Wilmas första Jul!!!!

En julafton som startade tidigt, Wilma vaknade kl 05 redan. Men det efter att hon sovit hela natten i sin egna säng förutom ett litet avbrott för lite mat. Efter att vi sovit en stund på förmiddagen så tog hela familjen Johansen sig en promenad. Vi gick bort till Söderpärlan och vattnade hennes gran, gick förbi Hemköp och ordnade några sista minuten inhandlingar och ett par strumpbyxor till mig på Åhlens på vägen hem!
Sen va det pyssel hemma, ställa iordning, laga mat och duscha.
Sen kom alla, först kom gammelfarmor Lisbeth, sen kom mormor Annika och Björn och sen kom farmor Irene och farfar Sten, hela klanen samlade. (Morfar Kjell o Carin firade i enviken). Wilma myste över att ha alla sina favoriter samlade. Vi drack glögg innan vi satte oss till bords och intog julbordet.
Vi hade dukat i vardagsrummet, blev riktigt bra faktiskt.
Efter middagen va det så klart dags för Wilma att öppna sin första julklapp, hon blev så intresserad av alla paketen så det gjorde att vi började..
image104

Åh, va paket hon fick sen, skulle  ju tro att hon hade 5 syskon till som skulle öppna paket..
Massa kläder, super bra!!! En supersöt badrock också, hon fick en bok, En puff med Tiger och Nalle puh på som hon älskade att slänga sig i. En Polisbil som är som en gåvagn och som man även kan sitta på, hon va riktigt duktig att gå med den. Sen fick hon en telefon som självklart låter när man trycker på knapparna! Dvd-filmer, Astrid Lindgren, Musse, Tigersfilm och alla HC-andersons sagor. En tomte och en jordbubbsmössa, sjal till kulldräkten m.m.m.  Så HIMLA bra julklappar verkligen!! Tusen tack!
En till bild på hur ivrig man kan vara, så att man till och med glömmer att hålla i sig..
image105
Vi väntar med spänning på de första stegen..

Vi andra i familjen fick också jättefina julklappar, kläder, choklad m.m. Tusen tack där med!
Vi tyckte att det va en toppen bra julafton!!!!!!!

På juldagen (Dvs igår) så jobbade Mårten tyvärr så jag och Wilma åkte ut till Morfar Kjell och Carin en sväng. Vi åt lunch där och drack en kopp kaffe hos gammelfarmor. Tog en promenad in på Lingheds byn och träffade lite folk att snacka lite skit med. Vi va också ner och träffade Tina och Mattias som är ny hemkomna från Mauritius, brun brända och fina. Wilma fick paket då också, en tröja med Victoria Beckham märke på och en bok om mamma mu! TACK TINA O MATTIAS!!!!
Vi avslutade Linghedsbesöket med att hälsa på Gudmor Anna och hennes familj nere i änga också. Ebba o Wille visade sina julklappar och myste! Sen åkte vi hem för att sova!

Idag blir det en lugn kväll hemma med familjen, Farmor Irene och Björn ligger hemma och är dåliga och vi som tänkte vi skulle gå dit och hälsa på. Men någon mer magsjuka vägrar vi få nu. Det orkar vi inte!

Hoppas att alla haft en skön jul! Avslutar självklart med den yngste och den äldste som firade jul hemma hos oss! GOD FORTSÄTTNING!
image106

Dan före dan före dan före dopparedan...

Snart är det dax för Wilmas första julafton! Åh, va spännande!!
Tyvärr ska jag väl säga har vi även denna vecka haft magsjuka.. Så synd om lilla Wilma. Men på Måndag ska vi vara friska!!!!!
Jag började, efter det va det Wilma och sen Mårten. Va upp till Barnakuten igår för att jag kände att orken gick ur mig och att jag kände att Wilma har haft sådan otur med sjukdommar hela hösten.. Några tårar från en trött mamma, men en underbar personal som förklarade att så här är det med vissa barn, vissa har oturen att ha ett dåligt immunförsvar i början av sin livstid, det blir bättre. Och det ska vi väl se att det blir så småningom.
Ville väl mest se också så att man inte gjort nåt fel, för sådanna tankar kommer ju ibland. Men de lugnade mig i det också! Skönt. Kändes bra att gå dit!

Missade ett 1-års kalas gjorde vi ju tyvärr. Mingus första födelsekalas! GRATTIS Till stora killen!!!
Vi hade verkligen velat vara där! Men paketet kommer ändå snart..

