Jobbhelg så nu är det skönt o va ledig!

Ja, verkligen skönt. Idag har vi haft en skön dag.. Inte mycket gjort men massa pussar o kramar o bus!!!!
Wilmas morfar kom hit och tog med Wilma och hans hund smulan på en promenad. Han hade ett möte i stan och har fått 2 inplanerade promenader inställda så nu va det äntligen dags. De va borta i nästan en timme och Wilma ÄLSKAR ju hundar så det va aldrig nåt problem..

Medans de va ute kom Melvin förbi här, hans mamma skulle till sitt jobb en sväng så då fick jag o Mårten ha 2 barn!! Wilma o Melvin är lite av varandras motsatser, Melvin är otroligt lugn o Wilma är mest i gasen hela tiden. Melvin blev rädd för smulan medans Wilma skrattade.. Wilma har dock massa sattyg för sig som att slänga maten osv så jag hoppas att Melvin inte lärde sig nåt sånt när han varit här..
Han trivdes då här verkade det som, de blev kvar ett tag efter att Maria kom tillbaka och de lekte så sött tillsammans!! hihi..

Wilma har ju sovit hos sin mormor 2 nätter irad i helgen, gissa om hon blev glad när vi kom på söndagen! Hon sprang upp till våra famnar (mamma o pappa är trots allt bäst än så länge..) Åh, va mysigt de va!
O de har haft det så bra, Wilma, Mormor o Björn. Det lyste om dem allihopa!!

I fredags va vi och hämtade kläder som moster Berit skickat från America hemma hos Wilmas farmor.. Gud, vilka häftiga små märkes kläder det finns där.. Kommer kort sen!

Tack Berit!
 STORT TACK till mamma o Björn, ni är våra klippor!!

Wilma har börjat klättra också, och så klart reser hon sig där hon klättrat upp.. Ska man säga till på skarpen så skrattar hon för det är ju en min hon tycker mamma gör så roligt.. hm.. ja det är inte lätt alla gånger!

I morgon är det Valborg, tänkte Wilma skulle få uppleva sin första valborgsbrasa.. Om hon inte hinner somna först..

Det va länge sen det va nåt kort nu så här kommer några på alla söta barn som va hemma hos mig och familjen när jag fyllde år:
image128
Ebba och Wilma i puffen!

image129
Wille provar innebandyklubban, värsta hockey-posen!!! Proffs nästa!
image130
Polare i bara blöjor!! Edwin o Wilmis!

Nä, nu är deklarationen färdig och nu kan jag börja tänka på Viking Line cup som är i helgen..

Det blir nog skoj!

Höres!

Underbar vårsol!

Vilka härliga dagar det har varit! Solen värmer en både utanpå och innanpå kroppen! Jag och Wilma har varit ute heka dagar! I Onsdags va jag och "läkar-Maria" till borlänge, Mellsta parken och myste. Picknick med barnen! Det va en till mamma och hennes lilla Erik med också! Riktigt trevligt! En lekpark som va hur bra som helst, Mellsta parken kommer få mer besök i sommar!!

Igår va vi också ute hela dagen, fikade med andra mammor uppe vid Gruvan! Perfekt, barnen har en lekhörna utomhus som gör att vi kan sitta men ändå ha koll! Skitmysigt!

Att Wilma är enda tjejen gör inget, hon tar för sig! hihi.. Många pojkar kring våran lilla tjej!

Kort kommer...

Köpte en cykel i går, en grön Cresent kärringhonda! Suverän! Så idag hittade vi en cykelstol till Wilma på blocket. Nu saknas bara hjälm innan det bär i väg! SKoj!

I dag sover hon hos mormor, vilket hon kommer göra i morgon också.. Mamma hjärtat värker när man inte kommer träffa henne på nästan 2 dygn. Men både jag o Mårten jobbar så det fick bli så denna helg!
Saknar henne redan....

Vi har ju haft underbara dagar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kramar

Wilma är så underbar just nu!

