Fick så fina bilder som jag ville lägga in..

Från shoppingen i Valbo!!!!

image96
Stor tjej som kan sitta i en leksaksbil!!

image97
Hela gänget vid matbordet, fotografen Erika saknas på bild bara!!

TACK för en kanon dag, alltid lika trevligt att umgås med er!

KRAM Jessica

Västerås o Gävle!

I lördags efter lunch packade familjen Johansen ihop sig och lämnade ett vackert snötäckt Falun för en tripp ner till Västerås för ett träffa Pörnie och Robban!! Landade i Västerås vid 14-tiden, mötte Pörnan och Robban på stan, tog en liten lunch/fika på ett mysigt cafe inne i stan. Västerås är en mysig stad som också har nära till allt. Gillar den stan!
Vi åkte hem till dem lite senare, de bor 9 km utanför stan, alldeles perfekt i ett fint hus! Wilma höll låda en stund med en orm som Pörnie hade tagit fram:
image92
Tur det finns resurser!!!
Efter att Wilma knoppat in nere i gästrummet så bjöd värdparet på god mat, fyld fläskfile och potatisgratäng, kan det bli bättre?! Lite vin till det och skitsnack! Supertrevligt verkligen, som sagt ni är ett perfekt värdpar:
image93
Pernilla och Robert!!

Söndagen blev en slö dag, lunch hemma hos P o R innan jag, Wilma och Pörnie lämpade av Mårten vid hans samling innan match och drog vidare till IKEA för lite små shopping. Blev knappt nåt alls men det va ju trevligt att snacka lite! Robban blev hemma i soffan!

Efter Mårtens match åkte vi hem, Wilma somnade rätt snabbt, skönt!

TACK Pörnie och Robban för helgen! Vi hade jättetrevligt!

Igår, Måndag va det dax för nästa äventyr... Ax med August, Erika med Edwin, Söder och jag och Wilma åkte tidigt iväg till Gävle för lite julshopping! Gjorde både stan och Valbo! Fick bra saker handlade! Det jag handlade till mig själv är en väckarklocka med projektor, perfekt. Nu behöver man knappt röra sig i sängen för att se vad klockan är! I LIKE!!!

Det vart shopping, god mat och fika! En heldag, jag är jättenöjd! Träffade Mia en sväng också, överrasskade henne på jobbet! hihi!

Så idag, som ni säkert förstår har vi varit hemma. Förutom en liten tripp upp till ICA Maxi för att handla lite vilket var ett måste! En skön dag med mycket mys. Wilma är lite mammig just nu, vill gärna att jag ska bära eller ha henne i knät hela tiden.. Mysigt såklart!

Tänderna förresten måste ni ju få se! hihi:
 Och de måste ju borstas varje dag:
(klicka på bilderna så ska de visas i större format!)

Nu ska jag skriva lite julkorts kuvert! Och gå igenom listan för julklappar!!
Ha en bra kväll!

Halva veckan har redan gått.

Och vad har man gjort? Känns som ingenting... Men går man igenom det så har man gjort en del ändå!!
I Måndags va vi på "öppna förskolan" i Bengtsheden.. Skämt o sido, vi va hem till Ax på lite lunch o fika! Jag o Wilma, Erika o Edwin sen kom Karin Karlsson o Jimmy med sin Joel och alldeles nya lilla Klara. Hon va så liten. Man glömmer fort att man har haft en sådan liten en hemma själv.. Ax o August va självklart också med!!

Wilma hade lite feber när vi kom hem tyvärr, lite grann bara men ändå. Vi va hemma hela tisdagen då! Men det är rätt skönt det med!

Måndagskvällen va tillängnad innebandy, först var jag i väg på styrelse möte, jag är vice ordförande i Dalarnas innebandyförbund. Ganska spännande roll som jag försöker sätta  mig in i. Försöker lära mig. Har precis bett Björn om en kurs i att läsa balansrapporter och bokföring, för det är inte det lättaste tycker jag.
När jag kom hem såg vi Faluns herrar spöa Pixbo, i och för sig i förlängningen men ändå! Bra jobbat!!!
Det går bra för dem nu, kanske för att jag inte sett någon match live i år än.. haha!!

