Ytterligare en helg..

Tjejmiddag hemma hos Söder, riktigt trevligt! God mat och gott sällskap! Kom hem vid 01-tiden. Wilma fick sova borta för första gången (!!) hemma hos sin farmor o farfar. Det va ovant må jag säga. Konstigt att inte ha henne hemma. Men det hade gått kanon bra, skönt! Jag sov faktiskt bra, bättre än jag trodde jag skulle göra. Man är ju lite höns mamma, det måste jag ju erkänna..
Det har blivit värre också nu när jag vet att jag snart ska börja jobba. Det ska bli super kul att börja jobba men jätte jobbigt att vara ifrån Wilma så mycket..
Men, det har gått för andra så det lär väl gå för mig också.. Ni får säga åt mig att sluta va så löjlig!!!

Lördagen blev jag på Fk arena, alldeles för länge.. Först match med mina tjejer o sen satt jag i sekritariatet åt damerna när de spöade Engelholm med 7-1.. Rätt tråkig match faktiskt.
Mina tjejer förlorade också, trist. Men det va en konstig match. Kändes som om vi inte hade nåt mer att ge på slutet, tyvärr..
Mårten o Wilma kom upp o kikade en sväng!

Igår va vi till Alfta, Mårten hade match med sina grabbar (ytterligare en förlust, 9-8 (!!) så jag och mormor och Wilma åkte till Alfta där vi passade på att hälsa på Hans-Olof o Inga, Hans-Olof är då min morbror! Vi fick mat där och myste en stund! Tusen tack, det va jättetrevligt!!

Mamma blev kvar där medans jag gick med Wilma ner till sporthallen. Där somnade hon i min famn mitt i allt oväsen, hon va nog rätt trött..

Tidsomställningen i helgen har gjort att jag fått gått upp kl 05:00 på morgonen, kul va??!! Hoppas det ger sig snart.. Jag är GANSKA trött då..

Idag har jag vart till jobbet o lagt schema, det strula lite, jag hade väl glömt alla lösenord.. Ett tecken på att man varit ledig tror jag! hihi..
Wilma har umgåtts med sin mormor. De verkade haft skoj ihop!!

Det va länge sen jag la in en bild så här kommer en:
image84
Ett blivande fotbollsproffs kanske? Tränar hemma på golvet!!

Har inte så mycket mer att skriva just nu, skulle lagt in bilder från Alfta men det blev inga bra...

Vi hörs o syns!!

Härligt med SPA!!!!!

Det va det bästa den här veckan!! Sååå skönt! Jag o Erika träffades kl 13, simmade lite och prata massa strunt i bastun (bara det va ju riktigt härligt..) sen gick Erika på sin behandling först och jag satt och njöt av nya Mama tidningen ute vid poolen. Sen va det min tur, 1 timmes helkroppsmassage samt ansiktsrengöring. Riktigt nice!!!

Wilma umgicks med sin pappa!! Efter vi va klara åkte jag o hämtade Wilmas nya bilbarnstol. Hon blir så stor i den! Snart 10 månader.. Sug på den ni!!!! Det går sååå fort!

Vi va förbi på jobbet i onsdags o hälsade på, vi blev väl där någon timme. Prata med massa folk och va in och kollade läget när de va tvunget och lämna in schema m.m. Det va trevligt och Wilma pratade som bara den!!

Sen va det babysim, Mårten badade denna gång. Det va roligt att stå brevid o se på faktiskt! Hon skulle flyta på Mårtens rygg men eftersom hon aldrig är stilla så halka hon ner under vattnet, men pappa va snabbt upp med henne igen och hon blinkade bara lite och sen världens flin, så det va väl tur det. Hon har gjort sitt första dyk utan att det var meningen! hihi..

Igår tog vi en promenad med Maria o Melvin, det va länge sen vi sågs så det va trevligt att få prata lite! Sen gick vi till Öppna förskolan o fikade o sjöng! Jätte mycket barn verkligen, det märks att det är baby boom 2007.

Idag ska vi träffa Helena Mas o Gunnar, det va i somras sist så det blir trevligt!
Sen i kväll ska jag på tjejmiddag hos Söder, nåt glas vin slinker säkert ner!

