En vecka går så fort..

Insåg i helgen att jag gjort bort mig lite.. Wiktor skall döpas snart och vi har satt ett osa datum till helgen som kommer. Jag som är hemma nu har inte så bra tids och dag uppfattning så jag har levt en vecka för tidigt vilket gör att jag sms:at till några som inte anmält sig än..
Pinsamt värre när jag då upptäcker att det är en hel vecka kvar.. SORRY! Jag är i amningskoma eller vad det kallas.. Säger konstiga saker, ord som kommer mitt i meningar som inte alls hör hemma där osv..

Ja, ja, man kan inte annat än att be om ursäkt.. hahaha..

En vecka går ju så fort, det är helt sjukt. Ska väl snart börja jobba känns det som.

Vi är ju lite förkylda här hemma, känns som om det går runt på hela familjen och när vi känner oss friskare så tar det om igen. Drygt. Wiktor sover ju lite si så där, äter gärna med 2 timmars mellanrum (!!!????) men oftast känns det som han inte är jätte hungrig utan mer att det är ett trygghets behov. Han ger sig inte, envis som en räv.. Har han bestämt sig att han vill ha bröstet så är det bröstet han skall ha, och han vinner varje gång! hahaha, men samtidigt är det ju skönt att man kan ge honom det!
Vi har iallafall börjat med gröt till kvällen och nu skall vi fylla på med potatis mitt på dan. Han är super intresserad och tittar hela tiden när vi äter, sträcker sig efter det när han sitter i ens knä osv.. Kul att han är så intresserad iallafall, så vi rider på vågen!

Wilma har sakta men säkert börja insett att Wiktor är ett konkurrent mot att ha mig, oftast då när hon och jag leker. Vi kan sitta en stund och leka med barbie dockor eller andra figurer och är det då så att Wiktor vaknar eller liknande så blir hon arg och ledsen för att hon vill att vi skall fortsätta. Men det är väl lite så det är att vara stora syster också.
Hon är ibland väldigt mogen också, förstår att Wiktor helst vill vara med sin mamma.
Men vi försöker ta lite "egen tid" lämnar Wiktor hemma med pappa då han är nyäten och går en sväng.
Idag åkte vi upp till Wilmas Morfars jobb för att lämna en grej och då gick vi runt o kikade där och åkte själva i bilen. Jag tror att både hon och jag uppskattar det!

När Wiktor sitter i matstolen med oss när vi äter så kan Wilma och Wiktor sitta och skratta! Det ser så roligt ut för man ser verkligen hur kul Wiktor tycker att Wilma är och då kan hon inte annat än skratta heller.. Hahaha, ja det är syskon kärlek på hög nivå!!

Våra onsdagar har fått en mysig rutin nu, först går Wilma på dagis, hem för lunch och lite mys. Sen åker vi ner på kyrkråttorna och jag o Wiktor tar en sväng på stan under tiden. När vi kommer hem, äter vi sen badar vi, kryper ner i våran stora säng och tittar på ett barnprogram som heter piraterna med kapten svartskägg. Spännande och roligt! Wilma älskar det programmet! Så mysigt!

I helgen är vi lediga hela familjen, det ska bli mysigt! Fredagsmys, lördagsmiddag hos grannarna och en och annan fika hos mormor bl.a. Det blir bra det!

See you later..

Våran prins och prinsessa!

Lugna helgen.

I helgen gjorde vi verkligen inte mycket.. Mårten va ledig hela helgen och kände för en lugn helg och Wilma blev på lördagen riktigt förkyld och hes så det passade ju för en lugn helg då!
I fredags va vi dock och firade världens bästa Jenny som fyllde 33 år! Vi fick tårta och kaffe! Wilma och Edwin fick leka lite och Julia och Wiktor! Hahaha..
Sen va jag och Wiktor hem och vände innan vi åkte till skuggarvet där en kompis från skoltiden bjöd på lite tacos. Det va trevligt och vi va hemma först vid 23 tiden på kvällen!
En annorlunda tjejmiddag med 2 bebisar, Eddie och Wiktor och 2 gravida blivande mammor! Inte så mycket vin där om man säger så!

