Våran stora tjej!

Igår va Wima på dagis 5 timmar, första gången hon både åt lunch och sov på dagis. Och det hade gått jättebra.. Hon hade ätit bra med lunch och kommit till ro snabbt och sovit i 2 timmar! Vilken tjej va! Man är stolt som en fura och är så glad att det funkar så bra som det gör! Trodde väl inte direkt att hon skulle komma till ro men det gjorde hon!

Vi va hemma både tisdag och onsdag med förkylning men nu börjar det väl bli bättre. Jag jobbar iallafall..
Vi gick ut på  en liten picknick iskogen här om dan, tog med oss smörgås o varm oboy och gick upp i slättaskogen! Mysigt även fastän vi inte va ut så jätte länge!

Eftersom jag jobbade eftermiddag igår o Wilma skulle vara på dagis så länge så fick vi storstädat hemma igår, skönt att få det gjort. Så nu kan vi förhoppningsvis njuta av helgen! Det är höstmarknad i Falun så kanske det blir en tripp dit efter att bilen fått lite städning också! Mårten ska jobba kväll på lördag så ev. kommer det förbi några tjejer o umgås med mig en stund!

Det är konstigt ändå att man först tycker att det skall bli fantastiskt roligt och bra att ens barn skall börja på dagis ändå saknar man henne så otroligt mycket o önskade att man kunde vara hemma jämt.. Fast hade man varit det hade man nog tröttnat på det också..

En härlig ålder är det nu iallafall hon kan lyssna så intensivt när vi pratar om nåt som man nyss gjort och hon härmar gärna orden/namnen på kompisar m.m. F-orden är dock svåra så farmor o farfar får vänta lite, men det kommer nog snart! Fotoalbumet är roligast att titta i och hon har stenkoll på vilka som är vilka!
Ja, vad ska man säga att förutom att man måste kliva upp kl 06 varje morgon så är livet rätt skönt just nu!

Stor kram

Bröllop m.m.

I helgen va vi på vårt 3:dje bröllop denna sommar. Nu va det Maria o Robins tur att slå sina påsar ihop. Vid Siljan i rättviks kyrka (ligger helt sjukt fint vid siljan), festen va i en lada på hembygdsgården. Superfint, roligt och trevligt! Vi bodde över på campingen i en sk villavagn och det har nog satt sina spår att det blev en promenad hem i kylan på nattkröken för nu är vi båda lite förkylda.
Mamma o Björn va med upp och tog hand om Wilma och Melvin som är brudparets son så att alla släktingarna kunde vara med på middagen. Det hade gått bra förutom lite smått kaos känsla när de båda skulle sova.. Men det löste sig bra!

Igår åt vi brunch på sjövillan innan vi åkte hem, Wilma var förkyld och på inge vidare humör så vi åkte ganska fort. På eftermiddagen kom farmor o farfar på besök, sååå himla bra att ni kommer på de där spontana besöken, man hinner både en o två gånger få dåligt samvete för att man borde åkt till alla, farmor, mormor o morfar mfl, därför är det sååå bra när ni kommer förbi oss, det är både enklare och smidigare för oss!! TACK för det iallafall! De åker iväg på lite semester nu, hoppas ni får en trevlig resa!

Annars är det väl mest inskolning just nu, det funkar jättebra och vi får gå iväg o vinka hej då utan att hon gråter! Idag fick hon dock vara hemma, rosslig i luftrören och snorig. Kanske jag också skulle vart hemma i närmare eftertanke men nu är det som det är..

Tack Mamma o Björn för att ni ställer upp så mycket, inte bara för oss utan också andra!
Irene o STen, ha en underbar resa!! Njut!!

Kram Jessica

Det rullar på..

Jag tycker att det rullar på, dagarna springer iväg o snart är det höst igen..
Det har dock varit väldigt mycket höst nu med allt regn, jag förstår inte hur mycket regn som kan komma ner från himmelen egentligen.. hmm.. Hoppas på ett slut nu, till helgen ska vi på bröllop så då hoppas vi på fint väder!!!

Igår på inskolningen fick jag gå ifrån dagiset, va till svärmor o sa hej! En underlig känsla ändå när man varit där o kunnat observera vad hon gör lite på avstånd men nu såg jag henne inte alls.. Men det hade gått jätte bra och Wilma är lätt att lämna till fröknarna, hon tycker det är superkul o leka på gården, gunga, åka sparkcykel, spela med bollar och hoppa studsmatta.. Fröknarna är också sååå suveräna, de verkar vara ett bra gäng!
Idag är Mårten iväg, vi delar upp oss lite så snart kommer de hem o jag får höra hur det gått!
Det märks dock att det är mycket nya intryck nu, hon har lite svårt att komma till ro på eftermiddagen och kvällen, vill gärna vara vaken. Men det löser väl sig om ett tag!

