Mormor och farmor för hela slanten!!

Ja i söndags var det mormor o Björn för Wilma nästan hela dagen, Mamma hämtade henne vid 10-tiden eftersom Mårten skulle på match och jag skulle sova.. Inte för att jag sov dock, kunde inte. Det va helt sjukt. Så när väl mamma och Wilma gått iväg tvingade jag Mårten att komma o lägga sig en stund, då först kunde jag somna tryggt i hans famn...
När jag vaknat så tog jag en promenad till mamma och va med dem hela eftermiddagen.
Det va mysigt!

På måndagen hade vi en lugn förmiddag innan jag skulle börja jobba. Mårten blev utringd på jobb men kom hem till lunch. Han o Wilma följde mig till jobbet och gick vidare för att lämna Wilma hos farmor och farfar! Där har hon sovit i natt. Jag jobbade till 23 och började 07 i morse så det va skönt att jag fick sova hela tiden.
Det hade iallafall gått bra hos farmor o farfar. Hade väl väckt dem vid 05-tiden men som tur var somnat om efter ett tag. 

Vi hämtade Wilmis efter jobbet och hela familjen åkte till Maxi och handlade. Mys!
Sen blev det pannkaka när vi kom hem, det blev en klar favorit hos Wilma. Kul!
image113
Det va ju ett tag sen det blev en bild..
Bus i våran säng är det hon tycker är roligast hemma. Hon ställer sig mot sänggaveln och kastar sig ut över täckena. Snuttefilten är alltid med nu för tiden.
Hon är också inne i en bära och ge mamma/pappa saker. Här om dagen kom hon bärandes på Mårtens gympa brallor (tunga saker) från sovrummet ut i vardagsrummet. Hon slet verkligen och det syndes hur tungt det va. Och idag hjälpte hon mig med tvätten, hämtade ett klädesplagg i taget från tvätt hängaren och gick till mig med dem. haha, ja hon kan hon våran prinsessa!

Nu ska jag vara ledig HELA veckan, i helgen väntar Linköping och hotell, fram tills dess så ska vi ha mys och ev träffa lite goa vänner! Babysimmet startar i morgon också!

Ha det så gött!

Mitt i natten..

Det går förvånansvärt bra att jobba mitt i natten. Mitt problem har väl istället varit att sova mitt på dan. Funkar inte... Hoppas det går bättre i dag. Tur att man fick mysa lite med Wilma mitt på dan istället, hela familjen gick och la sig när Wilma ville sova sin tupplur.. Helmysigt!

Sen har vi tagit en promenad ner till ICA för att handla lite, Wilma gick också. Nästan hela vägen. Med skor på. Hon tyckte nog att det va spännande, massa konstiga saker på marken som man kunde stanna o titta lite extra på.
Magsjukan är borta iallafall, sen tar det väl ett tag innan magen är helt okej på henne.
Hon har spelat munspel idag också, hon diggar samtidigt också. En riktig musiker!

Hon sov den längsta natten hon gjort inatt också, säkert för att pappa va hemma och jag va på jobbet, sov från 19 till 08:30. fick välling 2ggr dock men ändå.. Det är ju superlänge. Mårten sa att hon hade vart vaken en stund vid 01-tiden men annars sovit bra. Man kan ju hoppas att det håller i sig!

Mårtens grabbar hade match i fredags kväll, vann mot Sundborn med 7-4, det behövde de verkligen! GRATTIS!
Han ska iväg i morgon också till Gävle så mamma ska komma o vara lite med Wilma så jag får sova lite eftersom jag sluter 07.. Bara jag kan sova.. Får väl gå ut o springa en stund annars.

Man längtar lite extra efter sin familj nu när man jobbar, det är roligt att komma hem.

Puss och kram

Wilma kan spela munspel...