Ha en trevlig helg!

Kram Jessica

Helgerna går rätt fort..

De springer iväg tycker jag. Fokus denna helg har varit att låta Wilma mest vara hemma, hon har ju vart ute på lite raj raj i Karlskrona så jag tror hon också tycker det är skönt att vara hemma.
Fredagen va cool lugn, mötte bara pappa vid jobbet. En skön promenad. Gick förbi Wilmas farmor också, de hade inte setts på rätt länge då så hon fick säga hej en snabbis bara innan vi vände hemmåt igen!

Lördagen spenderade jag uppe på FK arena, mina tjejer hade match mot huddinge IBS, ett riktigt drama.. 10-8 blev det tillslut för våran del men det satt hårt inne. Hawaii spel om man tittar på målen men rena bjudningar om man va där o såg matchen.. Skönt med vinst iallafall.. 2 vinster o 2 förluster, jag har bara varit med o vunnit hittintils!! hihi..
Wilma va hemma med Mårten, de hade mys stund. Farfar Sten va förbi en sväng o kikade på fotboll m Mårten. Wilma är fortfarande lite skeptisk mot Sten så det va nog bra att han va hit o bara va. Hmm konstigt det där hur de kan bestämma sig för att vara rädd för nån, det gick ju jättebra med brosan nu sist o honom träffar hon ju jättesällan.. Så det kan ju inte bero på det heller..Ja, de har väl sina ideer.
Lördag kväll somnade jag innan 21. Tror att jag hade en liten förkylning i kroppen också som vi jobbar på att hålla tillbaka. Vill inte ha det igen...

Söndagen va jag hemma m Wilma o Mårten på Fk för match.. Vi tog endast en promenad ner till ICA för lite shoppande av kvällsmat. Skönt att bara sätta på sig mysisarna o en keps o gå ut en liten sväng. Lite luft bara..

Det blev lugnt idag också. Så här har vi nog inte haft det på länge. Erika o Ax skulle ev komma förbi på en fika på eftermiddagen. Wilma sover sött just nu så jag passar på att uppdatera o kolla mina mail!

I morgon ska jag få massage på Grand spa o sport (ett presentkort som skall utnyttjas..) Ja, just det nu är det klart också att jag ska få jobba skift efter nyår. Så vi får väl se hur social man hinner vara då... pust! Men det ska bli roligt också!

Ha en skön vecka!!

KRAM KRAM

Karlskrona, Borta bra men hemma bäst!!!

Då va vi hemma igen, skönt faktiskt. Man har ju alla grejer, man har rutiner och det är ju skönast. Sen tycker jag att det har varit OTROLIGT trevligt och nyttigt att åkt iväg på en tur..

Vad har vi gjort då?

Som sagt blev ju första dagen rätt lugn. Johan va en jätte duktig guide och jag har lärt mig mycket om Karlskrona. Vi klev upp rätt tidigt på Onsdagen också, efter att vi gjort oss i ordning gick vi ner till hamnen där Johan fixat så vi fick åka stridsbåt ut till ön där han jobbar. Wilma gillade väl inte direkt flytvästen och var mest bekymmrad över vad som hände. Men det gick bra! Så här såg det ut:
image76
Häftigt!!!!!

Vi var med Johan på ön fram till kl 15. Fick oss en spännande tur runt om. De har en park där, i parken finns det jätte många olika sorters träd som en av marinens båtar tagit med hem när de har varit på långturer till andra länder. Häftigt! Vi fick gå in på deras museum och upp i flaggtornet. Det är ett fort alltihopa, riktigt cool arbetsplats. Och massa militärer..
Lite bilder: (klickar man på bilderna blir de större..)
     
På stridsbåten          Johan o Wilma        På morbrors          Johans arbetsplats
                                                                             axlar

Eftersom Johan fick vara kvar o jobba på kvällen så fick jag, Wilma o gammelfarmor ta båt tillbaka själva. Vi gick hem till deras lägenhet och tog det lugnt ett tag. Gammelfarmor o Wilma sov båda en stund. Efter det kom Emma hem och jag lagade lite mat till oss 3. Packade och sen var det dags att sova igen. Självklart med lite extra pirr eftersom man visste att man skulle iväg igen morgonen därpå...

