall vara med också!!

I morgon väntar en klippning, cant wait!!

Kramar

3 månader gammal!

Våran prins växer så det knakar. I Måndags va det dags för kontroll på BVC och vaccin spruta!
Vid vägningen visade vågen 8520gram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oj oj oj.. 66,5cm lång. Det är ingen liten kille vill jag lova.. Men han är go, han ler mot alla nästan, super mysigt! Han är kinkig när han inte sover eller är för trött men är också otroligt nyfiken och vill för allt i världen inte missa något så man måste oftast hjälpa honom till ro, oftast mot sin mammas arm med nappen och snutten som stänger av omvärlden då somnar han rätt fort!
På kvällen så här somnar han runt 19, ibland före, ibland efter, sen sover han till 07 på morgonen med 1-3 avbrott för lite mat på natten! Så det funkar bra tycker jag!
Wilma kommer oftast över till mig på natten också så man är ju vaken några gånger.
Mårten sover oftast nere fortfarande, men det är skönt för oss båda. Han är OTROLIGT lätt väckt och har svårt att somna om om han vaknat så det är bäst så tycker vi, jag kan ju sova hur som helst och tycker att det är rätt mysigt att ibland ha 2 barn i sängen, det gör inte han så vi tycker att det är en jätte bra lösning!!

Nu när jag är hemma så får vi en hel del mamma-pappa tid, mycket mer än förut. Det klart att barnen är med hela tiden men vi ses iallafall varje dag. När vi båda jobbade hade vi 4 lediga dagar i månaden tillsammans, nu har vi minst 2 ena veckan och 5 andra veckan.. LYX!

Den här veckan är fullspäckad, idag har vi lekt med Theo och Molly och deras småsyskon och mammor, i morgon är det bebislunch och kyrkråttorna, torsdag blir det öppnis så vi har o göra. Jag brukar inte boka så mycket men denna vecka blev det så, det är helt okej ibland. Annars brukar jag tycka att det räcker med 2 dagar i veckan inbokade! Så vi får väl ta hela nästa vecka blank då!!

Wilma tittade på gamla videoklipp från när hon va 1,5-2år gammal och skrattade och beundrade sig själv. Hur låter jag? Va lite hår jag hade osv.. Super kul!

Träffade min o Mårtens gudson Alfred idag, han är sååå söt! När de stora tjejerna och killarna kom springandes så ställde han sig i vägen för att ingen skulle sätta sig i knä på mig, det va ju hans knä!! Sen kommer han upp i knät, lutar huvudet bakåt ler och myser! Kan man annat än att älska det! Tack Alfred, you made my day!
Här kommer en bild på godingen:
 Alfred 1 år och 3 månader!!!

Hörrni, läser ni bloggen eller??? Lämna gärna ett avtryck, jag vet inte om ni läser annars!

KRAM KRAM

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0