Jag måste bara skriva det efter att jag skrivit så mycket om sjukdommar o allt.
Hon är verkligen HELT underbar nu, hon skrattar, busar, pussas, myser och leker!!

Bland annat så går hon och plockar och plockar hemma, allt ska antingen fram eller läggas på annan plats än den vi föräldrar tycker är bra!!
Hon går in i vårat sovrum, sätter på Mårtens klockradio visar sen för oss hur duktig hon är genom att ställa sig i dörröppningen och dansa och "Sjunga" på sitt egna sätt.. Lovely!!

Hon älskar att gunga, och riktigt hoppar i vagnen när hon ser att vi närmar oss gungan. Skulle säkert kunna sitta där i flera timmar!!! Förutom nån paus där hon bara vill upp i famnen o säga hej!

Hon pratar ju sitt alldeles egna språk, pekar och visar vad hon vill även fastän inga riktiga ord kommer ut..
Det kommer pa när hon ser Mårten så snart kanske...

Minspelet hon har är också häftigt, hon härmas, flörtas, m.m.

Jag säger väl som alla mammor att jag har den finaste av dem alla!!!!!!!

Mycket om min prinsessa idag men jag kände verkligen för att skryta om henne idag!
Familjen Johansen har haft en underbar dag idag ute i solen tillsammans..

Kram till er alla som jag känner och tycker om!

Sjuka familjen har haft kalas..

Ja, det är väl vi det.. Jämt sjuka, det går runt. Senast är det pappan i familjen, magsjuk.
Wilma har haft magsjuka feber m.m men är pigg o glad nu iallafall!
Igår va vi ute hela dagen tillsammans med Söder. En promenad med tipspromenad kring Tisken, sen lite kaffe i parken på eftermiddagen..
Wilma blev ledsen när hon insåg att vi va tvugna att gå in...
Sååååå härligt väder..
Synd för pappa Mårten som låg hemma..
Men han kommer igen också!!

I Fredags va jag ut med tjejerna o käkade, Pörnie o Ingela va här på besök! Riktigt trevligt!!
Thai restaurangen får massa plus av mig!
Ingelas Anna-Klara va med också, hon har blivit såååå stor!
Super söt!

I Lördags kom de också hem till oss på lite kalas då jag blivit 1 år närmare 30- sträcket... Det närmar sig med stormsteg! Tack för alla presenter, Sms och telefonsamtal. Jag blir lika glad varje födelsedag att det är så många som kommer ihåg en!

Fam Ceder stängde kalaset och Fam Johansen slocknade på soffan...
Smörgåstårtan får de på jobbet äta upp!!

Det blev en tripp i dag på förmiddagen också till en lekpark, Wilma älskar att gunga. Vi åkte lite rutchkana också, det va ju inte igår det hände att jag gjorde det men kul va det!

Skriver mer nån kväll i veckan!

KRAM

Det otäcka är ett faktum..

Hur kan man ta livet av en 10-årig flicka? Det är väl den fråga alla i Sverige frågar sig idag..
Man mår dåligt av det och känner avsky mot den som gjort det.

Skönt att han sitter bakom lås och bom nu! Där sitter han förhoppningsvis länge..

En väckar klocka till politikerna hoppas jag, att se till att det finns resurser där det behövs,
dvs. hos Psykvården, Polisen, fritidsgårdar, barnvården m.m. Det måste ju någon gång gå upp för dem också att det är där vi ska lägga våra skattepengar, inte på ett kultur hus för 200 000 000kr eller på annat som kostar så ofantligt mycket pengar...

Ett ljus (eller 2 faktiskt) tände vi hemma vid 21-tiden och jag kan inte låta bli att tänka på Englas föräldrar. Hur de ska känna..
Jag måste nog själv tänka att sånt här händer inte, eller att det inte kommer hända nåt mera, hur ska jag annars våga låta min lilla prinsessa ens vara 10 m ifrån mig i framtiden..

Vi får hoppas på en ljusare framtid...