Men vi tog oss iväg bra på morgonen, kom med tåget och det kändes som om det rullade på bra. Sen kom vi till Linköping. Där tog de roliga slut... Tåg fel! Vi fick byta tåg men missade iallafall tåget från Norrköping så där fick vi stanna i ca 2 timmar innan nästa tåg gick. SJ bjöd på lite fika och jag fick ut o köpa barnmat. Wilma fick sova i vagnen en stund o det va ju bra!!

Tågturen sen mellan Norrköping o Sala va inge kul, Wilma tappade tålamodet och tyckte att ALLT va tråkigt. Grät mest hela tiden.. När vi sedan kom över på nästa tåg gick det bra. Och det va självklart jättekul att träffa pappa sen!

I övrigt har Wilma lärt sig att klappa händerna och har gjort det nästan hela tiden under tiden nere i Karlskrona!

Tack Johan o Emma för god mat, uppehälle och bra värdskap! Tack Johan också extra för att du är så bra!!!! En toppen lillebror!

Jag känner mig nöjd efter resan, lite trött kanske. Mycket att hålla reda på med både barn o farmor. Men i det stora hela har det gått bra!

Avslutningsvis en go bild på Wilma o hennes morbror samt Wilma o hennes gammelfarmor:
 

Kram o godnatt

Wilmas första tågtur!!!!

Gick strålande!!!!!!! Kl 07:32 lämnade vi trygga falun och började färden mot Karlskrona! Första biten ner till Mjölby fick vi sitta på samma tåg det va ganska skönt! Wilma tyckte det va jätteroligt att titta ut genom fönstret och att kunna ena stunden sitta vid mig och andra stunden hos gammelfarmor! Det där med o sova kanske inte va lika roligt när det va så mycket att titta på...
Bytet gick bra, däremot är X2000 kanske inte lika bra tåg kan jag tycka, dåligt med utrymme, vagnen fick jag ha stående i korridoren där av o påstigning sker, men det va ju bara en kortare tur på mindre än en timme..

Lillebror (Wilmas morbror) mötte oss vid tåget när vi va framme. Därefter har han guidat oss en del istan, måste säga att jag är lite imponerad av allt han kan om Karlskrona! En lugn kväll igår, jag gungade efter tåg åkande så jag kröp ner mellan Wilma och gammelfarmor på madrass brevid redan vid 21 tiden igår, skönt!!!

Idag sov vi lite längre än vanligt faktiskt, vi har vart ute på stan o gått, först ner till Marinbasen o kollat, lite på stan o lunch på Åhlens, efter det besökte vi Blekinge museum och kikat in marin museumet, kan bli en tripp dit för mig och gammelfarmor i morgon, vi får se! Emmas (morbrors tjej) mamma o syster va här och åt med oss ikväll och jag passade på att låna datorn lite nu..

Det blir ett längre inlägg sen när vi kommit hem med bilder också såklart!!!!!!

Kramar från ett skönt Karlskrona!

Middag, innebandy och mys

Torsdagen blev en bra dag, träffade Erika på stan vid 13 tiden, gick lite på stan. Erika hämtade Edwins pass. Helt sjukt att så små måste ha pass och framför allt att de räcker i 5 år... Det kommer ju hända rätt så mycket med Edwin på 5 år. Men så fint pass det blev! hihi.,.
Vi gick till Öppnis sen, lite fika och lite sång. Erika vann ett presentkort också på 150kr, snacka om nybörjartur eftersom det va första gången hon va där...
Vi va hemma o myste på kvällen. Mårten va väl upp på träning en sväng bara..

Igår hade vi storfrämmande från Västerås. Pörnie o Robban kom. Jag hade gjort lite flygande jakob som vi käkade, drack lite vin o surrade en hel del! JÄTTE TREVLIGT!! Så kul att ni kom! Nästa gång är det våran tur att åka, inte omöjligt att det blir då när Mårten har match i västerås, det vore ju skoj!!
På dan va det mest lite fixande, städande o handlande.. Fick en snabb promenad iallfall så att den dagliga motionen inte bröts..

