Tapeter o kakel m.m.m.m.

Jaha, då har vi börjat planeringen till det vi tänkt göra i vårt nya hus!!
Vi får tillgång den 1 september och måste vara ute från vårat hyrda hus senast den 1 oktober, så vi har en månad på oss att fixa och trixa!!
Vad ska vi göra då?
Jo, ett badrum, det som är på övre plan så där har vi varit o tittat på kakel, men det är ju inte bara det man skall välja.. Det är ett myller och det är också fixande med hantverkare, men jag tror att det blir bra plus att vi har några snälla själar som skall hjälpa oss!!

Sen är det tapetsering som gäller, vårat sovrum, Wilmas rum och sen gästrummet skall få nya tapeter! Det är ett ännu större muller, finns typ HUR mkt som helst att välja mellan. Men vi tror vi har kommit på vad vi vill ha..
Men det är inte lätt. Skall tapetsera med s k easy up tapeter så jag hoppas att jag skall kunna lära mig nåt av detta också så att jag inte behöver slå på stora trumman så fort det är nåt..

Jag har ju också kommit in på en kurs på högskolan som jag sökt, den börjar den 1 september såklart. Men jag hoppas att jag skall kunna klara av den ändå. Det är en distanskurs på halvfart. Socialt arbete, vem vet jag kanske kan bli skolkurator när jag blir stor ändå!! hahaha..

I övrigt så är det ju full fart igen, har börjat jobba och skall jobba skift i 3 veckor, rätt kul faktiskt!
Wilma börjar dagis nästa vecka och har fått umgåtts lite med mormor o farmor och skall i helgen åka upp till morfars fäbod o bo där med dem! Spännande!
Sen börjar vardagen för henne också och det är slut på sovmorgonen och sena kvällar..
Sund för oss också för det är SÅ skönt att sova på morgonen. Wilma sover oftast till efter 09... Det är skönt!!!

Men som sagt, det gäller ju att orka gå upp tidigt också..

Tips om färger och annat när det gäller tapeter osv tas tacksamt emot!

Kram Jessica

Den lovade uppdateringen

Mitt under firandet av Kronprinsessan Victorias födelsedag så tänkte jag uppdatera lite... En sak är klart iallafall, Äntligen får Daniel vara med!! Sååå fina är de!!

Ja, vad har vi då gjort?
Vi har ju haft semester.. Holland va ju jätte härligt! Stort tack till familjen Wassink, ni är bäst!
Barry o Wilma pratade svenska på samma nivå och de gillade varandra. Sen att få rå om lille Alexander lite extra betyder ju faktiskt jätte mycket! Och självklart att få snacka av sig lite med "lillesystra" Jenny!! Betyder alltid lika mycket!
Vi landade den 31 juni på arlanda 21:15 och där stod våran Prins Mårten och väntade! Wilma sprang till sin pappa och sa: Pappa! Vi har köpt godis till dig!!! hahaha.. Det första hon säger efter att varit ifrån sin pappa en hel vecka..
Sen berättade hon om råttan, den råtta som i Holland höll på att bli påkörd mitt framför ögonen men klarade sig. Det va det hon kom ihåg mest!! Sen bubblade hon med sin pappa hela vägen till Sigtuna där vi camperade i 3 nätter i min fasters hus! Så skönt att vara där och bara vara! På onsdagen i värsta värmen tog vi iallafall oss in till stan och besökte juni backen. Efter lite letande av tofflor då Mårten har fått skoskav.. Så vi letade tofflor i kanske en timme.. Men tillslut fann han några som passade så vi kunde fortsätta mot djurgårn.. Vi hade ju sagt till Wilma att vi skulle hälsa på Pippi, så det va ju det hon pratade om.. Vi fick gå till sagotåget ganska direkt (vilket var HELT fantastiskt gjort) för att sen gå till Villa villerkulla, äta lite pannkakor (pippis pannkakor) och sen se en föreställning av Pippi med Dunderkarlsson och blom. Lilla Wilma satt som ett ljus och sa, Mamma, där är ju Pippi!!! Det va häftigt!