Ett litet inlägg bara, det är ju lite häftigt att Wilma kan spela munspel, eller ja hon blåser i det iallafall.. haha! Sötast i världen just då!
Idag har vi vart till doktorn för att kolla läget så hennes diarrer inte ställer till med något för henne. Men det va lugnt. Plus att vid väntrummet hade de oändliga korridorer att gå i så det va ju hur kul som helst. Hon somnade som en stock när vi gick därifrån. Efter det har hon ätit bra. Blodpudding verkar vara nya favoriten. Kan äta nästan hur mycket som helst! Tur det, jag o Mårten gillar också det!

På eftermiddagen har hon varit riktigt pigg, go o glad. När Mårten kom hem så busade vi med henne och jagade henne lite o hon tjöt av skratt medans hon försöker snabbt "springa" ifrån oss.. hihi..

Nu har hon somnat gott, jag ska se på lite handboll sen är det dax o sova för mig också. Måste ladda med mycket sömn då jag ska ut o jobba mina första 2 nätter nu i helgen.. ahhhh.. hur ska det gå, jag som är sååå trött på kvällarna. Bara att bita ihop!

Wilmas farmor ringde nyss, Wilma ska få komma dit på måndag istället nu, hon skulle ju dit i måndags men då tog ju magsjukan oss istället. Wilmas mormor va upp hit i morse också o hämtade kameran, de är nu nere i göteborg o ska på MC-mässa i morgon! Gammelfarmor har jag också pratat med i telefon och Morbror Johan också.. Hela Wilmas tjocka släkt nästan..

Wilmas morbror kommer hem till Dalarna snart, det ser vi fram emot!

KRAM på er alla!!

Innebandy, fika m vänner och en släng av magsjuka IGEN!!!

Om vi börjar med söndagen, då kom mina kära vänner Mia och Lisa med Mille hit på lite fika! Trevligt tyckte jag! Mamma o Björn va också hit en sväng på förmiddagen, de hämtade sina stolar som varit här sen jul. De hämtade också en stol som Wilma fick av dem i födelsedagspresent, det va nåt sånt där vanligt IKEA fel på den så den bytte Björn tillbaka idag på Ikea..
Jag o Wilma åkte upp på FK arena en sväng och såg Faluns damer vinna över IKSU med 3-2. Skönt!
Därefter åkte vi hem och träffa Mårten som jobbat hela dagen.
Första helgen som vi verkligen gått om varandra helt, ovant men vi vet ju att det bara är en period.
Mårten o Wilma hade en hel dag i lördags, de va till farmor o farfar en sväng bl.a.

Måndags morgon började Mårten må kasst.. Inte magsjuka igen!! jodå, mycket riktigt.. Wilma har varit dålig i magen och bajsat rejält. Mårten gick till jobbet men kom hem efter lunch. Jag gick till jobbet men fick gå hem efter 1 timme.. Har varit hemma idag men mår mycket bättre, hela familjen mår mycket bättre.
Men att det är ett kraftfullt virus visade ju sig när både Sten, Mille och Mia också leget i magsjuka. Och alla dem träffade vi i helgen.. Jag hoppas VERKLIGEN att det är sista magsjukan på länge.

Vi försökte sitta i soffan idag o titta på Pippi på de sju haven men Wilma tappade intresset efter en stund. Det var nog mest för min del!
Vi gick till Hemköp också för att handla lite bröd o frukt till Mårten som ska till Sthlm i morgon och då fick Wilma gå med skor först inne på Hemköp och även utanför här.. Så häftigt, första promenaden ute med skor!!!
Hon är super duktig!
image112
Vad gör du mamma??

Vi hörs o syns, krya på er alla som haft det som oss nu ...

Lång ledig.

Efter mjukstart på jobbet fick jag vara ledig hela veckan. Det har varit skönt och fantastiskt roligt att vara med Wilma såklart! Det är det nästan alltid! Hon har precis bestämt sig för att sluta sova på förmiddagarna men sover betydligt bättre på nätterna. Idag fick jag sova ända till 07... Toppen!!!