Igår, onsdag va vi också bara hemma. Vi tog en promenad på eftermiddagen bara. Hon har ju varit lite knölig på nätterna nu så jag går och lägger mig tillsammans med Wilma på förmiddagen, såååå skönt! 1-2 timmars extra sömn, det behöver man. Det blev inge babysim heller, lika bra att hoppa över det!

Idag tog vi oss iallafall ut ¨till Öppna förskolan, Wilma tyckte det va sååå kul! Hon kröp runt, klättrade och skrattade. Musikstunden är ju bäst!! Vi är på centrum kyrkan här i stan, tycker de är bäst!

Vi har varit och tittat på en bostadsrätt idag också, jättefin uppe på galgberget. Kanske vi ska visa oss intresserade. Vi ska räkna lite på det och känna oss för lite! Vore bra om man ev kunde pruta nån krona. Vi får se! En perfekt mellanlandning för oss skulle det vara iallafall! Den som lever får se!

I helgen väntar västerås o Pörnie o Robban, ska bli skoj. Åker lördag och kommer hem sen söndag.
Hoppas bara Wilma inte är så knölig på natten då bara... Men det kan kanske vara bra att bryta mönstret också!

Nä, nu ska jag surfa lite..

Ha en skön dag/kväll eller kanske natt!!

Nytt rum, feber, mys..

Sammanfattar helgen rätt bra tycker jag! Fixade till Wilmas rum på lördag förmiddag. Efter det åkte pappa Mårten på match till sandviken och jag o Wilma traskade ner på stan för att fika med Mia. Ja, Lisa o Mille, Frida o Catrin va också med men huvudsyftet va självklart att träffa den numera gävleflickan!! hihi..
Trevligt va det iallafall! Wilmas Gudmor o Ebba kom förbi också.  Vi gick lite med dem på stan sen. En riktig tjejdag på stan! hihi..

Första natten i hennes alldeles egna rum gick bra, hon sov fram till kl. 04 ungefär. Sen försökte vi få henne o somna om, det tog ca 1 timme och en kvart.. pust!! Sen sov hon till strax efter 06..

Söndagen blev rätt lugn. Upptäckte efter ett tag att hon hade feber, ganska hög feber också. Hade sovit en stund före lunch och sen blev hon jätte hängig. Vet inte om det är tänderna eller en ny förkylning, idag har hon varit lite snorig men inte så där super snuvig ändå. Jag tror att det är 5:te förkylningen sen i september, och varje förkylning tar ca 2 veckor innan de är borta!!!!!!

Jag va iallafall iväg på kaffeprovning på söndags eftermiddagen, Fru ceder bjöd in till kaffeprovning. Hon har fått hem ett nytt kaffe som vi skulle smaka och ge betyg på. (Erika är en buzzador, en person som kan få hem saker att prova innan de kommer ut på marknaden.) Vi provade Gevalias 1853, jättegott kaffe, rekomenderar att prova det!!

Andra natten i eget rum va värre för Wilma, lite feber och svårt att sova.. Vaken mellan 00-01.30. samt 03-04..
Så vi hoppas att natten inatt är bättre!!

Jag vill passa på att hälsa gammelfarmor välkommen till internet världen! Hoppas att du läser detta nu!
Spännande att du är ute och surfar!

Ska skicka ett mail till gammelfarmor nu, efter det ska jag ta en kopp te och slö kolla lite på tv:n!

Ha det så bra!
image91
Wilma och hennes gammelfarmor myser på tåget hem från Karlskrona!

KRAM KRAM

Det går fort när man har roligt!!!! hihi..