Idag, lördag. Så har jag haft en otroligt glad liten tjej. Sååå mysigt har vi haft det idag. Förmiddagen va vi bara hemma, sov lite som vanligt mellan 08:30-10:00 ca.. SKÖNT!! Mårten åkte strax efter 11. Vi åt lunch sedan tog vi vagnen o promenerade upp till FK arena för att titta på när IBF damerna mötte Balrog.. Ingen vidare match, förlust med 3-7.......... Vet inte om det riktigt va rättvist, Balrog va inte så lysande. De sägs väl ska vinna SM i år, Det är väl nästan deras tur nu om inte Falun skulle ta det vill säga men det betvivlar jag tyvärr...

En lugn kväll har det blivit, lite öring o potatis med citron o dill sås.. Smaskens! Väntar på att Mårten snart kommer hem så jag kan krama o pussa lite på honom. Saknat honom jättemycket idag. Han har haft en tung jobb vecka så vi har inte setts så mycket så i morgon får vi passa på att umgås lite!

Nä, fotboll va??! Sverige- Lichtenstein.. Bör bli vinst!

Sparka lugnt!!

Redan onsdag...

Halva veckan gjord.. Om en vecka är jag, Wilma och gammelfarmor i Karlskrona hos brosan.. Yippie!!!
Jaha, vad har denna vecka haft att bjuda på då?
Tja.. Wilma har klivit upp 05:00 2 dagar irad till sin mammas förtvivlan...
I måndags gjorde vi nog inget särskilt.. Jo, vi va till farbror doktorn. Wilma har hostat en del på nätterna och har varit förkyld så länge så det va bra att vi fick komma ner o kolla läget. Lite hostmedicin blev det. Visade också upp hennes andra blessyr på ca en vecka.. Hon lyckades dra ner en lampa i hallen så att glödlampan träffade kinden o vips fanns där ett märke. Rädslan o smärtan gick över rätt snabbt iallafall så det va väl tur!!
Hostmedicin smakar ju inge vidare men efteråt kan det vara kul o äta på den spruta som vi använder oss av:
image74

Måndag kväll så hjälpte jag Anna C på babysimmet när hon va där med Ebba o Wille. Deras pappa är på älgjakt. Mårten hade träning så mamma va här en stund. Det va så häftigt o se vilken utveckling det är på babysimmet. Ebba är ett riktigt vatten djur. Det va också mys att ha Wille själv en stund, känner väl ibland att man inte hunnit lära känna honom lika bra som man kännt Ebba. Det blir väl så eftersom man har Wilma också. Men vilken liten härlig kille! Mys o få ta hand om honom ett tag tyckte jag!!!!!

Mamma va ju som sagt här en stund, Mårten hade ju missat en del träningar så det va bra om han kunde åka upp, tror inte mamma hade nåt emot att vara här ändå. Hon har köpt en cool tröja på marknad också:
image75
Såklart!

Vi hann med att träffa Jerry också för en lunch på stan. Jerry är en av Mårtens bästa vänner, bor i vanliga fall i mora men skulle ner till tandläkaren. Mårten jobbade men jag, Jerry o Wilma lunchade ändå! Trevligt!

I Tisdags så umgicks Mårten o Wilma med Wilmas farmor på förmiddagen/Lunch. De hade en jättemysig stund. Själv tog jag mig upp till Dalarnas Innebandyförbund för att hämta en jacka som vi styrelsemedlemmar skulle få. Gick upp men går mer eller mindre vilse bland alla hus uppe i slätta så ja, det tog väl mig 1 timme ca... Sprang hem så det gick betydligt fortare.
Hämtade sen Wilmis hos Irene, Mårten hade gått o jobbat o Wilma sov i vagnen på altanen.
På kvällen kom Söder o Blackie förbi på lite mat. Trevligt att umgås lite. Lite snack, mat o mys! Tack för att ni kom, det får vi göra oftare. Mårten är ju borta alla Mån, tis o tors eftersom det är träning då. Sen jobbar han kväll ibland som nu ikväll så då är det nice om man får lite besök. Wilma kryper ju ner i säng runt 19..

