1 timme back..

Så blir väl fallet nu i några dagar. 05:15 ville Wilma gå upp i morse, jag förstår ju att det är lite knasigt att ställa om klockan så vi får nog fortsätta gå upp mitt i natten ett tag till (vilket jag påpekar till henne varje morgon... ).

Mårten har jobbat på krogen inatt så jag o Wilma åkte iväg i morse för att handla lite o sen va vi till lasarettet o hälsade på farmors bror Erik som ligger inne nu, han har det lite trassligt med hälsan nu den gamle mannen. Snart 90år och första gången på äldre dar han ligger på sjukhus. Wilma klamrade sig fast i mig när vi kom fram o först efter ca 10 min så vågade hon släppa lite o titta sig om kring.. Men jag tror Erik blev lite rörd av att vi kom iallafall.. Det kändes bra för mig med!
Passade också på att hälsa på en tidigare arbetskollega till mig som också ligger där. Betydligt piggare iallafall och jag hoppas innerligen att hon snart blir bättre!

Igår va det arbetsdag i vårat område så vi va ute o krattade, sopade, sågade m.m på alla allmänna ytor omkring här. Det blev jättefint, men min rygg värker fortfarande. Jag måste nog ta tag i det o gå till farbror doktorn, har haft ont länge nu, är som en 90-åring jag med!

Mormor kom o hämtade Wilma ett tag, hon ringde o frågade eftersom B skulle iväg på dan om inte hon o Wilma kunde gå på stan en sväng när vi städade så de va ner på rosabandet gala.. Ponnyridning, karusell o fiskdamm. Samt en korv m bröd så klart! Det är ju korv som är den stora favorit rätten just nu.. Hon jublar då! Tack mamma!
Farmor o Farfar kom förbi här på eftermiddagen, så skoj verkligen! De hade med sig lite att äta till fikat, Wilma njuter över att träffa sina favoriter!!

I veckan har jag annars jobbat mest. En arbetsvecka går sjukt fort! Men skoj också! Har lärt mig att man skall ha med sig nåt ätbart till Wilma på cykeln när man hämtar lite senare, annars kan det lätt bli kaos.
Mormor hämtade en dag denna vecka när hon va ledig mitt i, det tror jag hon tyckte va skoj! Både mormor o Wilma!

Tänkte ni skulle få ta del av min prinsessa, ett gammalt kort från badhuset.. Mössan hon har har jag en lika dan fast i svart o vit så vi matchar verkligen!

Så här gjorde nämligen Ebba förut så då lär man sig snabbt! Ebba förresten fyller 4år i veckan, värsta stora tjejen! Vi vill komma på kalas!!

Nä, nu skall vi ta eftermiddagen o mysa, pappa M, jag o Wilma!
Ev lite innebandy, vi får se..

KRAAAAAAAAAAM

Dagtidsarbetare..

Ja, just det är jag numera.. Skitkonstigt.. Dagarna går alldeles för fort. Helt plötsligt är det lunch, sen fika osv.. Men det är HIMLA kul o det känns bra fastän jag inte har "dagarna-mitt-i-veckan-ledigt" mera. De kommer jag o sakna heltklart, men Mårten o Wilma har dem, de har haft det nu Mån o Tis, super mysigt har de haft!
Idag kom de hem med en ny mössa som farmor inhandlat på stan när de var ner o fika tillsammans! Supermysig!
Igår hade de haft en heldag med skratt tror jag, både va så där mysglada när jag kom hem igår, då är det skoj!!

I helgen som va gjorde ju jag mitt sista pass som skiftesarbetare, fredag natt och Mårten började tidigt på lör morgon så Wilma hade morbror Johan o Emma som barnvakter! De kom upp på fredagkväll och åt med oss, sov sedan uppe för att ta Wilma på morgonen. Det har gått HUR bra som helst! Wilma har haft jättekul! Så skönt att det går att lämna till dem också! När jag kom hem vid 7 på morgonen satt de o myste i soffan med barnprogram!
Jag fick till och med gå upp o lägga mig utan protester!

De gick ner på stan sen o träffade mormor, käkade lunch o myste! Farmor o Farfar hade de träffat också och jag tror det va en rörd farmor som helt plötsligt hörde någon ropa famo famo inne på apoteket.. :-) hihi..

På kvällen så va det morfar besök som gällde, han har renoverat hemma och vi va ditbjudna på lite middag. Jättefint kök verkligen och Wilma va i sitt esse, tänk o träffa alla så roliga människor på samma dag. När Gammelfarmor kom till fikat va det nån som ropa Gamo, GAmo.. haha!
När vi väl skulle åka kring 20 tiden så skulle Wilma stanna kvar, när jag frågade jaha, ska du stanna kvar här du då? Ja fick jag till svar, sen kom hon o gav oss en puss o sa hej då!! hm..
Hon fick följa med ändå efter några turer men jag tror att morbror o Emma lockade för mycket. För att inte tala om hunden smulan! Ja, de kan ha roligt!

Bilder kommer snart..