Till något annat då...
Melvin fyller 1år idag! GRATTIS! Jag o Wilma har varit dit på lite tårta! Helgen har varit lugn, jag o Mårten va ut tillsammans i fredags, riktigt trevligt! Lördagen va lugn (mycket beroende på att man inte är så pigg så där dagen efter..) Mårten jobbade på eftermiddagen. Mille kom o fikade med sina föräldrar, Blackie kom över o kikade på en tjejfilm med mig!
Söndagen blev det fika på Hosjöstrand, Vi invigde Edwins nya gunga!!
Idag har jag mest sovit känns det som, jag o Wilmis gick och la oss vid 11:30 o sov nästan till 14... SKÖNT! Eftersom jag jobbar natt i natt så fick det bli så! Hon är sååå mysig nu men med ett bitskt humör! Blir arg som ett bi i mellan åt och sen kommer hon i full fart sen o slänger sig i armarna på en med världens leende!!! Härligt!
Hon är det bästa vi har!

KRAM till er alla och en extra stor kram och tanke till Englas familj!

Förkylning IGEN!!

Jag blir galen snart.. Våran stackars prinsessa har hög feber och har haft en riktig hängig dag.. Jag är den som tagit hem förkylningen denna gång och kan inte skylla på någon annan. De flesta på jobbet är sjuka och bacillerna sprids som löpeld inne i bunkern där vi jobbar. Vi använder oss av samma tangentbord, samma allt nästan så det klart att det sprider sig. Jag gick hem från jobbet i lördags och vips fick Wilma feber igår.. Klassiskt 3 dagar efter smittodagen! Det har faktiskt varit riktigt synd om henne idag, hon kanske har orkat lekt i ca 1-1.5 timme över hela dagen idag så nu håller vi tummarna på att hon är bättre imorgon.
Jag har Vabbat idag som det heter på slang, dvs. tagit en vård av barn dag idag! Så vi har kunnat mysa ordentligt idag!

I fredags va jag, Ceder och Karin K på barnmässan i Blge, den va bra tycker jag. Man kunde få mycket info om man ville. Jag fick lite bannu av tandläkaren så nu borstar vi tänderna på Wilma Efter vällingen på kvällen...

Lördagen kom jag hem lite tidigare från jobbet och blev sängliggande ett tag medans Wilma och Mårten herjade runt här hemma.. Söndagen kände jag mig bättre och åkte till Sundborn för att vara barnvakt åt grabbarna grus, mina gudsöner. Vi hade en jättemysig dag, de va mycket lugnare än de brukar. Sen bjöd ju gudmor på våfflor med glass också. Det är kul att vara gudmor, då får man skämma bort dem lite.. hihi..
Mamma, Björn och Wilma kom på eftermiddagen också, vi hade jätteskoj!

Igår träffade vi Maria (läkar-maria som är mitt smeknamn på henne i världen med alla Marior..) och hennes Melvin. Jag skulle till lasarettet på ett återbesök så de hängde med och vaktade Wilma under tiden. Vi va bort till Maria gården också på öppna förskolan där. Men redan där såg jag att Wilma inte va riktigt sig själv och med över 39 grader på tempen när vi kom hem så ska jag nog lyssna på mina insikter iframtiden..

Det blir en lugn dag i morgon också, Mårten är ledig och jag med så familjen blir nog hemma och myser så att våran prinsessa kan komma ut o leka i slutet på veckan.. Så här kul hade vi sist:image127
Wilma, Edwin och Melvin efter Öppnis i Torsdags. Inga utav dem va nå sugna på att titta in i kameran men kul hade vi. Gunga fanns det också och det är ju ALLTID kul!

Nä, nu skall jag läsa några bloggar och sen ska jag väl kolla lite på hockey också.