I tisdags kväll hade Ax:en bjudit hem oss tjejer på lite tjejmiddag, go mat och nåt glas vin och massa skitsnack, supertrevligt! Vi ska försöka ses 1 gång i månaden nu, vardag som helg. Jätteroligt att vi kan få ihop det så. Det är jag, AX, Ceder, Söder, Blackie, Maja o Kåkå. Ett roligt gäng! Det gemensamma med oss är att vi spelat innebandy i IBF Falun, inte alla samtidigt nån gång men under ett par år! (o vissa mer än andra.. hihi..)

Tänkte att det va länge sen jag la ut nån bild så här kommer en på våran prinsessa på väg till dagis en lite regnigare dag än denna:

Ryggsäcken på såklart!

Vill tipsa om en sida som gör lite nya kläder, en tjej i sandviken som syr kläder till barn, supertuffa. Wilma har fått en rosa o brun randig mössa (kommer snart en bild).. hemsidan är www.ekogrejjer.blogspot.com

Ha en bra dag, jag skall snart börja jobba..

Ord explosion!

Wilma bara exploderar ur sig ord just nu, hon härmar en och tar efter som bara den. Såå kul! Men man måste passa sig för vad man säger..
Hon har svårt att säga F:ord och hoppar över R:en, sen säger hon gärna halva orden mest. Men igår va vi till Linda o Sonil på lite grill o deras dotter heter ju Molly och igår o idag på morgonen va det Moll-oy som gällde..
Super söt. JA och Hej, Mamma, Pappa o Pippi kommer däremot klockrent nu!
Märker också att hon verkligen lyssnar när man återberättar saker man gjort under dagen, lyssnar och svarar och tänker på vad det är..
Det är så häftigt och tänk vad barn utvecklas fort, det är rekordfart verkligen.

Jag slutade 15 igår och vid 16 var vi vid Linda o Sonil för lite grill tillsammans med dem och Johan, Jenny o Theo. Supertrevligt. Vi va hemma vid 20:30 o då hade vi ändå ätit gott, druckit nåt glas vin och surrat en hel del. Mårten jobbade på krogen inatt så han kom hem sent och fick tyvärr lämna "festen" tidigare. Men det va skönt att komma hem så tidigt och som sagt ändå känt att man gjort nåt!

Ska se Kallur springa nu, håll tummarna för våran dalkulla!

Vi ses!

Yttligare en bröllopsdag!!

Tiden går så fort, igår firade vi våran 4:de bröllopsdag! Lika kära som vanligt.. hihi..
Vi gjorde samma sak detta år som förra året, bio o middag ihop! Mysigt!
Söder va barnvakt och det hade gått jättebra, hon somnade efter att kört lite med henne vid 20:45..
Så vi fick lite sovmorgon i morse, Wilma sov till 08!

Insåg att jag nu "bloggat" i över ett år, får se hur mycket mer jag gör men det är kul att skriva av sig lite o gå tillbaka o se vad man gjort. Framförallt för att se Wilmas utveckling.
Idag va 3:dje dagen på inskolningen, det går jättebra hon tycker det är jättekul.
Idag fick vi vara ute, Wilma gungade, lekte i sandlådan och åkte bobbycar.. Ville nog helst vara kvar där hela dagen!
Vi gick ner på stan sen o åt lunch, eller ja Mårten o Wilma åt, själv äter jag pulver. Skall försöka få ner vikten lite. Det går hyfsat iallafall, har som mål att jag skall tappa lite kilon snabbt för att sedan försöka komma igång med springingen... Vi får väl se.. (sätter väl mer press på mig själv nu när jag offentliggör det på nätet).
Wilma o Mårten åkte hem för att sova lite på eftermiddagen så jag har haft 2 timmar att slå ihjäl på stan, blev lite små shopping..
Jobb väntar hela helgen, så det är fullt upp!

Som sagt, GRATTIS till min man som lyckats stå ut med mig nu i 7½ år och varit gift med mig i 4 av dem! Du är väl en klippa! PUSS PUSS

Första inskolningsdagen avklarad!

Idag har vi haft första inskolningsdagen på dagis, spännande. Det gick iallafall jättebra. En mysig fröken som tog emot oss och sen fick de leka av sig lite i en timme innan det va dags att gå därifrån, vi fick lite papper att fylla i och sen blir det att komma igen i morgon! Det känns kanon bra så här långt.. Wilma är ju inte blyg och tycker om att utforska så det går ju bra!!