Så känns det när dagarna springer iväg.. Men mycket mys tycker jag att jag o Wilma har haft denna vecka!
Måndags va jag till frisören, en kort page med lite längre på ena sidan. Svårt att förklara...
Tisdagen va lugn, mys hemma, en promenad och så träffade vi Lisa, Mille o Mathias en sväng på stan.

Onsdagen va också lugn, laddade för babysimmet!! Det gick kanonbra! Hon är vild i vattnet, inte stilla så mycket och ÄLSKAR att plaska!
I går va jag till frisören igen för att lägga slingor, 2.5 timme tog det.. Men det blev bra! Någon liten röd slinga slank med också. Mamma tog Wilma en stund, sen kom faktiskt min pappa och min farmor in och va med Wilma i ca 1 timme. Hon hade somnat i sin gammelfarmors famn. Sååå mysigt!

Man är lyckligt lottad som har både mormor, farmor o farfar, morfar o gammelfarmor på nära håll. Det är jag tacksam för, det gör det lite lättare när man ska iväg på något. Att jag sen i början hade svårt att lämna ifrån mig Wilma är en sak, men nu tycker jag att det går bättre och bättre! TACK för att ni finns!!
Självklart också Björn!! Du är en klippa!!

Idag har vi hälsat på hos Mingus o Sandra! De har köpt hus i Pilbo. Hur fint som helst!!!! Vi gick upp, Wilma somnade rätt otippat på vägen upp och sov sedan i 2,5 timme ute i vagnen. så de hann inte leka så mycket men en liten stund iallafall! Trevligt hade vi iallafall! Man blir lite avis, vill också ha hus nu!!!

Har nyss avslutat ett storkok med mat till Wilma så nu ska jag förbereda för att hon ska få flytta in i sitt rum i morgon!!! ahhhh... Håll tummarna för oss!!

Ha en skön helg!

//Jessica

Fars dag m.m.

Vi firade Mårtens första fars dag igår!! Vi tog det super lugnt. I Lördags hade vi Micke o Maria på en bit mat och Micke o Mårten gick ut på Harrys en sväng så Mårten va seg igår, det va skönt att vara bara familjen faktiskt! Vi tog en liten promenad o köpte en pizza bara på kvällningen.
Lördagen va super trevlig, det är kul o få hem lite gäster o bjuda på nåt gått. Det blir för sällan bara och man skulle vilja ha många fler här, men det är ju lite trångt..
Längtar tills vi kan hitta ett hus som vi vill bo i och inte får betala överpris för!! Det kommer väl..

Idag har Wilma varit hos sin farmor o farfar o myst, just det, de va hit en sväng o fika också på lördags dag. En kopp kaffe o lite skitsnack! De tog med Wilma på en liten promenad också när det va dags för henne o sova.
Idag har hon iallafall varit där medans jag besökte frissan. Sten va ledig så de har myst alla 3.
Ny frisyr har man nu, ska vänja mig en stund bara. Brukar ta 2-3 dagar ungefär. Jag va till Frisörtekniska, en utbildning för frisörer, billigt o bra. Det tar lite längre tid bara men det är det värt tycker jag! Det blev en page med lite längre längder på ena sidan (låter säker helt konstigt...) Ska dit på tors för lite slingor också! KANON!

På eftermiddagen tog vi oss en promenad runt vår underbara tisken.. hihi.. Wilma sov 2 timmar ute i vagnen, först på promenaden sen ställde jag vagnen på ballkongen, så skönt.

Mamma o Björn kom, Björn o jag åkte upp till soptippen med lite skräp från källaren, det blir en sväng i morgon också sen är det rent o snyggt. Så skönt att fått det gjort. Jag hittar ju i förrådet nu plus att jag fått mera plats!
Mårten och mamma blev kvar hemma!

Just det, Wilmas tänder känner man nu! Så häftigt. 2 st i nedre käken och sen syns det att det är en på väg upp i över käken. haha, kommer bli såååå fin!!
Hon har en ny grej för sig nu också, hon pussas. Hon lutar fram sig mot en med öppen mun och så får man en puss. Såå mysigt! Både farmor o mormor fick sig en puss idag!