Måste kommentera det hemska som är i Stjärnsund utanför Hedemora, otäckt jag hoppas verkligen att de hittar lilla Engla i liv. Det är väldigt otäckt tycker jag. Skulle helst vilja vara där och hjälpa till att leta. Om hon nu är i skogen fortfarande vill säga.. Åh, jag lider med föräldrarna och hela bygden. Och om det är nåt brott bakom så hoppas jag ändå att hon får vara i liv när de hittar henne. Jag vet och tror att Polisen gör sitt yttersta iallafall!
Håller tummarna verkligen och mår dåligt över det hela!
Jag sa till Mårten härom kvällen att jag helst skulle vilja ta med Wilma på ryggen och åka dit och hjälpa till, men enl. jobbet så har de otroligt många som redan är där och hjälper till så vi får hålla tummarna och hjälpa till på det sättet istället..


Gammelfarmor har fått besök!

Min prinsessa sover, min man jobbar och jag har ännu inte kommit ur linnet som jag sov i i natt.. hmm.. SKÖN dag!! Skämt o sido men det är en hemma dag idag! Vi har alltid så mycket för oss och alltid så mycket människor som vi vill träffa så ibland behöver man en lugn dag, det enda inbokade är babysimmet ikväll, sista omgången ever... Vi tänkte inte fortsätta. Vi har kommit så långt och jag tror att vi kommer ta tillfället i akt att åka med vänner upp till lugnet eller Aqua nova istället. Sen blir det sommar och ute bad snart!

Vi flyttar ju snart också.. Shit, tiden går ganska fort. Det är redan april, 2 månader kvar..
Jag ska börja packa snart, tänkte ha födelsedagen avklarad först sen ska saker ner i lådor..
Har önskat mig en flyttstädning i present.. Har även önskat av min man att slippa städa den veckan jag fyller också, tror ni att det går igenom?!
Jag hatar att städa, inge roligt alls men jag vet att det måste göras...

Letar cykel också, ny mobiltelefon och kokböcker på blocket m.m. sen ska vi ha loppis, måste samla grejer så jag kan vara med o sälja ut lite i slutet på april. Ja, måste byta arbetspass också men det ska nog ordna sig!!

Appråpå kokböcker tycker jag att det inte finns så många kokböcker med gammal hederlig husmanskost.. Allt är såå speciellt och avancerat så jag blir alldeles trött. Man ska ha så mycket saker hemma till allt så att vi skulle behöva 2 kök.. Nä, jag är mer intresserad av det enkla och lätta..

Vill passa på att gratulera mina vänner som köpt hus här i dagarna, Lisa o Mathias och Maria o Robin! Häftigt! Snart blir det bara att hälsa på folk med hus.. Visst ska det bli skönt! Jätteglad för eran skull och jätte nyfiken!!
Jag längtar också till slätta, det ska bli skönt att få lite space, att kunna köpa hem lite mer mat till frysen, att kunna ha lite grejer hemma, att inte behöva tassa runt på tå när några av oss sover.. åh, tänk om allt kunde packas av sig själv och att vi flyttade i morgon...

Vad har vi gjort då i dagarna... I söndags åkte jag o Wilma till gammelfarmor medans Mårten sov efter sitt nattpass.. Vi va och hälsade på farmors syster Britta också en sväng. Vi hade jättetrevligt hela dagen. Wilmas Morfar o Carin kom också en sväng och tog med Wilma på en promenad!
Wilma är lite förtjust i hundar och pappas hund Smulan är både spännande och lite avskräckande..
Wilma har börjat visa att hon har en hög och jäll (?) röst nu, och visade det hemma hos farmor, farmor "skrek" hon med på samma sätt, sen gick de där 2 och lät så om vart annat hemma hos farmor.. Ja, jag säger då det! Kul hade de iallafall!!

Vi hämtade Mårten på vägen sen och åkte ut till Sågmyra för att se på de kort vi tog på Wilma tidigare i år. Åh, va fina hon är super duktig den där Petra Rogström! Klart att rekomendera!
Vi ska bestämma oss hemma vad vi vill ha, men nåt ska vi nog köpa iallafall!!

I Måndags jobbade jag och likadant igår så dagarna har varit rätt lugna, det behövde nog Wilma också!
I morgon är det Öppnis som gäller iallafall! På fredag blir det barnmässa.. Ja, kul kul!

Kramar från mig och mitt modelejon:
image126
snygg va?? hihi...

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0