God Jul!!!!

Vill bara önska alla en riktigt riktigt GOD JUL!!!

Vi kommer vara hemma här hos oss med lite släkt, ska bli mysigt!
För mig är det viktigast att barnen skall få positiva känslor för julen och bra traditioner som är återkommande. Jag tycker att julen handlar om det, att det är barnens tid! Ja, självklart vi vuxna också men mer barnen!

Njut och tänk att det är familjen som ni firar jul för, om det är någon tid så är det nu som ni skall ge av er själva och få också så klart!

Kramar Familjen Johansen

Nu är Wiktor döpt!!

Våran underbara präst Micke har nu döpt Wiktor!
Det blev då Wiktor Erik Theodor Johansen!! Erik efter alla killar på min pappas sida av släkten, min farmor brukar alltid säga att alla hennes närmsta män heter Erik och det tyckte jag att hon skulle kunna fortsätta säga, (hennes man, pappa, svärfar, son, barnbarn m.m. heter Erik) och Theodor efter Mårtens morfar som hette det i andra namn. Även Mårtens morbror heter det. Vi hade ju också Theodor som namn ifall Wilma skulle varit en kille..
Massor av nära och kära kom till Wiktors dop iallafall, här kan ni se dem:

(Björn är fotograf)
Största skillnaden från när vi döpte Wilma va att det ökat markant med barn, 10 till än sist vilket betyder att våra vänner har legat i!! hahaha..
Micke Ceder och "söder" blev Faddrar, de är vi stolta över känns som ett bra val!! De är alltid så snälla mot Wilma och bra förebilder (Söder håller i Wiktor och Micke står brevid mig och Söder).
Det är svåra val det där med faddrar, vi har så otroligt många och härliga och bra vänner! Men de kan ju inte ha alla! Men som min faster kommenterat så har Wiktor ett häftigt stort och härligt kontaktnät med många underbara vuxna förebilder! TUSEN TACK FÖR ATT NI FINNS!!!

Jag skrev ju en dikt till Wilma och ville inte vara sämre denna gång så här kommer min dikt till min lilla älskade prins:

Tänk att det blev en liten kille, som vi så gärna ville.

Ett underbart leende du har, som vi hoppas att det alltid vill stanna kvar.

Tack för att du finns, våran älskade lilla prins!

 Du berikar våra liv, och vi vill vara med när du tar dina första kliv.

Ut i den stora världen, följer familjen dig på färden!

Att vara din guide igenom livet, är för oss självklart givet.

Att hjälpa oss med det här, har vi goda förebilder som dina faddrar är!

En härlig känsla du oss ger, som gör att vi bara älskar dig ännu mer!

Tack för att du finns, våran älskade lilla prins!!

 
Jag grät såklart, men jag tror de hörde vad jag läste. Jag jobbade verkligen på att det inte skulle bli för mycket gråt! Efter dopakten blev det smörgåstårta och vanlig tårta, jag hade gjort smörgåstårtan!! Och Wiktor och Wilmas farmor hade fixat tårtor med bild på Wiktor, jätte häftiga!
Vi fick självklart hjälp av mormor och Björn samt morfar och gammelfarmor med dukning och servering m.m. TACK för hjälpen!

Brorsan min har ju också varit här hela veckan innan dopet! Så mysigt att få ro om han och Edvin lite och så fick vi ju hjälp också! TACK JOHAN! De kommer om en vecka igen och då har de Emma med sig också, det ska bli så mysigt och kul!

Ibland finns dagar och veckor som känns som de är fullspäckade, och denna vecka va så, Dopet på lördagen, Wilma spelade teater på söndagen med hennes kyrkråttor, hon spelade jungfru Maria! SÅÅÅ duktig, jag kan lova att mamma och pappa va mäkta stolta!!
Sen på måndag va det lucia, mormor, farmor och farfar va med och tittade! Stolt blev jag igen!!
Tisdag tjejmiddag med tjejerna, det är såå härligt att få skratta och äta gott tillsammans med dem, lämpligt va det hemma hos Wiktors gudfar så han tog honom rätt mycket så att jag fick äta ifred! Sen va det onsdag och glöggmys med Hannele och Elton, Jenny och Julia, Ullis och Oskar och Malin och Jordan. (mammor först, bebisar sen..) Jätte mysigt!!!
Igår torsdag gjorde vi därför INGENTING!
Idag har Wiktor fått vaccinspruta och i helgen ska vi ta det lugnt, man behöver det!
Jag njuter av de dagarna, och de blir fler och fler när vi bara skrotar hemma. Wiktor sover skönt i vagnen ute och jag få skrota, dricka lite kaffe, mysa med Wilma och Mårten och inte ha massa planer! Även om jag tror att det finns några där ute som inte tror att jag har sådanna dagar så kan jag lova att jag har många sådanna och sen kommer det mer späckade dagar. Thats life!