Varma Sthlm tog på krafterna så ett Pizza hut med Ac va inte helt fel, Kusin Ulrica kom och åt med oss innan vi åkte tillbaka mot Sigtuna.
Torsdagen tog vi det väldigt lugnt, kusin Fredrik kom och åt middag tillsammans med oss innan vi åkte hem mot Dalarna!
Vi tog emot Morbror Johan och Emma på kvällen också!
Fredagen följde de med ner till stan för jag o Mårten köpte huset då!!!!! Eller iallafall så skrev vi kontraktet. Jättehäftigt. 1 september flyttar vi, då får vi nåt eget. Lite pyssel med badrum och tapeter men annars är det inget större som vi behöver göra! Känns så häftigt!!
Johan o Emma tog hand om Wilma under tiden vi va till banken och till mäklaren! TACK!

På kvällen så va jag iväg på 30 års kalas och Mårten, Johan o Emma grillade tillsammans med Mamma o Björn. Wilma är ju i sitt esse när Johan o Emma är här, hon tycker sååå mycket om dem. Ja, det gör ju jag o Mårten också såklart!!
På lördagen åkte vi ut till pappa, det va ju dags för Jennie o Tomas att gifta sig, sååå vackert! Och en himla rolig fest som slutade för oss vid 03:30 lagomt berusade och nöjda! Wilma som hos sin morfar och vi en våning upp!
Efter lite krångel med bilnycklar hit o dit så fick iallafall mamma o Björn slutligen köra en varsin bil hem... hmm... Men kul va det iallafall!!
Söndag o Måndag tog vi lungt, behövligt. Tisdag morgon fick vi ett sms, då va lille Alfred född, Mollys lillebror! Välkommen till världen!! Onsdag morgon hämtade vi Ulrica och Tyra på järnvägs stationen. Ulrica är min kusin på mammas sida och Tyra är hennes dotter, 12 åriga dotter, en stor tjej med andra ord!
De bodde här en natt, jätte mysigt! Johan o Emma o mamma kom förbi också, vi åt tacos, drack nåt glas vin och bara snackade länge o väl!
Torsdagen (den 9 juli) då fyllde min kärlek 40 år!! STORT GRATTIS! Han fick sång och present på sängen, en tatuering har han fått i present, skall få skriva Wilma på kroppen någonstans!
Han fick lite egen tid så vi åkte ner på stan med Ulrica och Tyra, käkade lunch med Wilmas gudmor och hennes Ebba o Wille! Efter det kom lite det några på fika, bla. 2 dagar gamla Alfred!! hihi..

Sen har helgen rullat på i ganska lugnt tempo. Vi har myst tillsammans och önskat att det skall sluta regna!!!
Vi har hälsat på en massa bebisar, Johannes, Alfred, Elias och idag lilla Nelly, alla födda från Maj tom Juli! Nästan så man blir sugen nu faktiskt!  Men det får komma när det kommer, huset kommer först nu iallfall.

Nä, nu måste jag njuta lite av kronprinsessan och hennes kärlek!! Grattis Victoria!

Vi ses..

Länge sen jag la in bilder..

Så, nu kommer ett gäng.. Så skriver jag en längre uppdatering nästa gång, det har ju varit så mkt skoj.. Holland, Sthlm, Bröllop, och några bilder från våran fest också.. Ja, jag vet den va i maj o nu är det juli.. Det går inte alltid så fort.. Men som sagt titta på dessa så skriver jag sen! Kram o Tack alla igår för en otroligt rolig bröllopsfest!!

   
Lite gäster på festen, den som vi hade sååå kul på!!

  
Holland! på planet dit och när Wilma läser saga för Alexander!!

  
Härliga bröllop, Pörnie o Robban och Jennie o Tomas!!! GRATTIS BÅDA!

 
Och min familj, den bästa! Mårten och Jag innan Jennie o Tomas bröllop och Wilma på stranden i Holland!

Sen va vi en sväng till Junibacken också men där tog jag så lite kort..

Sen en mycket viktig sak till såklart! VI HAR KÖPT HUS!!!! såååå häftigt, i samma område som vi nu bor men nu får vi nåt eget.. Skall berätta mer sen, om 2 månader får vi tillgång iallafall! Vi är jätteglada och ser fram emot det!
Så nu börjar tankarna leka med oss, vad vi vill göra! Men det känns bra och jag hoppas det gör det för alla omkring oss också!!

Stor kram!

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0