Onsdagen blev en lugn dag hemma bara, jag åkte upp och handlade medans Wilma sov o pappa Mårten va hemma. Mårten jobbade eftermiddag så vi myste på hemma bara. Tiden går fort då med!

På Torsdagen så luchade vi på stan, jag och Wilma tillsammans med Erika och Edwin. En sallad på Etage. Våran trötta prinsessa somnade direkt vi lämnade restaurangen, hon blir riktigt trött då hon hoppar förmiddagsluren.. Kl. 13 hade vi bokat tid på ett dagis här i stan för ett besök.  Vi tänkte besöka de dagis som vi tänkt oss inför hösten då det är tänkt att Wilma ska börja. Det första stället fick bra betyg. Mysigt dagis. Klart en kandidat till hösten. Vi har 2 ställen till vi tänkt besöka. Ett svårt val och sen får man väl hoppas att man får plats också...
Wilma sov hela tiden så hon såg inte så mycket.
Efter det besöket så gick Mårten hem och vilade eftersom han skulle ut o jobba natt och jag o Wilma gick på Öppnis. Alltid lika roligt. Wilma njuter av att vara där, jag knappt existerar för henne då..

Idag kom ju Mårten hem precis när vi vaknat så han gick o la sig när vi gick upp. Vi tog sen en snabb promenad runt kålgårn på förmiddagen. Skönt och svettigt!
Sen har jag lämnat mina älsklingar hemma eftersom jag jobbar...
Kollar lite på Lets dance mellan telefonsamtalen, hur kul som helst. Det är ju ett roligt program. (Wilma kommer säkert skratta åt det när hon läser detta om flera år...)

Nä, ska väl jobba lite också!

Ha en trevlig helg!

Linghed, vaccin m.m.

I Söndags va vi till Söder på kalas!! Hipp hipp Hurra för henne!  Det va smörgåstårta och kaffe med tårta. Det liknade även ett stort barnkalas, Nova, August, Wilma och Edwin va på plats för att fira sin favorit bus-tant! (ursäkta för tant men hittade inget annat ord...)
Svårt det där tycker jag, det blir tant bara för att det känns enklare, dam låter så prydligt och kvinna känns ju fel också.. Någon som har någon bra idé så let me know!!!!!

Efter kalasandet så gick jag och Wilma en promenad upp till Lugnet, mina tjejer mötte Sala så det kunde vi ju inte missa. Tyvärr blev det förlust trots en mycket bra genomförd match.. Det går inte alltid våran väg..
Mårten va också på match i Hagunda (uppsala) det blev också en snöplig förluts IGEN!!
Tungt för hans killar nu...

Söndagskvällen blev lugn iallafall, ganska skönt!

Måndagen desto mer fullspäckad... Åkte ut till Linghed för att tillsammans med Sandra hälsa på hos Wilmas Gudmor. Sandra och Mingus, jag och Wilma och sen Anna, Ebba och Wille. Vilket gäng! Kul hade vi iallafall. En kort promenad för att få Mingus o Wilma att sova blev det. Sen kunde morsorna sitta o snacka lite skit och fika medans barnen sov. Tyvärr hann jag inte med att hälsa på farmor och pappa denna tur, så det får bli en tur snart igen!!
Tack Anna för lunchen och trevligt sällskap! Till Sandra med såklart!
Lämnade Linghed på eftermiddagen för att hinna hem och vända, jag höll i tjejernas innebandyträning igår mellan 18-19, då Mårten också hade träning fick Wilma följa med upp dit en sväng. Det tyckte hon va superskoj. Njöt av att få vara i centrum.. Det blev nattning något senare än vanligt men då sov hon som en prinsessa också, vaknade först vid 03:50 för att få lite välling, somnade om och sov till 07!! Det är strålande det för att vara Wilmis!!

