Hel dag med Mormor, Morbror o Emma!

Idag har jag o Wilma flanerat tillsammans med Wilmas Mormor på stan, Morbror Johan (min bror) o hans flickvän Emma dök upp hemma hos oss också tillsammans med John. Vi gick till Bryggan o fikade och myste på stan en sväng! Sen kom de hem hit på en fika också! En kanon dag tyckte jag!! TACK!!

Wilma var lite avvaktande mot Johan bara.. Jag tror att det är killar som hon är lite så där mot.. Lite små rädd.
Johan hade köpt en tröja till Wilma, en rosa med texten " Tycker du att jag är tuff skulle du se min morbror" Klockren!! hihi...
Han är bra den där morbrorn!!

Mamma shoppade till Wilma också, det börjar nästan bli en vana så jag glömmer o säga tack! Det är verkligen kanon eftersom man inte blir särskild rik på att vara hemma mamma.. Ett par jeans och en tröja med hjärtan på, jag gillar ju hjärtan jag!! Det är jag det!!

Igår åkte vi ut o fikade hos familjen Ceder, Både Micke o Erika har fyllt år! GRATTIS!!! Så vi myste där på eftermiddagen. Innan det hade jag vart iväg o träffat mina gudsöner, det var då precis 1 år sedan de döptes så jag tänkte att det skulle bli våran dag! Wilma o Mårten myste hemma medans jag var ute o kunde koncentrera mig helt på grabbarna.. De börjar bli riktiga busfrön nu!! Men såååå mysiga!

I lördags umgicks familjen Johansen hela dan, vi va till Kupolen (inte så länge dock eftersom vi glömt pengarna "kontokortet" hemma, det är inte så kul o gå på kupolen då...) Vi åkte hem o gick på stan istället, träffade  Ceders, Söder o Emma o fikade på Geisiska parken.

Ja det va våran helg det, det springer iväg kan jag lova.. Men mysigt har vi!!

KRAM KRAM

Mys i fäbon!!

2 nätter i fäbon har vi vart, jag och Wilma. Stackars pappa Mårten har fått jobbat..
Det är ju sååååå underbart att vara där uppe, ingen el, inget rinnande vatten (man hämtar vatten i hink i källare), massa stearin ljus, utedass och fisk till middag!!
Luften där uppe gör att man slappnar av och kommer in i ett fäbo-lunk som vi brukar säga..
När vi kom upp i onsdags eftermiddag så myste vi mest i gräset, det såg ut så här:
image12

Det märktes att Wilma också kom in i fäbo lunken för hon somnade tidigt i sin resesäng! Vi bodde i ett härbe där det finns 2 sängar så Wilmas säng fick precis plats brevid min.
Till middag fick vi lax fångad med nät i Hyn (en sjö i närheten) och färsk potatis! MUMS!!
Efter att sovit en god natt (med vissa stunder av vakenhet..:-)) så myste vi hela dan. Vi fotade Wilma lite mera;
image13

Mys va!!??

Wilma skrattade så fort pappas hund, smulan och fam Rosendahls hund, Cissi, visade sig. Små hundar är visst hur roliga som helst!! Pappa fångade en öring i Nysjön som han gjorde iordning till Middag. Maten smakar så gudomligt gott där uppe och favoriten är knäckebröd med smör och potatis, lite krydda o ev lite gräddfil.. HUR GOTT som helst!!
Vi sov en till natt också men nu började vi längta hem till pappa Mårten.. Jag gjorde det och jag tror Wilma gjorde det också, det såg så ut när han kom hem från jobbet iallafall.. Wilma fick ligga naken framför en brasa igår och lufta lite, snacka om att njuta av värmen från brasan och att få ligga naken!!

Jag kände för första gången på flera år inte av allergin mot gräset o kunde därför njuta ordentligt. HÄRLIGT!!
Nu är vi hemma o det är skönt det också!! En hel helg som vi har med Mårten som är ledig också! KANON!!

Nej, jag avslutar med en bild på ett spegelblankt nysjön. Jag tror ni förstår att jag njuter...

KRAM KRAM
image14

Biltur med Mormor o Björn!!