Julen står på glänt och det är ju en tid då man uppskattar sina nära och kära och jag vill verkligen försöka visa uppskattning för de som finns runt om oss! Det är så skönt att man har familjen nära men också vänner som alltid ställer upp och finns där, det gäller att bjuda igen, jag försöker göra det!
STORT tack iallafall för helgen alla ni som kom och stort tack till er andra också, jag tycker att det är ett bra liv just nu!!

Här kommer lite andra bilder från dopet, KRAM på er!

     
Speciella servetter,  Handpåläggning i fin kläderna (observera lackskorna!), Wiktor med storasyster, gudmor och gudfar samt de barn som hjälpte prästen med välsingnelsen!

Måste skaffa en ny rutin..

Jag har nämligen märkt att de flesta kort som finns på Wiktor just nu är tagna hemma.. Därför att jag ALLTID glömmer kameran. Min vän Erika är sååå duktig på detta, hon har ALLTID kameran med sig, och detta gör att hon får bra kort alltid.. Så numera skall min kamera bo i skötväskan, den är ju oftast med så att ni kan få se lite kodak-moment!! hahaha..
Lovar med andra ord att bättra mig.

Vi skall döpa lill prinsen nästa lördag och det är en hel del planerande före, känns som jag hela tiden glömmer en massa viktiga saker. Jag är otroligt glömsk just nu, en sk ammningskoma skulle jag nog tro. Igår va jag till mamma en sväng, jag och Wiktor. På vägen hem handlade jag på ICA, ringde för säkerhetsskull hem för att kolla så jag fick med mig allt (ca 5 m kvar till kassan), min man säger då -gärna en dosa ettan också! Självklart säger jag, det ska ju handlas i kassan..
Handlar klart och sätter mig i bilen, kommer då på att just det, snuset..
Då det inte är första gången jag glömmer så skäms jag för mycket för att komma hem utan så jag åker förbi Statoil för att handla 1 dosa.. ahhhhhh..
Lika idag, ner till ICA för att shoppa lite så vi kan baka lussekatter..
Halvvägs hem kommer jag på att jag glömt Saffran (som också handlas i kassan..)
Till råga på allt hade jag Wilma med mig gåendes så jag va inte så populär sista biten hem, som jag faktiskt kan förstå!

När det gäller Wilma så är jag inte så populär alls just nu, hon har verkligen kommit på att Wiktor tar mycket (För mycket..) mamma tid nu och hon blir såååå ARG på mig, skriker och sparkar osv.. Här om dagen grät vi båda två efter hämtning på dagis. Men jag tror hon förstod att jag blev ledsen för efter det har det varit lugnare och hon vill väldigt gärna leka med bara mig, eller sitta i mammas knä osv!
Det värsta är att jag kan förstå hennes känslor, Wiktor tar mycket tid är inte riktigt nöjd över att "bara" ligga på golvet utan vill helst sitta i vårat knä eller bäras.. (10 kilo..). Självklart får man som storasyster tycka att det är drygt.
Jag sa till henne att jag faktiskt vet hur det är att bli storasyster och att det kan vara jobbigt ibland (även 4 år mellan mig och lillebror och hon blir ju 4 år om en månad!!) men då säger hon,
-Nä, mamma det vet du inte för du är inte storasyster nu!
Dementerade självklart detta, för det är man ju HELA livet!!
Min lillebror kommer hit nu i veckan, det skall bli SÅÅÅ kul! Ser fram emot det!

Som sagt blir Wilmis 4 år om en månad.. DET ÄR HELT SJUKT!! Med andra ord har jag haft denna blogg nästan lika länge, 3,5 år iallafall.. Helt sjukt, vart tar tiden vägen.
Wiktor blev 5 månader i veckan också, tänk att han har varit med i 5 månader nu, häftigt!
Han sover lite bättre nu, äter var 3:dje timme trots att han äter en hel potion gröt på kvällen..
Det är nog snart dags för att ta några trök nätter och någon metod för att få bukt på det för jag tror att det mest är trygghets behovet än mat behovet..
Han har fått smaka lite morötter och potatis också, vi kör på, han är så intresserad så det är lika bra!

Vill till och med hålla i skeden själv!!

Han gillar sin syster iallafall, sitter han i matstolen så kan de sitta o tok skratta åt sig varandra, det är mys för mamma-hjärtat!
Så även om man är trött, att man är sliten och frustrerad många gånger under en dag så kan man le snabbt när de skrattar åt varandra. Jag hoppas att Wilma känner att hon är viktig för Wiktor! Våran älskade lilla prinsessa!

Här kommer en fin bild på våran älskade lilla prins iallafall, innan kameran skall bosätta sig i skötväskan!

Inväntar badet som mamma håller på att tappa upp!! Fina killen!!

Tack och hej, leverpastej!

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0