Idag hade vi BVC besök kl 10. Vaccinspruta! Det gick bra. Växt hade hon gjort också! Allt va bra!
Familjen käkade på stan och gjorde några ärenden innan vi landade hemma, Mårten gick till jobbet och jag och Wilma har haft en mys eftermiddag. Det märks dock att vaccinet spökar lite, lite feber och extra gnällig. Men så brukar det bli efter vaccinet.
Nu sover hon gott iallafall!

image111
Så här cool va man innan läggdags iallafall! hihi...

Tack Pörnie för det fina inlägget, du vet att jag känner detsamma! Blev glad när du ringde idag! Vi hörs väl snart igen!

Ha en bra dag alla ni som läser och begrundar!
Heja Zlatan också efter idrottsgalan igår, kom en liten tår också när Anjas pappa fick pris! Kul med galor! Tyvärr va underhållningen si så där tycker jag!

Kram Jessica

Öppnis, Mys fixar fredag o jobb igen..

I Torsdags började vårt kära öppna förskolan igen. Kul att vara åter. Wilma tyckte också att det va superkul! Gick som bara den fram och tillbaka. Hon går riktigt bra nu!
Hon har även börjat härma en chimpans som vi läser om i en bok. Fick den i present av Blackie, Claes och Emma, så fort hon ser den så låter hon ohh ohhh ohhh.. Häftigt!
Tror att det är Erika som lärt henne, hon va ju hemma hos oss med Edwin o Wilma en stund när det körde ihop sig lite när jag skulle jobba.

I går, Fredag så hade vi en mysdag hemma, lite fixar fredag. Tog bort julen och tvättade och städade lite. Det va skönt att vara hemma lite. På kvällen kom mamma och hämtade Wilma och hon har sovit där inatt. Jag o Mårten passade då på att gå till en pizzeria och käkade alldeles själva. Handlade hem lite snacks och vilade framför dumburken hela kvällen.
Jag sov till 09:30 i morse, det händer ju inte så ofta.
Kl 11 började jag jobba och jag slutar 19 ikväll.
Pratade med mamma för ett tag sen och det verkar som Wilma inte är så rädd för Björn längre och det är ju kanon isåfall! Det är ju den enda just nu som hon verkat varit lite misstänksam emot.

Mia G fyller 29år idag så jag ska dit ikväll (hos Frida) en sväng och gratulera! GRATTIS MIA!!
I morgon är det Söders tur att bli 1 år äldre.. Många kalas i Januari!
GRATTIS TILL SÖDER OCKSÅ!

Efter idag är jag ledig från jobbet fram tom fredag så då ska vi nog hitta på massa bus!

Vi hörs o syns!

Kalas i dagarna 3, plus att jag börjat jobba!!!!!!!

Ja det blev 1-års kalas i 3 dagar! Många som ville fira våran lilla tös!
Först de närmaste i lördags som jag skrev tidigare, sen på söndagen ville Lisa o Mille komma förbi och strax efter kom Blackie, Claes och Emma förbi på lite tårta. På eftermiddagen kom Elsy och Leif, dvs Wilmas gammelfaster och hennes man. De hade varit i Grövelsjön och ville fira Wilma på vägen hem. Gammelfarmor Lisbeth kom hon med då eftersom hon skulle lämna saker till Elsy. Det va trevligt att ni kom tycker jag! Paket från Holland också, super tack!!!!!

Måndagen var det barnkalas för hela slanten på eftermiddagen..
Wilmas alla vänner va här med sina föräldrar..
Det va: Mingus, Joel, Ebba, Wille, Molly, Emil, Markus och Melvin! Vilket gäng va!
En pappa och sen resten mammor. Emil o Markus pappa Micke va med, det va nog skönt för Mårten som också va hemma!
Alla kom med super bra presenter!
Jag fick tillfälle och gratta mina små gudsöner också, busfröna Emil och Markus. De fick lite fingerfärg, 1 kg papper och 2 små böcker! Så nu snart ska gudmor ut till Sundborn och kladda med lite färg tror jag... hihi..