Så vi har ju inte hunnit gjort så mycket i veckan, mest varit hemma och sovit. Wilma har haft riktiga knöliga nätter så man passar ju på som trött mamma att vila lite extra också!
Idag har jag iallafall storstädat, vi ska ju ha julafton här hemma på måndag så det måste ju städas bort och skrubba bort magsjukan! Det ska bli kul och se hur Wilma blir med alla paket! Våran lilla prinsessa.
Hon är mammig just nu, men det gör inget, det är mysigt för det mesta!!
En promenad fick vi till idag iallafall, riktigt kallt men riktigt skönt!

Nu ska jag pussa lite på min kära man, kan inte beskriva så mycket jag tycker om honom! Han är bäst!

Blir nog inget inlägg före julafton nu så GOD JUL TILL ALLA JAG KÄNNER OCH TYCKER OM!!

En extra kram till mina vänner som alltid lyssnar och ger goda råd när jag känner mig slut!

En stor kram till min underbara familj, nära och kära som alltid ställer upp.
En extra stor kram också till min mamma för att hon ställer upp så ofantligt mycket!!!!

Bild från öppnis avslutningen i torsdags..

image101

  

Wilma som tomtenissa och Mingus som tomtenisse! Vi bytlånas lite barn, Sandra o Edwin verkade inte fastnat på bild...
Sandra är mamma till Mingus och Erika är mamma till Edwin!
Tusen tack Sandra, tur jag har er som har kamera!!!!

Lucia, mys med familjen Johansen!

I onsdags va det mys i bassängen på babysimmet, massa värmeljus runt hela bassängen. Fröken bjöd på pepparkakor och julmust också, jättemysigt. Wilma gjorde ett fridyk, dvs att fröken höll i henne och släppte sedan för att hon skulle greppa tag i Mårtens tummar och han då hjälpte henne upp, jättehäftigt och hon fixade det kanon bra!!
I Torsdags va vi till mitt jobb och åt jullunch, varje lucia så bjuder jobbet på risgrynsgröt, luciatåg, luciafika och tipspromenad. Det finns lotter att köpa också. Det är idrottsklubben som är annordnare, alla pensionärer är inbjudna också. Kanontrevligt. Wilma åt också risgrynsgröt för glatta livet! Efteråt va det dags för avslutning på Öppna förskolan (Öppnis). Wilma fick vara tomtemor. Massa små pepparkaksgubbar och tomtar va det på plats. Extra mycket sånger och självklart extra gott fika! Super mysigt va det! Mårten va också med för att se hur det är!
Fredagen bjöd på kupolen och lite inhandling av de sista julklapparna. Wilma tyckte att det va alldeles för roligt på kupolen så hon sov en kvart på hela tiden... hela dan!! Snacka om en slagen hjälte när hon väl somnade!!!!

Mårten har jobbat mycket natt denna vecka och lika så på lördags natt. Då passade jag på att ha lite tjejer här, Söder, Ax och Ceder va förbi för den årliga julklappsbytet. Jag fick en kofta, kokbok och oliver med vitlök samt ett choklad fondu set. Super bra julklappar från super bra människor. Tack för en trevlig kväll!

De gick vid 00:30 så då slocknade yttligare en slagen hjälte!!


Och slutligen då i går, jag o Wilma tog en promenad och delade ut lite av julkorten som va kvar. Gick sedan hem o pussade på pappa Mårten innan vi tog bilen ut till Sundborn för att dela ut julklappar till mina gudsöner. Så häftigt o se nu när det känns att Wilma och grabbarna är mer jämngamla, nu tar ju Wilma sig fram och då blir grabbarna snällare mot henne också. De är så mysiga. De har lärt sig säga Mårten iallafall så de ropade efter honom hela kvällen.. haha!!  Vi fikade där och gudmor fick visst också en julklapp, en kalender med bilder på Emil och Markus! Helmysigt!! TUSEN TACK! En grej som va extra rollig va när Markus satte sig på en av deras små bilar som bakom har en stång att hålla i (typ som en gå vagn), Wilma tog tag i stången, Markus körde (inte direkt så jätte sakta) och Wilma "sprang" nästan efter. Har aldrig sett henne röra på fötterna så snabbt! haha!!! Bra jobbat! Måste också säga att det är sååå kul att ha dessa 2 till mina gudsöner, ska bli kul att följa deras framfart!


Det blev pizza på vägen hem, gott och enkelt. Såg galan med Svenska hjältar igår och då kom det en och en annan tår vill jag lova. Beundransvärda människor!

Nu är det dags för lite lek!!!! Talk to you soon!!!