Lördagen då va vi endast ner till affären och vände, där vi köpte lördagsgodis till hela familjen!!
Avslutade kvällen framför tv och " så mycket bättre", vilket underbart program, verkligen en succe. Sååå kul!!

Söndagen va ju Fars dag, så vi väckte Mårten på morgonen med lite paket! Han fick en mössa och skinnhandskar! Han blev glad tror jag! Sen tog vi det lugnt hemma! Wilma va riktigt hes men trots att hon är förkyld är hon otroligt pigg tycker jag! Lite för pigg om jag fick bestämma.. ;-)

På kvällen åkte jag och Wiktor till Jenny igen, nu bjöd hon på lite god mat! Julia, Elton och Wiktor va där, de är födda med 8 och 5 dagar emellan, Julia först, Wiktor i mitten och Elton sist. Så kul att se dem utvecklas tillsammans!!

Så här såg han ut när vi åkte dit;

  Heja Sverige!!!
Blir bättre anledning och ha den i morgon kväll när Sverige spelar mot Tyskland!

Wilma blir lite rastlös när vi har våra hemma och skrota helger/dagar;
 Då kan det se ut så här.. Kanske jag får plats i lillebrors liggdel till vagnen??!!

I dag har vi i allafall varit ute, först va hon till dagis, jag och Wiktor passade på att sova lite eftersom nattsömnen är under all kritik just nu då han äter med 2 timmars mellanrum... SUCK?!?!
Iallafall hämtade vi henne, käkade lunch och såg att solen lyste så vi pratade med grannen och tog med dem (pappa Peter, Tuva och Elliot) till pulka backen. Där va vi i 2 timmar, Wiktor sov sig igenom allt, superskönt! Wilma hade super kul, helst på en sån där madrass, en sådan skall vi nog inhandla! Det är bara att slänga sig ut då!

Underbar dag iallafall, så skönt att känna lite kyla men stor sol! Vi hade alla rosenröda kinder när vi kom in! Hoppas att vi alla sover lite bättre också. Wilma somnade i soffan innan kl 19 så vi får väl se när det är morgon i morgonbitti. Hon hann tyvärr inte träffa sin pappa idag då han har sina skitpass denna vecka.. 06:30-18:30.. Lägg där till åktiden också.. sjukt trist!
Men så är det!

Nä, nu ropar kudden efter mig!! Så vi hörs snart igen!!


Mina älsklingar!!!!


Skådespelartalanger..

Igår när jag hämtade Wilma på dagis hade hon en mycket fin siden rosa klänning på sig, pratade lite med fröken som sa det att vilken fantasi Wilma har. Hon sa också att ja, vissa barn kan man se rätt tidigt på vad de kan tänkas bli.. Detta va strax efter att Wilma visat med miner hur man ser ut när man ser förvånad ut, sprungit runt med en väska och lekt jagad.. Hon är en skådespelare av rang!! haha.. Vi får se till att det blir teaterskola!

Idag berättade hon att hon lekt med en Ted på dagis, de hade lekt mamma, pappa och barn. Sen så berättar hon också att de lekt att de va kära i varandra och att hon fick pussa honom på kinden på riktigt! haha, vad försegår på dagis egentligen??!!

Kul då också att våran kompis Mingus va med och hämtade henne idag och att de lite senare pratar framför tv;n och jag hör Mingus säga, Men är inte du kär i mig? Jo, svarar Wilma..
Mingus har varit här och lekt idag, hans lillebror Eddie och mamman va också med även Molly kom med sin lillebror Alfred (våran gudson) som är värsta värsta charmtrollet! Ja, deras mamma va också med, härligt med lite barn och mamma fika! 

Ja det är mycket kärlek nu, alla är kära i alla!
Själv ska Wilma gifta sig med Wiktor så det är ju lugnt!