Söndagen spenderade familjen Johansen med att mysa på promenad upp till Gruvan och ett besök på bagarstugan, där har de hembakade bakelser, bullar och allt gott du kan tänka dig, det är som att kliva rätt in i farmors gamla kök.. Gamla kaffekoppar som ingen är den andra lik.. Jättemysigt!!!

På måndagen så gick jag o Wilma en promenad tillsammans med Joel och hans mamma Johanna Fjällrud, Joel och Wilma är lika gamla, eller ja Joel är 1 dag äldre.. Det är alltid kul att träffa dem som är i samma fas som en annan. Efter promenad o kaffe i gräset träffade vi Familjen Rosendahl. Catharina, Klas, Joakim och hans kompis Axel. Carl var på komfirmationsläger. Detta är då familjen som jag jobbade som barnflicka hos. Det är 8 år sedan nu. De har köpt en stuga uppe i min pappas fäbod!!! Häftigt, de följde med oss upp dit sommaren då jag jobbat hos dem i ett år och de blev fast, har varit upp varje sommar!! Och nu äger de en stuga också. Man blir genast påmind om att man blir äldre då Joakim kommer och ser ut som en halvvuxen tonåring.. Shit!! Han va 4 år när jag var hos dem och ville bli buren hela tiden.. Tiden går fööööööör fort!!!
Wilma somnade som en stock med sin pappa vid 18-tiden igår medans jag var på spinning och svettades lite!! Det är ju bara sååå skönt!!!

Idag har vi varit på biltur med Mormor (Wilmas mormor) och hennes Björn, vi åkte till Eskilstuna för att hälsa på min gudmor Wivi-Anne och hennes Tage. Vi kom dit o käkade lunch, tog en tripp in till stan o strosade och fikade sedan hemma hos dem innan vi åkte hem igen!! Det har gått jättebra förutom någon sur min i bilen bara.. Annars låter hon själv som hon är ute och åker bil (Wilma alltså..) "pruttar" med munnen hela tiden.. Men det låter härligt trots att det är saliv ända ner till tårna..

Hon är nu lagd i spjälsängen och jag hoppas att vi får sova lite längre i morgon, ev åker vi till fäbon eller så stannar vi hemma o kikar på crusingen istället, vi får se!!
Det är ju rätt skönt o komma upp till lugnet på fäbon också och pappa Mårten kan få lite semester här hemma mellan jobbpassen!!

Pörnie! Tack för kortet, det kom idag!! Alltid kul att få vykort eller brev!! Det gillar jag!!!

Här kommer en bild med min gudmor och Wilma, samt en bild med Wilmas coola solbrillor som hon fick här om dagen!!!

Ha det bra, trots regn!! Förresten, GRATTIS Mamma och Wilma på Kristina dagen idag!!!image10

image11



Sol äntligen!!!!!

Idag har det iallafall varit kanon väder, som jag har längtat!! Vi har i och för sig mest varit hemma i veckan eftersom vi har den där förkylningen i kroppen fortfarande.. Men nu var det skönt att vädret kom igång när vi ville ut en sväng..

VI har varit med Wilmas gudfar och hans Renate ut till Vika o njutit av solen. Anders föräldrar har stuga alldeles vid vattnet, kanon mysigt med hela runn framför fötterna.. Deras hund Schiba ÄLSKAR att vara där och hon slänger sig i vattnet o vill busa i sanden.. En tokig schäfer helt enkelt!!
Wilma sov dock inte så bra på eftermiddagen men det gick väl bra ändå, våran tjej är en med humör får man inte mat eller sova när hon vill ja då blir det liv..

Så här står det om stenbocksbebisar;

Stenbocken
22 dec - 20 jan
Stenbocksbabyn vill ha rutiner, ordning och reda och är inte särskilt impulsiv. Det är ett mycket aktivt barn redan från början och allt ska utforskas, plockas isär, sättas ihop med imponerande målmedvetenhet. Och var sak har sin plats. Stenbocksbabyn vet vad hon vill och det genast. Äta när man är hungrig och
sova när man är sömnig annars blir det liv. En Stenbock är sällan tyst

Det stämmer klockrent just nu!!!!!!