30-års fest och knäoperation

Åhh, vilken rolig fest vi va på i lördags! Fina lokaler, snyggt dukat ;-) och otroligt trevliga människor..
Jenny fick utstå lite pinsamheter men det bjöd hon på!
Vi va kvar länge, Mårten gick hem lite tidigare då han kände sig lite sliten efter matchen i Hudik men jag va kvar på dansgolvet ända framåt 2-tiden. Vissa hörde jag inte kom hem förrens vid 05...

Tyvärr har ju min kamera ballat ur så några bilder har jag inte.. Inväntar att få dem på mail av mina goda vänner!

Söndagen spenderade man ju halva dagen med att sova kändes det som. Men vi tog oss i kragen och mötte mamma o Björn för att hämta Wilma uppe vid Gruvan. Det var julmarknad där så det va mys! Stannade inte så länge, Wilma va trött och mina tjejer hade match som jag ville vara med på! Oavgjort mot Sten Sture är en bedrift verkligen! Starkt jobbat av tjejerna! Vi hade många borta men de som var med tog ett STORT steg framåt!

Igår tvättade vi (dvs jag och Wilma) samt gjorde några ärenden på stan, handla några julklappar bland annat.
Såg herrarnas match på tv, de vann i sudden mot jönköping. Blackie va förbi en stund och såg sista perioden med oss.

Idag har jag varit ner till Ludvika och gjort en titthåls operation i knät, åkte buss ner. Det va åratal sen jag åkte kommunalt... Gick iallafall bra! Operationen gick snabbt, läkaren tog bort halva yttre minisken och konstaterade att korsbandet inte va i bästa skick men eftersom det inte är av gör man inget åt det.
Mårten och Wilma hämtade mig och vi åkte förbi på Hemglass i Ludvika där Mårtens goda vän Micke Anders är chef! En glass senare satt vi i bilen på väg hem!
Wilma lämnade vi hos sin farmor där hon ska sova inatt eftersom jag är lite stel i knät och Mårten jobbar natt!

Just det, hade en fotosession med Wilma här i går på dan... Ett smakprov:
image100
Fin tjej va? Som både kan stå/gå mot möblerna och peka!!!!

Hon "sjöng" hela vägen från ludvika idag.. Hör sig själv, Mårten tyckte väl inte att det va lika kul när han körde. Men hon är ju för go ändå!

Tack Mamma också för i lördags kväll/natt! Du är en pärla! Nu har vi blöjor så det räcker året ut tror jag!

Glad Lucia!!!

Wilma har blivit 11 månader gammal!!

Det går såå fort! Våran lilla prinsessa 11 månader redan! Det blev hon i onsdags! Stora damen!! hihi..
Hon firade det dock med magsjuka, först i går var jag o wilma ut på en promenad efter att varit hemma hela tiden sen söndags kväll! Tror att hon började tycka det va tråkigt också!! Men nu är hon bättre iallafall!! Skönt!
Har nyss lämnat av henne hemma hos sin mormor där hon kommer sova inatt eftersom jag och Mårten ska på 30-års fest! Blackie har 110st gäster ca.. Hjälpte henne och duka upp igår, kanon lokal som hon har festen i.
Det kommer säkert bli kanon kul!! hihi.. Berättar mer sen!!

Vad händer annars då? Ja inte mycket, vi har ju mest varit hemma. Wilma gnisslar sina tänder! De fyra små tansingar hon har så gnisslar hon med dem, låter super illa!! Vilka ideer de kan ha de små liven. Hon går fortfarande längs med möblerna men släpper mer o mer taget faktiskt. Står ibland och håller i snuttefilten och upptäcker sen att oj då, den här kan jag ju inte stödja mig emot! haha!!

Mårten är i Hudiksvall nu på match och kommer direkt till festen så jag är alldeles solokvist hemma, lyssnar på hög musik och har precis duschat, nu är det dags att försöka göra sig snygg hur nu det ska gå till! haha!!

Kan väl bjuda på en bild iallafall!
image98
Våran prinsessa med nappen så klart!!!

image99
Sen har vi den nyblivne 30-åringen tillsammans med Wilma för några månader sen...
Sorry Jenny hittade inget annat kort.. Du måste visa dig framför kameran mera!!! Lite trött men fin ändå!!!

STORT GRATTIS TILL DIG IALLAFALL, du betyder mycket för mig!!!!

KRAM Jessica

Julmarknad och magsjuka

I söndags var vi ut på stans julskyltning. Mamma kom förbi efter lunch och påminde oss om julskyltningen, hade totalt glömt bort det.. Har minne som en guldfisk nu för tiden..
Vi gick ner en sväng iallafall, inge länge men en stund. Mamma, Björn, jag, Mårten och Wilma!
Tok mycket folk, nästan så där så man får panik tycker jag.
Jag gick upp till damernas match mot Skellefteå sen, inge o se direkt men kul eftersom 2 av mina tjejer fick spela! Jullan och Erika skötte sig galant!!

Sprang hem från lugnet efteråt, tog sen det lugnt hemma. Wilma började sedan kräkas vid 22-tiden ungefär..
Inga jätte mängder men hon kräktes några gånger under natten. Idag först är hon bättre. Lite kvar men ingen kräka idag iallafall. Jag gillar verkligen inte magsjuka så jag är livrädd att jag ska få det också.. Fobi för att kräkas. Wilma verkar tycka att det är skönt efteråt så det är ju bra iallafall. På dan är hon pigg och uppe o går längs med möblerna för fullt så det är ju skönt. Hon tycker till och med om vätskeersättningen som vi ger henne. Matas med sked och vill bara ha mer... Man läser om att man kan blanda ut med konsentrerad fruktsaft men du vet, det behövs inte här. Gapar som en fågelunge efter det. Det är jätteskönt!

Håller mina tummar att hon ska bli bättre i morgon!!!

Fick gå ner på stan en sväng idag på eftermiddagen, Mårten har jobbat natt så han va hemma idag, jätteskönt tyckte jag och Wilma! Jag fick gå ner och kolla efter nåt att ha på mig på Blackies 30-års fest på lördag, jag tror jag har hittat en okej outfit! Ovant att shoppa alldeles själv. Men det gick ju det med!
Skönt att komma ut lite också, man känner sig lätt isolerad när Wilma är dålig. Det är synd om henne så hon får sova mellan sin mamma och pappa inatt!!

GOD NATT!!

Öppnis, övernattning hos morfar och dop

Ja, öppna förskolan är alltid en hit, Wilma älskar att gå dit! Först fikar vi en stund. Alla mammor och pappor faktiskt pratar lite skit. Sen är det sångstund, Gunilla som är en av tjejerna i kyrkan tar fram gitarren och samlar alla barn med föräldrar vid altaret, där sjunger vi massa barnsånger. Jättemysigt verkligen! Wilma kryper runt, vill gärna längst upp på altaret och klättrar gärna i trapporna. Så kul att se alla barn när de träffas! Efter sångstunden kan man gå en trappa upp till ett lekrum där det finns massa leksaker! De har även en vägg med bilder på alla som brukar gå på öppnis med en ram rumt som vi fått måla! haha, lika kul för mig alltså!!

Efter öppnis i torsdags var jag och Wilma förbi hos hennes farmor en sväng. Wilma åt lite middag innan vi gick ner på stan för att inhandla doppresent till Edwin!

Fredagen började vi med ett besök hos Wilmas mormor, hon har nyss varit i Ullared och stor shoppat, jätte mycket fina saker hade hon med sig hem och håller för fullt på med att slå in paket till både jul och 1-års dagen! Bra kläder och leksaker! TUSEN TACK säger jag redan nu!!
Hon hade köpt en cool febernapp också, det är en napp som man kan ta feber temp med. De kan hitta på det mesta, smart grej!!
Mamma va med ner på stan också, Wilma sov ju hela tiden hemma hos mamma, tråkigt men inte så mycket att göra åt...
Vi träffade Mårten och käkade lunch ihop och tog en sväng i några skoaffärer.

På eftermiddagen åkte jag och Wilma ut till pappa, dvs Wilmas morfar. Vi va förbi hos gammelfarmor också en sväng. Sen när Wilma somnat så smet jag iväg till Wilmas gudmor, Anna på lite middag med henne, Jennie E och Hanna. Supertrevligt som vanligt! Gillar er!! TACK!
Höns mamma som man är gick jag hem rätt tidigt. Det hade gått jättebra med pappa och Wilma!
Sov som en kratta gjorde vi nog båda, det va varmt i morbror Johans gamla rum så Wilma va vaken mellan 03-04 på natten.. PUST! Men sov till 08..

På morgonen blev det bara lite mys med smulan (pappas hund) innan vi åkte hem för att göra oss i ordning för Edwins dop! Mårten hade jobbat som ordningsvakt på kvällen och sov när vi kom hem. Men vaknade av min o Wilmis pussar!!
Wilma och jag hade kulldräkt på oss på dopet och Mårten kostym. Mårten blev gudfar eller fadder som det heter mera nu. Jättefint dop!!! Grät så klart när de spelade så fint i kyrkan!
Tyvärr ballade våran kamera ur, måste kolla vad som hänt så några bra bilder blev det inte. Ska kolla om någon annan har så jag kan lägga in nåt här!
Vi ska klä upp oss igen o ta nya kort i de fina dräkterna!

Tack, Erika, