Kalas, både i stan o på byn!

I helgen har det varit Falu Kalaset i stan! Fullt ös..
Jag har jobbat fredag kväll o lördag dag. För första gången på evigheter kunde jag faktiskt känna mig lite rädd när jag gick hem från jobbet. Har många gånger gått hem igenom en tyst o mörk stad men i fredags kväll var stämningen så hård på nåt sätt, så mycket ungdommar på fyllan så att jag kände mig rädd.. Fy, va trist när det ändå händer nåt skoj i stan!

Lördag eftermiddag efter att jag slutat jobba så kom mamma med Wilma eftersom Mårten varit o spelat innebandy med jobbet (en helt annan historia som resulterat i en blå fot o en slagen man..)
iallafall så åkte vi till Linghed på kalas hos Wilmas gudmor som fyllde 29år, inte 24 år som jag först skrev på kortet. Har en förmåga att göra folk yngre när det är kalas. (nån historia om när Erika C fyllde 31 o inte 30! Eller hur Blackie??)
Jättemysigt med fika på deras nya uteplats! Trevlig fölk också.. hihi..
STORT GRATTIS iallafall!!!!

Tack till mamma/mormor också som hade mys med Wilma på lördag dag, fina kläder fick vi hem i en kasse också! Tusen tack, vad skulle vi göra utan dig!!!!!!

Efter massa lek med Ebba o Wille så åkte vi hemåt, wilma somnade ganska snabbt i bilen o sov gott hela natten! Hon har ju slutat äta på natten nu, sååå skönt. Då kan jag ofta gå upp 06-tiden utan att det gör nåt. Men kanske inte varje morgon..

Söndagen blev en lugn förmiddag med lite packning, Sten va där o hjälpte oss med lite finputs..
Efter lunch och sovtajm så gick vi ner på stan för tivoli besök. Mårten tog kryckorna, stapplade på där..
Mormor o Björn kom, även Sten en stund och va med oss. Jag fick äran att åka 3 karuseller med Wilma, hon tyckte det va kul, roligast va nog ändå att se pappa, mormor, Björn o Farfar ståendes vid sidan o vinka!!!
Det blev ponny ridning också, o det är nog stor chans att det blir en häst tjej, hon ville vara kvar hos hästen efter att hon ridit... Hur ska det nu gå då jag är allergisk o Mårten rädd!!
Tur vi har gudmor o Erika då! Eller hur??

Wilma njöt av att vara i centrum, hon hade ju massa favoriter med sig och det är ju det bästa!

Efter lite inköpt marknadsgodis knallade vi hemåt o myste!

Idag har det varit måndags aktivitet, fika hos Maja! Massa barn, Nova, August, Wilma, Edwin, Emilia, Leo o några till som kom precis innan vi gick så jag hann aldrig få deras namn men det va Nova o Leos kusiner iallafall! Maja har en liten hund, en chihuahua som heter Baloo, så rolig tyckte Wilma.

Sen blev det att vara hos farmor i nån timme o nu är mina 2 älsklingar hemma..

Slutligen, GRATTIS på Namnsdagen Wilma! Den 2:a i ditt liv!! Våran prinsessa, du är den bästa i världen!

Kram på er!



Jag är förkyld!

Åh, riktigt dunder förkyld denna gång.. Varit däckad i 2 dagar och tackar min man som varit hemma och skött det mesta! TACK FÖR ATT DU FINNS! ÄLSKAR DIG!
Kom när jag jobbade sist och har suttit i ordentligt!

Så vi har mest varit hemma o påkat, tror nästan att Wilma blivit uttråkad av att bara se mig o Mårten hemma.. Så igår tog vi en liten promenad iallafall! O i tisdags va vi till Björn som fyllde år då!

STORT GRATTIS PÅ 60-ÅRS DAGEN!!!!

Tårtkalas blev det, Wilma myser när hon är hos sin mormor, stod o prata med sig själv i spegeln i mellan då hon gick och hämtade Mårtens skor..

Vi gick en sväng på stan idag, det är falukalaset i helgen och det startade idag. Så vi gick o kikade lite innan jag började jobba. Det va musik på stan, en stor scen är uppsatt på stora torget och Wilma går igång så fort hon hör musik, sätter igång o vickar på axlarna.. Hon är såååå söt då! Älskar o dansa!

Nu blir det jobb, kalas o mys i helgen!

Vi ses!

Möhippa i snöväder!

Tänk att det snöade igår den 17 maj, helt sjukt! Vi hade möhippa igår för Linda som skall gifta sig med Sonil i sommar. Mårten va på Sonils svensexa också igår, de hade det lite värre en oss för de va ute hela förmiddagen i snöblasket..
Vi va ute lite grann bara annars va det mest inomhus, det va lasergame, relex och mys hela dagen. En kanondag tyckte jag. Det va roligt att träffa Lindas vänner också som man inte kände. Det blir liksom roligare att gå på bröllopet då tror jag!
Synd på vädret bara..

Wilma va hos fam Ceder på förmiddagen och hos mormor på eftermiddagen, sen hämtade jag henne i Bengtsheden hos Björns son, vi va dit eftersom Björn fyller 60 år i veckan så lite släkt kom för att fira honom! Wilma va vaken till 21 i går.. Men det ha märkts idag tyvärr..
GRATTIS till dig Björn på stora dagen, hoppas du hittar nåt du vill handla för presentkortet nu!

Vad har vi annars gjort i veckan då? Det har varit en ganska lugn vecka, vi har packat lite men mest varit hemma faktiskt. I torsdags va det avslutning på Öppnis så då va vi där o åt tårta! Man undrar ju om man kommer gå dit nå mer nu när man skall börja jobba dagtid o Wilma skall in på dagis..

Fredag förmiddag va jag och Wilma upp till Lugnet och badade, alldeles själva. Det va jättemysigt att det bara va vi 2, det ska jag verkligen göra om. Både med goda vänner men också bara vi..
Hon va lite avvaktande i början eftersom det va så längesen vi badade nu men efter ett tag va det full fart och hon njöt!

Ja, jag kommer inte ihåg riktigt va vi mer gjort, men vi har haft det mysigt iallafall. Mårten har jobbat mest men han har också vart med oss o myst. Kan vara skönt att bara vara hemma också..

image135
Detta är numera de som våran prinsessa gillar att göra mest.. Lukta på blommor..
Alla blommor, krukväxter, plastblommor eller buskar o träd.. Ja vad säger man, bedårande!

Ha en bra söndagkväll och en bra start på en ny vecka!

Sommarbilder!

Härliga vår, mera sånt. Vi närmar oss sommaren..
image131
Cykel är vår nya grej, hur skoj som helst!
image132
Sommarfin hos gammelfarmor..
image133
På fika träff uppe vid gruvan!
image134
Med Melvin när vi va till Mellsta och myste bland blåsipporna!

Kunde säkert lägga upp tusen till bilder en då blir det ju inget annat..
Igår va familjen Johansen på stan, vi gick upp till gruvan för att vi skulle fika men där va det stängt så det blev stan istället, en lunch med Wilmas farmor! Trevligt!
Idag har jag o Wilmis varit till Sundborn o träffat mina grabbar (gudsönerna), det blir alltid full fart då!
Annars fortsätter vi packa o dona! Sakta men säkert så har vi snart flyttat ut!!

Ledig är jag också i 9 dagar sammanlagt, en evighet.. Skönt! Det kan man behöva ibland!

Vårkramar till er alla!

HJÄLP, Snuttefilten är borta!! (iallafall ett tag..)

Jag har lärt mig att vi måste köpa en till snuttefilt.. I Torsdag va vi ju till gruvan och fikade.. När vi var på väg ner till stan slängde Wilma ut snuttefilten ur vagnen vid ett tillfälle, självklart var jag snabb o plocka upp den.
Efter några timmar va det dags för välling och nattning och till min fördärvelse upptäcker jag att snuttefilten är borta... VA??!!! Den enda sak man som mamma MÅSTE ha koll på åt sitt barn..