Ska se fotbollsgalan nu, hörde av Magnus Hedman på nyhetsmorgon idag att fotbollsstjärnorna är stora egoister så får de inge pris så kommer de heller inte på galan.. hmm... ja, kanske det är så men då tycker jag inte att man är värda sina fans heller...

Slutligen en bild på mina bästa från en kväll här i veckan:
image90
Spelar på munnen framför spegeln är kul!!

Ha en bra vecka! Vi hörs snart igen!

Tappat rösten...

Så det är rätt lugnt här hemma nu, ingen som tjatar o gnatar.. haha! Efter att man varit förkyld o sen åkt upp på träningen i onsdags o gick hem i kylan har jag nu en riktig sexig hes röst.. suck, ansträngande att prata! Hur kul är det??!!

Som sagt va o höll i innebandyträningen i onsdags då Niklas va sjuk, ganska kul faktiskt. Hela upplägget med att lägga upp träningen, hålla i den och ha tanke bakom! Tror att det blev rätt bra!
Mårten o Wilma skjutsade upp mig efter att vi vart till barnmottagningen. Läkaren där lyssnade på Wilmis o sa att det nog skulle gå över snart. Att man första hösten o vinter ska ha en si så där 10- 12 förkylningar. Då bör det väl ge med sig snart!!

Jag kände en av Wilmas tänder igår, hihi, vasst i nede käken. Det har märkts lite att det kliar o att hon har lite ont. Tappar tålamodet rätt snabbt om man säger så.

I torsdags va vi på styleafton, jag, mamma, Erika, Ax o Söder. Det va väl inte så mycket o se om man säger så. 60kr för att se företag göra reklam för sig. Men det blev ett tillfälle o träffas så det är ju nice!

I natt har Wilmis varit vaken mellan 02-04.... Pigg som en lärka! Tillslut fick hon ligga o prata i spjälsängen. Det är dags för henne att få eget rum nu.
Hon är med andra ord inte alltid så här glad:
image89

Men nästan jämt... hihi..

Gammelfaster Elsy va här en sväng igår o lämnade av en klänning till Wilma som hon ska ha på Edwins dop, vill inte avslöja för mycket, kommer bilder sen.. hihi. Skoj iallafall! TACK Elsy!

Vi va ut o köpte farsdags present igår. Mårten ska få sin första!

Nä nu vaknade min prinsessa så nu ska vi mysa lite!

Kram på er!

Hittar inte på någon bra överskrift..

Vi är förkylda igen, jag o min familj! Sååååå drygt! Wilma hade feber igår o va lite hängig men betydligt bättre idag.
Pratade med barnmottagningen o hon sa att det va bra hon va sjuk nu så håller hon sig friskare när hon blir äldre. Lika så sa en annan att det ger med sig när tänderna kommer.. JAG HOPPAS DET!!!!
Det är ju så synd om henne när hon inte mår riktigt bra! Jag är också hängig, ont i halsen osv.. Men det ger väl sig. Mårten hade ont i halsen idag men vi petar i honom massa vitaminer så han ska klara sig..

Vi va iallafall bara hemma igår, så skönt. Sov mycket o va bara vakna för att äta.. hihi..
Idag har det nästan varit likadant, men Wilma har inte behövt sova lika mycket. Nu är hon hos sin mormor o Björn. Ska sova där inatt för att jag ska upp tidigt till lasarettet o Mårten går utbildning denna vecka. Så det är lite tomt här hemma. Konstigt när man är så van att Wilmis ska vara här.

Finns inte så mycket mer att skriva, vi har ju inte gjort så mycket. Men det kan vara skönt det också!
Tips över hur vi tar oss över dessa förkylningstider tas gärna emot. Vi gör inget särskilt för att hon ska bli förkyld heller, vi är inte ute bland massa folk direkt. Öppna förskolan 1 gång i veckan o babysimmet. I övrigt är vi väl hem till någon annan med barn eller så kommer nån hit.. Man tycker att lite motståndskraft borde finnas. Hoppas att det går över snart.