Idag har jag haft mitt första arbetspass. 06:45 började jag... Wilma vaknade 04:30 och trots lite välling och försök att få henne att somna om så gick det inte så min dag har varit GANSKA lång... Jag sa ju till Mårten att jag skulle gå upp eftersom jag ändå skulle upp... hm.. Dumt sagt!!
Mårten och Wilma har iallafall varit hemma själva idag hela dan, det hade gått jättebra!
Men att hon saknat mig lite det tror jag allt för hon ville gärna vara med sin mamma hela tiden när jag kom hem.. Mys!

Det var iallafall jätteroligt att jobba, det funkade bra trots att man är lite ringrostig. Men kul att snacka lite skit och känna att man gör lite nytta även utanför hemmet!
Desto roligare att komma hem sen!

image110
Våran lilla prinsessa när hon själv äter makaroner och köttfärssås.. hihi...

I morgon jobbar jag mitt andra pass, sen är jag ledig några dagar..

Puss till alla kalasbarnen och deras mammor! TUSEN Tack för alla fina presenter!!
Extra puss till Gummor också från Wilma!

Första födelsedagen!!!!

Vi har haft våran fina prinsessa hos oss nu i 1 år.. Så häftigt!!
Och häftigast av allt är att idag har hon verkligen släppt taget och gått massor här hemma!!!!

Vi fick lite sovmorgon idag, Wilma vaknade strax efter 4 man somnade om efter lite mat. Sen sov vi till halv 8, superskönt! Mårten som tyvärr fick jobba idag hann inte se prinsessan på morgonen vaken men han viskade grattis innan han gick!

Vi tog det lugnt på förmiddagen och bakade lite och myste mest. Självklart va första paketet från mamma och pappa:
image108
Duplo kan jag avslöja är inne i paketet!!!

Mormor kom förbi vid halv 12 ca, det va bra hon hjälpte mig med lite allt möjligt. Wilma sov en stund så då fick vi klart allt innan gästerna började trilla in vid 14-tiden. Först farmor och farfar med fin tårta, munspel och en snuttefilt. Sen kom Gudfar Anders och Renate med en liten leksakshund, supersöt! Därefter kom gänget, Söderpärlan, fam Ceder samt delar av familjen Ax/ Johansson. Wilma fick en låda med massa klossar som man skall stoppa i rätt hål. Svårt att förklara.. Hon fick öppna paketen från mormor också innan, fina kläder, hink med spade m.m en stol som hon kan sitta i när hon blir lite större, en jättefin docka och en bra förvaringsgrej till bilen!
Sist men inte minst kom morfar och Carin med en klänning.
Sen har hon fått present från sin stora syster i norge och gammelmoster Berit i Usa också, jättefina kläder!
Grannen kom också förbi med ett jättefint paket! Som ni förstår har det varit fullt ös! Men väldigt roligt också!

Tårtan fick hon såklart äta själv idag:
image109
En sån stor tjej!

Att hon sen tar massa steg och har gått 2 varv i köket med Erika framför sig är ju hur häftigt som helst. Tänk vad mycket det händer på 1 år. 08:30 den 5 januari 2007 kom en liten liten tjej ut och nu går hon... Ja, man är ju en otroligt stolt mamma!
En trött mamma också som ska krypa ner under täcket alldeles strax för att ladda lite batterier.. Ska ju börja jobba på Tisdag!!!!

TACK till alla som ringt och alla som vart här med presenter, är sååå glad att vi har er allihopa! Mysigt att veta att så många tycker om oss och våran lilla prinsessa!

GRATTIS WILMA!!!!
Kramar Mamma!

Julhelger och nyårsfirande i Åre!

Det går fort när man har roligt...