Som tur var va hon trött som attan ändå så hon somnade ganska snabbt medans jag flög ner på stan o letade ÖVERALLT där vi gått (trodde jag iallafall)..
Förtvivlat gick jag hem skamsen och kände mig sorgsen, hur skall man kunna trösta Wilma nu...

Jag åkte iallafall upp till ICA o handlade och gjorde en sista sväng med bilen där jag visste att jag sett snutten sist, och dröm om min förvåning!! DÄR ÄR DEN!!! Lite skitig men sååå vacker ändå!
Skönt!

Mårten tvättade den 3 ggr för hand och efter torkning va det ett kärt återseende!!
Hon måste med andra ord slängt ut den direkt igen eller så har jag missat vagnen när jag skulle lägga tillbaka den. Snacka om att jag kommer ha koll på den i framtiden.

TIPS till blivande föräldrar köp 2 snuttefiltar och varva!!

Yttligare en underbar dag idag, strålande sol, Lunch och glass med Söder! TACK för idag!
Anna, Ebba o Wille träffade vi en sväng också!
Wilma är med sin mormor nu en sväng, jag ska jobba och Mårten tar emot henne hemma snart!

Trevlig helg!

Vårkänslor..

Jag gillar verkligen våren, blir glad av den!
Vi har skjukt mycket att göra denna månad så denna sida kommer säkert inte uppdateras så jätte mycket, men jag skall försöka!!
Det är lite inför alla bröllop som vi ska på , flytt och jobb.. Pust! Men det blir nog bra tillslut! Samtidigt som att ALLT verkligen är nåt att se fram emot, roligt verkligen!

2 dagar i rad så har vi varit ute hela dagen, igår va vi uppe på gruvan och fikade med mammor o barn, helmysigt. Och idag har vi varit ut till Wilmas gammelfarmor där Wilma har jagat smulan och sprungit lös på gräsmattan, himla mysigt! Hon somnade som en stock i bilen hem. Hon är hemma med sin pappa nu o jag jobbar.

Man blir sååå glad av solen, och bara att slippa bylsa på Wilma massa kläder. Det känns liksom som om det blir lite lättare på sommaren!!

Bilder kommer snart, har tagit massa fina bilder på våra vårturer...

Vi har ju fått igång cyklingen också nu, jag, Wilma och Jenny M va ut och cyklade igår, väldigt trevligt och Wilma stornjuter, sitter och tittar bara! Så det blir en hit att göra lite då och då!

Må solen skina på er alla under helgen!

KRAMAR J


LUGNT valborg..

Vi blev nämligen hemma i soffan, Wilma somnade och vi tittade på en film bara. Ganska skönt faktiskt, det händer mycket nu i maj, bla flytten men annat skoj som vi skall iväg på också..
Jag o Wilma va ut till Wilmas gudmor o hennes barn här på 1 maj, vi ses väldigt sällan nu när vi båda jobbar så vi passade på att vara med dem hela dagen, såå trevligt. Ebba, Wille och Wilma har det bra ihop.
Ebba ska ju ha en lillasyster som heter Wilma (eller Rosa, som färgen alltså) så hon får väl låna Wilma så länge, tror inte att Anna lyckas övertala Tobbe om nån lillasyster... Eller??

Annars har det väl varit full fart för Viking Line cup, jag va upp och stod i  caféet igår kväll, ett roligt jobb.
Erika stod där på morgonen också så Edwin åt frukost med mig o Wilma, så mysigt. De sov i omgångar också så det va ju skönt när man provar på livet som 2 barns förälder.. hihi..

Packningen är i full gång så det är snart tomt i lägenheten, tavlorna har vi tagit ner, inga prydnadssaker heller, det ekar nästan ibland.. hihi..

Vi ser iallafall fram emot våran flytt med spänning..

Trevlig helg!


Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0