Idag blev det lunch på stan. Bjöd min mamma, hon har gett mig så mycket nu, bjudit på massor med grejer och hjälpt till så det tyckte jag inte va mer än rätt..
Liten promenad på stan innan vi gick hem o sov lite innan babysimmet. Idag fick de sitta på en madrass i vattnet och där sa vi en ramsa innan de fick hoppa (självklart med vår hjälp) i vattnet. Jättekul! Det närmar sig dyk... hihi..

Nä, nu börjar Bonde söker fru, kan jag ju inte missa! Imorgon blir det öppnis med lite sång!!

Ha en trevlig kväll!

En helg som jag spenderat med de som jag inte träffar så ofta!!!!

Mycket trevligt med andra ord! hihi.. Lördagen blev det en fika med Mia G, ja det va några fler också.. Lisa o Mille fast de var bara där en stund för Mille mådde inge vidare. Sen var det Frida, Katrin, Anna (Mias vän från Gävle), Jossan från Göteborg. Jag tror de va alla.. Wilma höll låda på fiket iallafall. Men hon är glad åt alla, hon ler o skrattar så fort hon får kontakt med någon. Vi träffade Johanna Jorborgs mamma o syster så Wilma och Ludde har nu hälsat på varandra, de verkade trivas ihop.. Ännu en kille...
Igår kväll (fortfarande lördag med andra ord..,) var jag bjuden hem till Cedervallskan på lite middag. Riktigt trevligt, det va Anna, Hanna och Jennie E och så jag. God mat o gott sällskap. Riktigt nice!! Kom inte hem förrens kl va 01 på natten o upp 06 så det lär nog kännas ikväll. Än så länge går det bra...

Wilma sover just nu men när hon vaknar ska jag o hon åka till Sundborn en sväng o träffa mina Gudsöner, Emil o Markus och deras mamma en stund. Det ska bli trevligt!
Har inte så mycket mer o skriva just nu så det fick bli en liten uppdatering.. hihi..

Anastasia åkte ur IDOL sist, vet inte om det va riktigt. Jag gillar henne bättre än några andra men men, det kanske inte räkte att hela Vansbro röstade.. eller??!!!

Ett annat program som jag kommer fastna i är Bonde söker fru, det kommer bli hel skoj tror jag!! hihi..

Nä, ska göra mig i ordning så det bara är o åka när hon vaknar.. Men någon bild lär jag väl klämma in, här kommer en som vi tog här om dan när vi busade lite. Men det är inte helt lätt o knäppa kort o ha Wilma på axlarna samtidigt.. Plus att hon ÄLSKAR att dra i mitt hår när hon sitter där... hihi..
image72

Eller vad sägs om denna? Det ska börjas läsa pappas GOAL tidningar i tid:
image73

Kram kram från familjen Johansen

Åka karusell o äta karamell....

Idag blir Wilma 9 Månader!!!!! För 9 Månader sen såg hon världen för första gången! hihi..
Det har vi firat genom att besöka Rättviks marknad! En kanon dag. Wilma, Jag, Mårten och Wilmas mormor tog bilen till Rättvik i morse. Vi kom väl strax före 12 o va kvar tills 17 tiden så det blev ju kanon. Fint väder o MASSA folk... Wilma fick åka karusell med sin mormor och hennes farfar bjöd henne på marknadsgodis.. hihi..

Så här roligt va det i karusellen:
image69
Ser nästan ut som om mamma hade minst lika roligt... hihi..

Ja det blev ju lite handlat också, en madicken klänning, vantar till både mig o Wilma och ett underställ till Mårten. Självklart fick Mårten lite marknadsgodis o havrebollar också!
Wilmas Farmor o Farfar kom o gick med oss en stund också. Väldigt mysigt att vi kunde vara så många tycker jag! TACK för en trevlig dag allihopa!!!!