Vad har vi gjort nu då? Ja.. Annandagen blev ju lugn, vi skulle hälsa på mormor och farmor men både Björn och farmor låg i magsjuka så vi blev hemma. Det va inte helt fel ändå, det är inte varje dag hela familjen är hemma och har det skönt ändå. Synd bara att de inte fick bjuda hem oss för det vet jag att de gärna vill och vi tyckte det va ett perfekt tillfälle. Men det kommer väl flera!!

Mårten jobbade sen torsdag och fredag, Jag o Wilmis tog en promenad på torsdagen som max ansträngning. På fredagen va vi till Mingus med 1-års paketet som kom i efterhand..
Vi packade sedan på kvällen eftersom vi tidigt lördags morgon satte oss i bilen och åkte upp till Åre!

I Åre har vi varit Lördag-Onsdag, Erika och Micke och Edwin har en stuga där uppe, (ja, det är Mickes pappa som har men ändå...) Så vi kom upp på lördags eftermiddag efter ca 6 timmar i bil. Det gick super bra med Wilma att åka så långt, va ju lite orolig men det gick kanoners! Stannade i Sveg för en bit mat bara!
Lördagen blev lugn och skön framför tv:n i stugan. Söndagen tog vi med oss badkläderna och åkte in till Åre. Där på ett stort hotell nere vid vattnet och stationen checkade vi in på upplevelse badet. Såååå kul. Wilma och Edwin plaskade både i de större bassängerna men bäst i den varma bassängen som de kunde sitta i. Riktigt roligt att se faktiskt!
En skum grej med badet där var att det i omklädningsrummet fanns damernas och herrarnas men också en mixad zon. Har jag aldrig stött på tidigare. Så när man gick till duschen kunde man stöta på en naken karl.. Hmm ja det finns nåt för alla..

Efter badet käkade vi en bit mat på hotellets restaurang. Vi gick sedan över till ICA och skulle handla lite mat. Där va det kö i HELA affären, en expedit stod vid ingången och sa att han tyckte vi skulle komma en annan dag. Men med ett glas vatten och lite apelsin i kön så gick ju det med! Tyckte iallafall att det va bra service när de bjöd på apelsin och vatten! 5 plus på det!

Det blev en sen middag och relativt tidig kväll..
Nyårsaftonen spenderade vi först genom att gå bort till tegefjäll (fjället närmast stugan) när barnen vaknat blev det pulka åkning... Sååå kul! Wilma gillade det verkligen. Så fort pulkan stannade så gungade hon på rumpan och ville ha mer fart...
image107
Här fick de dela pulka så vi fick båda på bild..
Edwin och Wilma!!

Vi åt lite gulach soppa på restaurangen vid backen innan vi promenerade hemåt igen.
Skönt med massa snö och några minusgrader, precis som en vinter ska vara!

När vi kom tillbaka så bastade vi, nattade barnen och åt lite middag. Klyftpotatis, fläskfile och bea sås.
Vid 12 slaget sköt vi raketer och skålade i Champange. Mysigt och trevligt hade vi!!!
Nyårsdagen blev en slappardag.. SKÖNT!!!

TUSEN TACK ERIKA, MICKE OCH EDWIN för att vi fick vara med er!!!

Vi kom hem igår och Mårten stackarn fick ut och jobba idag. Jag och Wilma har städat och tagit en promenad tillsammans med Söderpärlan! Sen har jag bakat bullar idag.. Det stundar ju ett 1-års kalas alldeles strax.
I morgon ska vi till Joel och fira hans 1-årsdag. Hans mamma och pappa gick i samma föräldrargrupp som oss och sen låg vi på BB samtidigt! Så då blir det 1-års kalas! Sen blir det det här på lördag och Måndag.

Wilma har varit ledsen nu i 2 timmar snart så så snart hon somnat nu ska jag krypa ner också så jag får lite timmar.. Riktigt knölig idag. Tänk om man visste varför....

Vi ses och hörs!

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0