Lite innebandy har vi varit på i helgen också, damerna spelade i lördags o div 1 tjejerna i söndags. Wilma njöt, hejade o skrek efter Edwin o Nova!

Nä, nu skall det packas lite, i morgon väntar dagis o mer jobb!

See you!

Åksjuk?

Wilma har nog blivit åksjuk i bilen.. Hon kräks varje gång när vi åkt lite längre. Igår när Mårten o hon åkte ner till farmor Irene så kräktes hon då också o det är inte speciellt lång resa...
Tur att farmor ordnade kläderna och att Berit skickat lite kläder för prinsessan kom hem iförd pyjamas från USA, med fötter på! Skitsöt!

Så jag ska väl se om vi kan få nåt så att prinsessan inte ska må dåligt när hon åker bil! Usch..

Mamma hade igår erbjudit oss att ha bilen idag då vi båda började tidigt o jobba  idag o Wilma skulle på dagis. Men bestämd som jag är så ska jag klara det ändå, vi har ju bara en bil o jag måste ju klara av det jag ska ändå.. Spöregn såklart.. Men det gick bra ändå, tar man fram cykelhjälmen spelar det ingen roll vilken tid på dygnet det är!!! Hon jublar ändå!!
Först på dagis va hon idag också.. Shit, det va ju jättetidigt, men inte heller det va några problem! Mys Wilma fixar det mesta!!

Har bokat en helg i sthlm med Anna, vi skall hälsa på Tina. Hoppas hinna med att säga hej till några fler också! Men det skall bli kanon roligt! Lite julshopping för det är i början av december!
Nåt att se fram emot, Mårten jobbar ju nästan varje helg så det blir nog mest att vara hemma, men det gillar vi!!

Ha en bra dag!

GRATTIS till Jenny o Barry!!

Wilma skall få en 3-menning!! Fast kanske i min mun en kusin, Jenny o Barry skall få tillökning i familjen, beräknat till April! Så spännande! Synd att ni bor så långt borta bara.. Måste ju åtminstonde bli en tripp neråt för oss nu iallafall!!
Kommer följa detta med spänning!

Helgen har varit bra, vi har dock jobbat hela helgen så vi har haft lite barnvakt. Söder o Emma va upp o nattade henne i fredags innan det att Mårten slutade jobba. Sen sov hon hos sin mormor på lördag kväll. Det är alltid så mysigt sen då hon kommer hem. Massa pussar o kramar!
Igår lämnade jag okristligt tidigt på dagis men det hade gått jätte bra! När vi kom hem va vi ute och njöt av det underbara vädret innan jag va iväg på spinning! Körde stenhårt igår o det va super skoj! När jag kom hem så myste Mårten o Wilma i soffan, kunde säkert stå o kolla på dem i fönstret jättelänge om jag kunde. De såg ut att ha det sååå mysigt!! När jag hämtade på dagis igår så såg Wilma inte mig direkt utan jag kunde stå o kolla lite, häftigt o se hur hon är på dagis kontra hemma. Sen kunde jag inte hålla mig så länge!! haha!!

Idag är Mårten o Wilma hemma så de skulle åka o träffa Wilmas farmor en stund, ja Farfar också såklart. Jag tror han är hemma iallafall. Så de myser lite medans jag jobbar! Tror de får en bra eftermiddag.

Brosan kommer till helgen, det blir skoj, han o Emma kommer fredag kväll och bor då troligen hos oss..

I övrigt så går Wilmas språkutveckling framåt, det kommer nästan meningar nu. Mårten råkade svära och strax efter kom py pan.. Så det gäller att passa sin tunga nu..

I måndags hade vi barnkläds party Me and I så det kom lite tjejer hem, Edwin va enda killen. Wilma o Edwin busade runt medans mammorna tittade på kläder. Ett par byxor till Wilmis och en present till nyfödde Albin blev det för mig!

Nä, more to come sun!

Stort grattis till familjen Wassink iallafall!

Sicken vecka..

Den har praktiskt taget gått i raketfart hela veckan.. Men jag känner mig ändå nöjd och glad över att det varit så!

I onsdags åkte ju Linda, Wilma ropade dock efter henne på kvällen.
Jag va iväg till Tällberg på en liten konferens med en grupp som jag ingår i på jobbet, mycket trevligt. Jag fick åka emellan eftersom M jobbade natt men det gick bra ändå!
Mysigt hade vi hemma iallafall, jag o Wilma.

På torsdags morgon fick jag väcka henne för att lämna henne på dagis vid 07-tiden. Sånt är inte kul men det funkade och hon trivs ju jättebra på dagis. Första gången igår som jag fick känslan av att hon ville vara kvar på dagis istället för att följa med hem.. Men fortfarande drar vi mer..
Igår kväll va det full fart hemma, Wilmas gudmor kom för att käka middag med oss, hon hade föräldrarmöte på dagiset där hon jobbar. Det va riktigt trevligt att du kom förbi när du hade lite tid över i stan- We like!

När hon va där så kom Hanna S också, hennes bil va inte klar så då fick vi njuta av hennes sällskap ett tag. Verkligen superskoj, det är inte ofta som vi träffas. Tråkigt men så är det! Så jag uppskattade verkligen de besöket!!! Skoj skoj!

Edwin o Erika kom också, det va snudd på fullt hus.. Erika va ner o körde spinning så Wilma o Edwin fick leka av sig under tiden. De leker verkligen med varandra, Wilma går runt och ropar efter ebwin som hon säger, sen springer de ifrån varandra och gapskrattar! Så härligt o se deras samspel!

Idag har vi myst hela familjen på förmiddagen, Mårten åkte till jobbet vid 15 så då tog jag o Wilma en cykeltur och vart ute hela eftermiddagen! Lämnade över till Söder o Emma sen, de har varit barnvakt en stund! TUSEN TACK! Jag har några timmar kvar innan jag får krama kudden!

Förresten lärde sig prinsessan säga I love you igår.. Spelade in det med mobilen så det finns förevigat..
Puss o kram sa hon också, härmar ALLT nu så det är nu man måste passa sig vad man säger!
Men det är verkligen en UNDERBAR tid just nu, jag är lycklig i förhållandet och med mamma-dotter relationen! Strålande va?!

KRAM

Kusin Linda på besök!! :-)

Linda, min kusin från göteborg kom i Måndagskväll och har varit här tills idag. Hon har länge velat träffa Wilma men det har inte blivit läge så nu tog hon tåget hit och bodde med oss i 2 dar! Supermysigt! Och Wilma började ropa efter Linda första dagen och i morse va det bland det första hon sa när vi gick ner för trappan o förbi rummet där hon sov.. Linda- Linda- Linda! Så härligt!
Linda fick vara med in på jobbet en sväng i måndags kväll innan jag slutade och igår så åkte vi o badade på förmiddagen på lugnet! Wilma älskar o bada så det är alltid en hit! Lunch på tavernan o sen hem. Eftermiddagen blev bara att vara ute i lekparken!
Efter middagen så va vi till området nedanför här för att inhandla en växa säng till Wilma, jag ringde på en annons på blocket och det visade sig att de bodde nedanför här, klockrent så hela gänget gick dit och den va så fin så jag o Mårten bar en varsin del hem o Linda tog Wilma o madrassen!
Den va precis i samma färg som det vi haft innan och super bra, bred så man själv kan ligga i den i värsta fall också..
300 kr är ju som hittat!!

Wilma ska få den i 2 års present tänkte vi men nu står den i vårat sovrum så det är risk för att det kan bli lite tidigare.. Vet inte riktigt vart vi skall göra av den annars..

Nä nu skall jag börja titta på bonde söker fru snart tänkte jag så det fick bli ett kortare inlägg idag! Det kommer mera....

Wilma bjuder Linda på lite "kaffe"..

Mysdag hemma..

Idag har jag o Wilma en mysdag hemma! Mårten har börjat sitt nya jobb idag och vi har bara skrotat hemma, byggt en koja inomhus och sorterat leksaker och dammsugit, nu sover prinsessan och jag passar på att surfa lite..

Hon är förkyld, ja lite jag med men hon är rejält täppt i näsan. Lite synd om henne faktiskt. Men ingen feber och bra humör ändå faktiskt. I morse tyckte hon att 05:00 va en bra tid att gå upp.. Men en envis mamma höll på i ca 1 timme och då somnade vi om till 08:20..  Det kan man behöva! Mårten har 06:00 som start tid och då har han ca 30min med bil till jobbet också! Men det gick bra tror jag, han lät pigg på förmiddagen ändå!

Annars rullar det väl på, har vart på arbetsplatsträff i Tällbert 2 dagar, det är roligt att umgås med sina arbetskamrater på ett litet annat plan, framförallt utan uniform också, knappt så man känner igen dem.
Jag byter ju avdelning nu v 43, då börjar jag måndag till fredag igen, skönt samtidigt som dagarna mitt i veckan då man är ledig och får massor gjort försvinner..
Har iallfall lovat mig själv att helgerna inte får bli fullspäckade och stressiga.. Jag är ledsen men jag kommer inte boka in en massa faktiskt, då kommer jag att gå sönder och Wilma kommer bli stressad av mig.
Bekostnaden kommer säkert bli att man inte kommer träffa vännerna så ofta. Man får försöka få ihop det ändå! De som man känner väl är nog kvar ändå!!!

Nä nu ska jag passa på att kika lite mer på nätet innan prinsessan vaknar, hon är ju så häftig nu, det kommer nästan meningar, allt hon säger betyder nåt. Det gäller bara att vara med så att man kan försöka förstå!
Hon pratar i telefon nu, farmor o mormor är väl de hon pratar med mest, men hon svarar dem och lyssnar.. Det va kul när man sov borta en natt nu och kunde ringa hem o prata med sina 2 bästa vänner, Wilma OCH Mårten!

Kram på er!

Blivande snickare..

Måste ju hjälpa till när man kan:




Ett litet inlägg bara...

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0