Vi hälsade på hos Wilmas farmor också när vi va så nära, hon har råkat ut för nån inflamation i tanden och va hemma o mådde inge vidare. Hon har otur med sjukdommar så det va lite synd om henne faktiskt! Krya på dig!!

I helgen som va så åkte jag, wilma och gammelfarmor till fäbon och hälsade på över lunchen. Vi träffade familjen Rosendahl en stund och sprang runt på vallen, jättemysigt och fint väder också!!
Det va bra att ta med gammelfarmor så vi fick umgås lite längre med henne!

I söndags jobbade jag från 15 så mormor va här o hämta Wilma för att åka till Alfta en sväng på karnevalståget, Mårten fick en ensam eftermiddag medans vi andra va borta! Tror Wilma hade det kul iallafall!

I övrigt har vi inte gjort så mycket, ganska skönt att vara hemma också.. Jag behöver inte stressa iväg jämt så fort jag får myror i brallan.. Tur att min man är lite lugnare och säger det till mig! Tur jag har dig!
I morgon är det 4:de bröllopsdagen för oss, bio o mat står på schemat. Söder blir lite barnvakt här hemma medans vi firar..

Men som sagt först lite inskolning igen!!

KRAM KRAM

Länge sen nu..

Upptäckte att det va ett tag sen jag skrev nåt nu..
Har haft krångel med datorn hemma, har fått formatera om den så nu finns inget sparat på den längre.. Typiskt. Av en slump så förde jag iallafall över många av korten på Wilma till cd-skiva för nån vecka sen.. Kändes som om det va tur det!

Vad har vi gjort då?
Efter vi kommit hem från semestern så hade vi en vecka hemma, det blev en sväng på stan för lite shopping. Sen har det varit mest sol o bad, Farmor Irene va med oss till Lilltorpet en dag o badade med Wilma, på kvällen kom de upp och grillade med oss, jättetrevligt!

Det va skönt att vara hemma en vecka trots att det går ju fantastiskt fort..
Det är ibland svårt att känna att man hinner med allt, nån som känner igen sig??!!
Man försöker iallafall prioritera familjen, att Wilma ska träffa farmor o farfar,  mormor o Björn o morfar så myckt som möjligt! Men det är fullt upp ibland ändå..

Lördagen då jag började jobba fick Wilma iallafall bo hos farmor o farfar då vi va bjudna till Anders (Wilmas gudfar) 40-års fest. Han hade festen på sin sambos restaurang, O´learys! Superskoj, jag tror att han trivdes bra med vänner o släkten omkring sig! Tack för en trevlig fest! OCh STORT Grattis till dig, nu är du väl snart gubbe.. hihi..

På söndag morgon kom farfar upp med Wilma då Farmor jobbade, de hade varit ute i en lekpark i en timme i regnet och farfar va genomvåt, vad gör man inte för sina barnbarn..
Det är väl lite så, lite bortskämda får de väl bli. Mormor hon envisas med att låta Wilma få komma upp o bäras trots att ryggen kanske inte tål det och Farmor hon är lika dan! Glada är vi att vi har dem iallafall! Och Wilma är ju såå förtjust i dem alla..
Jag har gjort ett album från Wilmas första år, ett fotoalbum alltså, så nu tittar vi i det och pekar och pratar om personerna på bilderna, det är häftigt att se vad hon lär sig!

Edwin o Erika va på besök härom dagen och helt plötsligt säger Wilma E-win efter honom.. Såå gulligt!
Vi va till dem o grilla också föresten när Micke va hemma från turnerandet, super god mat och trevligt sällskap, Wilma somnade först i bilen vid 23-tiden...

Jobbar ju en del nu o det är såå kul o komma hem nu när man möts av en tjej som blir superglad och ropar efter mamma när man kommer, det värmer kan jag lova!

I onsdags va jag iallafall ledig så då åkte jag till Enviken en sväng för att titta på lilla nyfödde Harald, han va såå sööt o såå liten! Man glömmer fort hur det är att hålla i en liten liten bebis! Grattis till den nya medlemen i Mas-familjen! Storebror Gunnar tog hand om Wilma och Wille hemma i Enviken och de badade och sprang runt på den stora gräsmattan! Efter lunchen åkte vi hemåt och va hemma och myste!

Snart är det dagis dags, slut på alla mamma o pappa dagar och vi skall försöka få en vardag med jobb, dagis, städning, tvättning, middagslagning, familjen, vännerna osv.. Jag känner mig lite stressad faktiskt, sån är jag.. Tror att jag tyvärr vill för mycket o får inte till det o blir då besviken på mig själv.. Det får vi jobba på!

Det löser sig, sa hon som sket i badkaret!!

See you!


Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0