Vad har vi annars gjort? Babysimmet i onsdags gick bra, nu va det farmors tur o vara med o jag tror hon tyckte det va kanon mysigt! Sen har jag varit upp o kikat på 2 hus uppe vid järlinden, det ligger ju bra nära idrottshallen så jag tyckte det skulle passa oss innebandytokiga familjen. Men de va lite små tyckte jag så det blir nog inget...
Öppnis igår också, alltid lika trevligt. Massa barn, god fika och bra sångstund.
Lisa va här igår kväll och myste med mig då Mårten jobbade, te o mackstund blev det o massa skitsnack så klart. Så mysigt tyckte jag att det va. Det blir inte så ofta nu när man har barn o Lisa har börjat jobba så man måste passa på när stunden finns! TACK för titten :-) !!!

Mårten åkte upp o kollade på innebandy herrarna som har premiär ikväll mot Storvreta, jag ska kika på Idol o äta soppa så det blir mys!
Vi försökte hitta barn kläder med Liverpool på marknaden idag men misslyckades. Tur är väl då att vi smygtvingar på Wilma Leksands dressen iallafall:
image70
HEJA LEKSAND!!!!!!

Just det, Wilma fick sitt första blåmärke i onsdags. Satt brevid mig i soffan o helt plötsligt slänger hon sig handlöst ut o träffar då självklart bordskanten med kinden.. Åh, va ont det gör både på henne o i stackars mamma- hjärtat! Men det gick över ganska snart. Blåmärket är dock kvar.. Försökte ta kort på det men det gick ju som det gick:
image71
Känns som om det blev en ganska bra bild ändå.. hihi..
Märket sitter på hennes vänstra kind..

Nä, nu börjar IDOL snart !

Simma lungt!!

Sköna söndag!

Vi hade verkligen en skön söndag, bara familjen. Jag, Mårten och Wilma! Vi gick en tipspromenad (Tantvarning kanske) som Lions anordnade runt tisken, handlade lite och sen myste vi bara hemma!
Det va skönt, Mårten jobbar mycket och sen är det innebandy, så vi får försöka att verkligen ta hand om sådanna dagar som i söndags..

Lördagen va jag och Wilma och Wilmas Mormor upp till Fk arena för att kolla in när mina innebandy tjejer hade sin första hemma match i division 1, och de VANN!!!!! 5-4 mot Järfälla, starkt jobbat!! Det kommer bli en tuff serie men de vann ju nu så nu är det bara att köra vidare!
På kvällen hade de lagfest så jag åkte ut dit en sväng och kollade läget. Full rulle kan jag lova utan att avslöja för mycket! De hade buss in till stan vid 23 så då åkte jag hem!

Idag har det varit den vanliga morgon promenaden, lite tidigt kanske då det var redan 07:30 men skönt. Vi sov en stund på förmiddagen, det är helt klart hur skönt som helst, då har man redan motionerat bra, duschat, ätit frukost och då får man sova middag!! Det borde vara så jämt!!!!
Efter lunch hälsade vi på Wilmas farmor en sväng, hon blev så glad över att vi kom! Hon ska komma hit i morgon och ta med sig Mårten till soptippen med lite grejer, bla våra dammsugare som står och samlar damm, hon har nämligen köpt oss en ny! Yipppie!! Det ska bli så skönt o ha en dammsugare som funkar!
TUSEN TACK!!!!!

När Wilma sovit så träffade vi Erika och Edwin samt Ax och August på en fika på faluns nya cafe i gallerian. Det va väl okej cafe men inte så barnvänligt kanske... En kaffe slank i iallafall..

Hämtade min telefon som vart på lagning, trodde jag iallafall!!!!??? Det visade sig att det va en vätske skada och de kan de inte laga.. Jaha? Vad gör man då?? Ska kolla hemförsäkringen så håll tummarna!!!!!!!!!!!!
Troligen så har väl Wilma tuggat lite väl mycket på telefonen så jag får väl skylla mig själv!!!

Vid middagen hade jag och Wilma det så här nice:
   

Vi har en go och glad tjej! Den bästa!!!!!!!!

Kram till er alla!!

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0