Julfirande och mys

Julen i år har varit trevlig, mysig och skön. Vi har varit till alla våra nära och kära.
Vi började julafton hemma hos Wilmas farmor och farfar dit även min farmor (Wilmas gammelfarmor) följde med! Mycket julklappar blev det. För Wilma gick det i ett kör, nästan så att det blev för mycket. Hon öppnade och lämnade vidare för att öppna nästa.. Men ett dockskåp och tuggummi kom tomten med iallafall. För det hade hon ju önskat sig för napparna hon skickade!
Hon har varit jätte duktig!
Juldagen myste vi på förmiddagen, Wilma vaknade tidigt så hon va rätt grinig och till slut fick hon och jag gå upp och sova en stund. Annars hade det nog gått åt pipsvängen.
Vi sov en stund innan vi åkte till mamma och Björn. Där hade tomten också varit! Wilma fick en gitarr som hon nu berättar att hon fått för nästan alla som frågar vad Tomten kom med.
Hon avslutade kvällen efter god mat och mys med att sjunga för oss, med sina egna texter och sin pappa brevid kompandes på gitarren! Jag skrattade så jag grät kan jag säga!

I Lördags hade familjen Johansen en lugn hemma dag, vi tog det hur lugnt som helst. Skönt!
Söndagen då for vi till Linghed för att äta med pappas släkt, gammelfarmor och wilmas morfar och hans Carin ordnade kalaset. Vi va väl ca 15 personer totalt.. Åt gott och snackade en massa.

I det stora hela tycker jag ändå att julen har varit skön trots att vi fått åka runt. Vi trodde nog att det skulle vara drygare än det var. Tack mor och far föräldrar! Ni gjort våran jul mycket mysig!

Tur var att vi inte behövde åka till flera ställen samma dag!

Här kommer lite bilder på klapparna:
     

Kassaapparat, gitarren, baddocka (kläderna har gammelfarmor stickat), dockhuset!

Hon fick också kläder, läppglans, hårborste, filmer med nils karlsson pyssling, bamse och saltkråkan, massa böcker osv..
Hon är nog nöjd och trots detta så fyller hon snart år, då är det dags igen!

God fortsättning på er alla!

Jag fick förresten också paket, ett armband, nytt täcke, pyjamasbyxor, örhängen, sjal, brandsläckare, tröjor. Ganska okej för någon som inget skulle ha från början..

Kram på er!

Tomten har fått en till napp till samlingen!

Ja, för i onsdags packade vi nappen i ett paket och gick ner till ICA Slätta där vi lämnade paketet i postinlämningen och sa att den skulle skickas till tomten! Vilken stor tjej vi har fått.
Hon går utan blöja på dagarna, ingen napp! Helt fantastiskt. Det mest fantastiska med detta va att det inte varit några problem efteråt, har hon frågat efter nappen har vi bara sagt att vi ju skickat till tomten och då köper hon det. Hon har ett litet supstitut i sin tumme men det är nästan bara när hon lägger sig. Så vi köper det än så länge..

Hon imponerar på oss denna höst med allt detta, tandläkaren, frisören, nappen, blöjan osv..
Det är härligt, hon lyssnar och tar till sig.

Här om dagen åkte vi buss till dagis, framför oss satt en farbror som va lite tunnhårig mitt på bakhuvudet. Hon börjar då titta och sen säger hon:
- "mamma, farbröder har inga mössor"
- Nä, så kanske det är säger jag då.
- Mamma, farbröder har lite hår..
Han vänder sig om och flinar lite..
Själv försöker jag prata bort det lite med att pappa har ju inget hår.. hm.. :-)
När vi klev av bussen sa jag till Wilma att ibland ska man inte säga sånt när de man pratar om hör detta, för då kan de bli ledsna. Man kan vänta och berätta för mamma när de inte hör..
Dagen efter sitter samma farbror framför oss igen och Wilma tittar och tittar..
När vi sen kliver av bussen så säger Wilma:
-Mamma, farbröder har lite hår.

Va säger man, hon har ju faktiskt lyssnat på mig!
Och de va ju sant, han hade ju lite hår.

Så lite stolt är jag ändå även om det va pinsamt just då.

Nu väntar vi på julen, det är dags strax, tomten skall komma med tuggummi och dockskåp om han fått nappen av Wilma ;-).
Vi blir o åka runt lite över Jul så det blir nog bra även om jag gärna velat vara hemma också.
Vi får se det så att vi får träffa lite mer släkt då än om vi bara va hemma. Men jag kan inte ljuga om det att det är enklare för mig att samla alla, då slipper man välja vilka man skall vara med.

Men samtidigt behöver jag inte laga någon jul mat, så det är ju bra!

Så, GOD JUL på ER ALLA!!!

Kram Kram

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0