Wiktor har börjat skratta på riktigt, vi (Dvs jag o Mårten) pussar på magen och under hakan och han skrattar lite så där hostigt och ler med HELA ansiktet. Det är så mysigt för han är verkligen en glad prick om man inte väcker honom för tidigt vill säga. Han ser glad ut mest hela tiden.
Han är ju otroligt mammig, stackars Mårten är det värst för, det går bra när han är vaken och pigg och glad men ledsen eller skall sova då är det bara jag som gäller.. på både gott och ont.

Igår va min fina gravida kompis Lisa här, en lite söt rund mage hade hon fått! Den lille förväntas se dagsljuset den 28 mars, vi väntar med spänning! Just nu den enda nära jag vet som skall ha barn. Så spännande!
Efter att vi ätit lunch med henne så åkte familjen Johansen till Lugnet tillsammans med grannarna. Härligt! Wiktor fick prova bebis bassängen och stor njöt, han blev alldeles tyst och stilla, njöt verkligen! Han fick lite tutte medans vi fikade och slocknade direkt. Kul att han tyckte om det, nu blir det nog lite babysim för honom!

Wilma är ju galen i vattnet, så hon badade med granntuva, som är än mer galen i vattnet. Superduktig också på att simma fastän hon är 5 och ett halvt år. Utan puffar i stora bassängen!

Man blir dosig och trött efter en eftermiddag på lugnet men det är det värt!

Nu väntar en helg med jobb för maken och vi skall mest vara hemma, en tripp till stan lär det bli om vi orkar!

Kram kram

Fullt ös..


Fina killen!!

 
En dag för ett tag sedan va inte Wiktor nöjd av att sitta i babysittern eller på golvet så jag satte honom i matstolen som vi har här (har en del större barn här ibland..) och då ville inte storasyster vara sämre, men va hon fastnade, Hahaha, hon satt fast men vi fick loss henne efter många skratt!! Vill man prova så klart man ska!

Vi va sjuka förra veckan, vi va till gammelfarmor och morfar på måndagen sen va vi hemma nästan hela veckan, förkylda hela bunten. Skönt att ta det lugnt men det blir tråkigt i längden. Sen startade vi fredagen med en tripp till IKEA, handlade lite till våran groventre/tvättstuga. Lördagen åkte vi till Bästa Anna och hennes familj för att fira Ebba på 6-års dagen, hon är sååå stor nu. Brukar berätta för henne att hon är lite speciell eftersom hon faktiskt var först av mina vänners barn, så hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! Hon är stor nu när hon stekte plättar med mig sist hon va här! Hon låg i sin mammas mage när vi gifte oss, det är också speciellt!!
GRATTIS EBBA!!!

Vi blev kvar där länge, papporna tittade på hockey och fler bebisar var där också, en liten Wilma och en liten Tindra så Wiktor hade 2 tjejer att flörtas med! Super trevligt va det!
Söndagen blev lugn, vi fick eftermiddags besök av min kollega Anna och hennes Simon på en fika i övrigt va vi bara hemma, skönt med en helg där vi fick in allt och ändå va vi hela familjen hela tiden!!

I går måndag så va det fullt ös, däckbyte, föräldrarmöte och tjejmiddag. Wiktor fick hänga med på allt, Wilma fick vara med sin mormor tills Mårten slutade jobba! Det gick bra, en tjejmiddag i Rössla till 23:30 tiden, det fixade Wiktor galant! Idag har vi haft mamma/Bebislunch. 4 bebisar, Elton, Julia, Wiktor och lille Jordan. Elton, Julia och Wiktor är födda nära, Skiljer 8 dar mellan Julia och Wiktor och sen 5 dagar senare kom Elton. Mammorna har spelat innebandy ihop så det är lite kul. Jordan han kom lite senare! Sen va Elias med också, han är 1 år och 3 månader, stora killen!
Wilma fick Elias storebror August att leka med, han är 5 år och de lekte hur bra som helst, vi märkte inte ens av dem på ett tag. Kul!

Tack för lite socialt! Det behövde jag!

Kram Kram

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0