Härliga vänner då blir det härlig fest!!!!!!!

Vi har haft fullt ös här i någon vecka plus att då vädret blir lite bättre prioriterar inte jag datorn iallafall..

För att börja med det sorgliga så gick min farmors syster Britta bort förr förra söndagen, Britta har jag känt hela livet, eftersom hon inte skaffat någon egen famij så har vi ju alltid haft några extra äldre att vända oss till och charma när vi va små. Hon pratade alltid eller ofta iallafall om att min kusin Fredrik alltid letade efter mig hemma hos farmor, det va när vi var väldigt små för historien är alltid att Fredrik sa, Vart är Jejja då? Och Jejja det va ju jag! Jag tror att hon tyckte om barn över lag. När hon träffat Wilma har hon också skrattat och sagt ojojoj.. Självklart finns det där dåliga samvetet där, varför man inte tar tid och träffar de gamla mer än man gör.. Att man alltid skall ha så mycket att göra. Vila i frid Britta, jag tror du blir väl omhändertagen, vilket du nog vill!
 
__________

Sen har veckan mest varit förberedelser och planering inför våran gemensamma födelsedagsfest, Jag har ju nyss fyllt 30 och maken fyller 40 i sommar! (jo, det är sant, jag är snart gift med en "gubbe", hahahaha)
Iallafall så börjar ju självklart förkylningen och en sju-j-a halsont såklart.. Slutade med att jag va hemma och sjuk från jobbet på torsdagen. Så fort Mårten visade sitt nylle uppe gick jag och la mig och sov bort halva eftermiddagen. Efter det gick det att börja laga paj och baka!

Lördagen blev TOPPEN verkligen, vi tyckte att vi låg bra i fas i och med att vi fick duka och fixa på fredagen redan!
Gästerna kom och fick sig lite välkomstbål och sen va vi igång!
Vi hade förberett med en presentation av alla, jag presenterade alla så att alla skulle veta vilka alla var, framförallt för att min farmor också skulle känna att hon hade koll!
Paj, pastasallad och bröd till mat och innan vi bjöd på kaffe och tårta fick de gå en tipspromenad med frågor om familjen Johansen!
Sååååå trevligt och såååå mycket fina presenter! Helt fantastiskt! Mårten får åka på fotboll, hemlig resa och har whiskey för livet ut.. Jag fick vin, presentkort men framförallt heldagar med mina underbara vänner!!
Häftig brännvin från Norge, biopresentkort och mycket mycket mer!
TUSEN TACK ALLA SOM KOM, det va ju galet roligt. Halv 4 på morgonen va jag och min man hemma..

Wilma hon fick sova hos farmor och farfar. Hon va med till 21 iallafall, så underbar. Hon gav alla stenar när de kom, lekte med Melvin som också va med och kunde varit utomhus HELA tiden!
Ett extra tack till E, J och M som hjlpte mig med pajer! Underbara!
Till Janne också för hjälp med musiken!
Och till mamma för all hjälp innan och städningen efter!

Tyvärr har jag inga bilder än, men det kommer. Blackie är min fotograf, hon skall skicka en laddning. Hade själv inte tid att fota, ville ju umgås, dansa och snacka!

Det är så härligt att ha så många härliga vänner, det är vi/jag SÅ glada för!

På morgonen när vi kom för att städa var det ett veterangäng där som bastade, så har de visst gjort  sen 2:a världskriget.. Varje söndag. Tror att en av gubbarna trodde att vi gift oss för mitt i stöket sa han, ja men idag är du iallafall trött men lycklig! Haha, ja lite rätt hade han iallafall!

I morgon skall jag och 2 av mina underbara vänner åka till V-ås för att se en annan underbar vän gifta sig! Så spännande skall det bli! Hoppas solen visar sig!

Sen på Söndag fyller en annan underbar vän 30 år, då skall vi dit o fika!

I veckan fick jag pussa på en liten Johannes också, sååå liten. 2500g bara. Men hur söt som helst! Stolt mamma som äntligen fick ta hem sin 6 veckors för tidigt födda lilla kille!

Ja som sagt, nu har vi haft våran fest, nu blir det lugn ett tag!

Fick i brevlådan idag en tid för språk utvecklings koll dvs. 2,5 års kontroll. Där ska man svara på hur många ord Wilma kan osv.. Shit, det känns nästan jobbigt. Nu är Wilma väldigt verbal men ändå, det känns som man testar en.
Wilma kan ju jätte många ord och pratar hela tiden. Hon är lite inne i en tjatperiod nu, upprepar gärna det hon säger. Men det är VÄRLDENS bästa lilla tjej. Vi va på cirkus i onsdags. Duktig va hon men vid halv nio kände hon att det va nog. På morgonen efter siger hon, mamma ja vill inte äta flukost i köket, äta flukost i vardasrummet..
Ja, vad säger man då då.. Ett nytt ord, vardagsrummet! Det ploppar upp nya ord varje dag!

Mycket rollspel just nu också, jag skall vara bebis och hon mamma.
Säger att jag skall gråta då, kommer och tröstar, "men lilla gumman, du måste lyssna mig.." Hmm jag undrar vem som säger så i pressade situationer..

Nä, skall ladda lite inför i morgon!

Ha en trevlig helg!

Det föds en massa bebisar..

och några av dem kommer jag snart få pussa på.. Grattis till Jenny och Barry som i onsdags (29 april) fick sin "lille" Alexander, ca 4200 gram stor kille! Jag och Wilma kommer åka ner i sommar och snosa lite på honom, han bor i Holland nämlligen.. Jenny är min kusin men mer en lillasyster så det är jättespännande! STORT GRATTIS!!!

Sen har Helena (arbetskamrat) och hennes Magnus fått lille Johannes, en liten liten kille som ville titta ut 6 veckor för tidigt.. Så så snart de får ta emot besök eller kommer hem så hoppas jag kunna snosa lite där också..

I Juni kommer 3 till av mina vänner att få tillökning, Tina, Johanna och Linda. T får sin första, J och L får båda barn nr 2. Så det skall strax handlas rätt mycket barnkläder vill jag lova..
Det är spännande.. Mest spännande är självklart att följa min bror och hans E:s väntan på bebisen som beräknas landa i september. Ovanligt att prata barnvagnar med sin bror numera då han ringer, men såååå spännande. Wilma ska ju faktiskt få en kusin och vi längtar jätte mycket!!

Annars är det mest planering inför våran gemensamma 30-års fest som gäller just nu och annars går ju dagarna runt. Wilma är nog i en riktig trotsålder nu och testar och testar.. Får utbrott utan dess like ibland.
Igår så hade hon dock en grannkille här som hon lekte med och då är det fullfart vill jag lova. Men det hänger nog någon liten förkylning över henne för hon är trött och hennes utbrott blir värre..

Samtidigt som hon är underbar i mellan åt också, som när hon säger att jag skall vara ledsen och hon tar hand om mig, pussar kramar och ger mig snutte och nappen.. hahaha!

Idag på cykeln på väg hem från dagis sa hon så här:
Min mormor o Björn, min farmor och farfar och min morfar och Carin, Jag älskar dem (med lite barnspråk).. Snacka om lycka!
De ni?! Va! Det är ju bara underbart! Hon fick med alla och sen säger hon att hon älskar dem!

Det hörs annars att hon kommer från Dalarna men ibland blir det lite stockholmska också, som när hon ska säga Gör du? då blir det Gör ru? och jag vet att wilmas gudmors dotter sa likadant när hon va yngre så det kanske är nåt med just den meningen..

Nä nu måste jag hinna med och planera lite också,
Vi ses!

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0