Nä nog om mig nu, ni får väl gärna berätta nåt kul här i mina kommentarer...

GRATTIS till Blackie o Claes som bytte förlovningsringar i fredags! Super skoj! Såå glad för eran skull!

KRAM KRAM

En fullbokad vecka är äntligen över..

Ja, så känns det lite. Hela veckan har gått i ett faktiskt. Något inplanerat varje dag.
I måndags va jag till jobbet o la mitt nya schema för januari o början av februari. Om jag nu får som jag vill så va det inte så tufft ändå. Det blir 3 dagar först och sen ledig 7 dagar (!!!!) sen jobbar jag 2 o ledig 2 osv. Känns okej än så länge. Det ska bli kul o börja jobba också!!!

I Tisdags va jag o Wilma på 3-års kalas!!!! HURRA HURRA För Ebba!!!! Hon har fått en trähäst, i stort format som till och med jag kan sitta på!! Såååå häftig! Det va full rulle hos familjen Cedervall-Emilsson vill jag lova. 7 barn där Wilma är den enda som inte går än.. Ebba, Maja, Olle, Wille, Klara, Alva o så Wilma. Det fanns en 4  månaders liten bebis också men hon sov hela tiden.. Vi blev kvar på lite lunch innan det va dax för bvc besök. Alltid lika roligt att komma till Bvc tycker jag!!

Onsdag va däckbytar dag! Gick väl si så där.. Har våra däck på Korsnäs gummi. Denna gång råkade dock ett däck inte bli ordentligt dit skruvat.. Som tur va åkte jag o Wilma bara hem till Ceders på lite fika o lunch så att jag kunde åka tillbaka o få det ordnat innan vi åkte hem eller innan nåt hänt.. Tur va väl det!

I torsdags provade jag på att vara 2 barnsförälder, Lisa va o klippte sig så Mille va här hos oss. Han är ett mönster barn så det gick hur bra som helst! Här är jag o Mille när de ska gå hem;
image85
MysMille!!

Det va trevligt o träffa Milles mamma också, det va ett tag sen sist. Det blir lite så nu när hon jobbar. Hur ska det bli när jag börjar??! Då får vi anstränga oss lite extra!

I fredags hade jag nostalgi tripp hemma hos pappa! Wilma fick träffa sin morfar lite medans jag rotade i våra krypgarderober o hittade massor med skoj. Leksaker som Wilma ska få ärva, dockvagn mm. Kort från när jag va liten. Ja allt skit som man sparat på i alla år. Tog hem en docka till Wilma, en riktig kulla!
image86

På kvällen kom familjen Ceder över o åt lite tacos med oss. Supertrevligt!
             

Edwin o Wilma myser på golvet, obs att de skiljer 5 månader..  Nästa bild är min kära make och hans blivande gudson Edwin! Mys!!!!!!!!

Det blev lite vin o lite skitsnack! Alltid lika trevligt!

I går blev det förutom en tråkig innebandymatch (förlust med 4-12....) en lugn kväll här hemma. En film som jag så klart somnade ifrån..
Idag har jag o mamma rensat nere i vårat förråd, slängt en massa skit! Skönt. Det blir loppis snart. Meddelar här så ni kan komma o fynda.. hahaha!!!

I Wilmas utveckling händer det mycket vill jag lova. Hon reser sig mot allt just nu, vill inte längre vara på golvet så gärna. Hon kryper i mellan åt riktigt på alla fyra men när hon ska i väg fort då kör hon ålning med armbågarna!! Hon har lärt sig att krypa både över o under saker. "Pratar" för fullt med dadadada o mamamama.. Sååå kul!!

Nä, nu ska jag se sporten och ladda för en ny vecka! En lugn vecka!!

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0