Igår följde vi med Farmor Irene och Farfar Sten till Gävle o hälsade på Stens mamma Irma, en liten tur fram och tillbaka bara, men vi hade jätte trevligt och det var ju första gången jag träffade Stens mamma..
Wilma är lite blyg nu för män, hon grinar om de kommer för nära, funkar ibland med Sten, Anders funkar inte så  bra just nu men det kommer väl..

Nu skall vi lägga Wilma och sedan tänkte jag och min man ha en lugn kväll med lite glass o jordgubbar på ballkongen!!

Tack för att du kikade förbi!!!

KRAM KRAM

Jag och mina gudsöner!!

Jag och mina gudsöner!!

Förkylning är pest!!

Först Wilma sen jag, vi hoppas att Mårten klarar sig. Det är ju såååå drygt.. Sen har ju vädret varit så där kvavt o jävligt så då svettas man ju mest hela tiden tycker jag..

Mårten va ledig i måndags så vi tog o åkte ut till Sundborn o hälsade på gudsönerna en sväng! Där var det fullt ös i solen. Markus är en riktig busunge och Emil är en riktig tänkare, häftigt att se att trots att man är tvillingar så är de olika. Markus sitter gärna inte stilla länge medans Emil kan sitta i gräset o fundera bara..
Jag hoppas iallafall att min roll som gudmor kommer hålla i sig bra, jag hoppas att de kan komma till mig lika väl när det är tufft i livet längre fram!!

Sen på kvällen kom den.. Den hemska sommar förkylningen, Wilma har smittat mig...

I dag har Wilmas farmor o farfar nästan nyss hämtat Wilma för att gå en promenad och sedan vara hos dem en stund på eftermiddagen, Mårten ska hämta henne sen. Det va ganska skönt för jag fick lite städat och kan nu sitta i lite lugn o ro och skriva lite o fixa lite på datorn!!

Så en kopp kaffe i handen lite musik i bakrunden och snytpapperet brevid, då ska vi surfa lite!! hihi..

Lägg gärna in kommentarer..

Det blir genast lite roligare då, o jag kan se om ni vart o kikat på min sida!! Det är bara att klicka på kommentarer under det jag skrivit (rosa text i högra hörnet) sen ser ni hur ni gör!!!


KRAM

Bad och lite små besök här o där..

Ja, idag har vi flackat runt lite trots att vi hållt oss på samma ställe ändå (??!!)
Vi åkte ut till Linghed idag, vi har varit hos Morfar Kjell (min pappa, Wilmas morfar) o visa fotona som fotografen tog för Morfar Kjell, Carin och gammelfarmor Lisbeth. Vi träffade Smulan också, morfars hund, WIlma skrattade när hon morrade, det tyckte jag va lite roligt..
Sen tog jag Wilma i vagnen och promenerade ner till min bästa väns sommar hus i Lingheds änga, där fick Wilma prov bada lite. Det var lite kallt så det blev inget heldopp..  Men hon fick iallfall prova sin nya baddräkt.
image7

Efter vi vart o umgåtts med Gudmor o hennes familj en stund började vi åka hemåt, körde förbi uppe hos min farfars bror en sväng först, alla deras barnbarn var där o jag har inte träffat några av dem ens.. Bla. Tvillingarna Edwin o Axel, de är liksom 2,5 år redan... Men det va kul o säga hej o kika på dem lite iallafall.

Nu är vi hemma o jag skall titta på kronprinsessanss 30-års firande tänkte jag, Morre jobbar. Ganska skönt o bara vara hemma en sväng.. Harrys gjorde jag ju i onsdags, Då var jag, Anna o Helena Mas ut o käkade på O´learys o sedan tog vi en sväng till Harrys o kikade, snacka om att vi kände oss borta!!! HUR GÖR MAN nu för tiden?? Det va så länge sen man va ut på krogen, men det va jätte roligt. Alla 3 lämnade barnen hemma och myste.. 2 öl drack jag till och med.. Kors i taket!!! hihi..

VI har ju börjat försöka få Wilma att somna själv i spjälsängen nu och i onsdags skrek o grina hon, märkte väl att jag skulle iväg då.. Men hon somnade tillslut iallafall, stackars liten!!

Igår var Micke o Erika o Edwin hit en sväng på kvällen, de gav Mårten en whiskey flaska från dem och Söder! TACK - från Mårten, den kommer smaka gott!!!
Jag bakade en kladdkaka.. (hör o häpna, man har ju blivit huslig nu va!!??) Den första kunde vi kasta fresbee med kan jag lova. Sten hård!! Undrar hur man kan misslyckas med en kladdkaka, jag kunde iallafall.. Då är det tur att internet finns och jag snabbt kunde hitta ett nytt recept för en kladdis o snabbt baka en ny.. Den blev kanon bra.. hihi..

Lägger in ett kort på lillkillen också, han är ju sååå liten men ändå inte. Himla söt kille iallafall!!

Ha en fortsatt trevlig helg!!image8

Edwin Ceder, 3 veckor gammal!!!!

Skönt med lite lugn..

Det känns som om vi behövde det nu, både jag o Wilma och självklart stackars Mårten också men han måste ju jobba..
Igår var familjen till Grycksbo för att titta på bilderna som vi tog på Wilma, men guuuuuddd va fina.. Man kunde ju köpa ihjäl sig.. Det blev ett album och en "tavla" med 5 bilder plus förstoringen som vi fick på köpet.. Men himla kul när det blir klart tror jag..
Hon som fota Wilma har en egen hemsida som ni bör kolla in : www.fotografpetra.com
Hon är väldigt duktig tycker jag, och mer spontan än vanliga fotografer..

Idag har vi annars bara tagit det lugnt, spenderat mycket tid i sängen. Wilma jollrar för fullt när hon trivs, det är så mysigt. Vi gick en promenad på eftermiddagen och kikade förbi hemma hos Sandra o Mingus, Lisa o Mille va också där o fikade så vi gick dit o tittade på dem lite.. Mingus o Wilma är nästan lika gamla, 16 dagar skiljer dem åt men ändå blir det 2 olika år. Mingus 2006 o Wilma 2007.... hihi.. Mille han har ju fyllt 1 år så han traskar o går nu o ska utforska hela världen!! Han är såååån go kille!!!

Nej, nu har jag uppdaterat mina innebandytjejers hemsida, www.ibffalunungdom.com med lite träningsprogram så nu tänker jag lämna denna dumburk för ett tag!

Vi hörs!!

Wilmas dop!!!!

Nu har Wilma fått sitt namn, Wilma Oline Kristina Johansen. Den vackraste tjejen av alla!! hihi ..
Dopet gick bra, vi fick tyvärr vara inne i kyrkan men det gick bra ändå. Vädret ville inte vara med oss så fäbon får vänta till nästa barn (!!?? hihi) Wilma fick 2 faddrar, som jag dock hellre säger gudmor o gudfar till, Anders Jadewall och min underbara vän Anna Cedervall!! 2 idoler när det gäller barnupfostran och kärlek till sina barn! Det blir kanon tror jag!
Åh, så mycket presenter.. Pengar, smycken, böcker, böcker m sånger, kläder, bestick o mjukisdjur. TACK ALLA!! Det va så roligt att alla kom, lite dåligt samvete att jag inte hann med o prata riktigt med alla men jag tror att alla förstår!!

I kyrkan läste jag en dikt som förbön, den har jag skrivit själv och den går så här:

"Du vackraste lilla tjej"

Tänk att du blev och är så underbar
dina ögon så blåa och en själ så klar.
Du vackraste lilla tjej
din mamma och pappa älskar dig!

Vi vill dig allt kunna lära
att vara någon nära.
Räkna, läsa och ha gott mod
att älska och vara god.

Att skapa vänskap riktigt stark
och att aldrig vara falsk.
Att du alltid kommer våga säga och tycka
det du står för och vi hoppas på oändelig lycka.

Att lyckas med detta
inte fullt så lätta
ska vi goda föräldrar vara
och alltid finnas hos dig nära.

Genom trygghet, kärlek och tro
pussar, kramar och hjärtans ro.
Åh, du vackraste lilla tjej
din mamma och pappa älskar dig!!


Snacka om att jag grät, det blev lite för mycket känslor inblandade.. Leif (min fasters man) spelade dragspel under akten och då när vi gick in i kyrkan spelade han våran bröllopsmarch som han skrivit till oss så redan på vägen in var tårarna på väg.. Ja, vad säger man, blödig är jag så det räcker till...

På "festen" efter bjöd vi på potatissallad och rostbiff och vanlig grönsallad. Det bjöds också på lite fäbo mat, kalvdans, messmör, smör, sötkaka som farmor gjort av mjölk från fäbon.. Det var nog uppskattat trots att det kan vara svårt att äta sånt ibland!!

Tack än en gång alla som kom och alla som hjälpte till, guld värt!!

KRAMAR också från Wilma!!image6

Skansen och fotografering...

Igår var jag och min familj på Skansen, det blev igår istället för i Måndags.. Mårten kände sig lite krasslig så det var skönt att bara vara hemma hos Patrik förutom nån liten promenad bara..
Skansen iallafall va ju toppen, fint väder o mycket att titta på.. Det var Allsång också men det ända vi såg var ju Anders Lundin, ja det klart vi hörde också Måns Zermerlöv sjunga sin Cara Mia..
Wilma sov sig igenom nästan hela skansen turen, hon såg lemuerna och en älg tror jag men förstod nog inte vad hon skulle titta efter eller på.
Kanske denna tur mest var för föräldrarna... hihi..

Mysigt var det iallafall! Vi fick träffa Hedberg också, en vän till Mårten, det va länge sen!

Vi åkte hem efter 15 igår och jag tror alla 3 tyckte det va skönt att komma hem!! hihi!!

Idag har vi vart ut till Grycksbo för att fota Wilma, sån där 6-månaders fotografering. Det va kul! Hon var dock lite svårflörtad i början men när hon fick ligga naken på en säng gick det toppen! Vi får snart se bilderna.. hihi..

Lägger in en bild på min fina kusin också så ni får se det vackra bröllopsparet!!

KRAMAR Jessica

image4

Bröllop och vidare "semester"

Åhhh, vilket fint bröllop vi besökte igår, helt fantastiskt inte ett öga va torrt!!! Jenny o Barry, ni är som gjorda för varandra!! Det gick också bra med Wilma, hon sov sig igenom hela cermonin med hörselskydden på! Sen va hon med en stund vid middagsbordet innan hon blev lite svår lagd men då både mamma o pappa är lite stressade så blir det väl så. Somnade tillslut så att vi fick vara med o äta efterrätten i lugn o ro iallafall. Synd att jag missade talen bara, hörde några men missade många.. Har beställt en videosnutt efteråt!
Jag höll ju också tal, på Engelska!! Kan ni tro... Det gick faktiskt över förväntan bra. Pratade lite om hennes oförmåga att guida en bilförare, om henne som min ängel och "lillasyster". Det är väl härligt när man har kusiner som känns som syskon! STORT GRATTIS OCH LYCKA TILL NU!!

Just nu sitter jag faktiskt på Patrik Örnhovs altan på Ekerö o skriver, Wilma sover inne i spjälsängen och Pappa Mårten o Patrik åkte för att handla Pizza.. Det är helt tyst omkring mig fastän vi är så nära storstaden Stockholm, häftigt! Jag hör till och med fåglarna kvittra och nyss red 2 tjejer på sina hästar förbi! Det är nog det som är livskvalite när man jobbar inne i sthlm med all stress omkring sig!!

I morgon har jag och min familj tänkt besöka sthlm och skansen, vi tänkte strosa omkring lite och umgås nu när Mårten har en hel veckas (!!) semester!! Så är ni i Sthlm, ni som läser detta, hör av er!! Vi tänkte att det var enklare att säga till våra vänner att vi är där och att de får komma dit istället för att vi skall åka fram o tillbaka! Vi får väl se om vi får nå sällskap!!

Nej, nu ska jag nog njuta av solen och tystheten en stund innan Patrik o Mårten kommer tillbaka.. Sen ska jag blicka tillbaka tills igår o gråta en skvätt för att det va sååååå vackert, tack Jenny o Barry för att vi fick delta, hela familjen!!

Kramar till alla jag känner och tycker om!!! 

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0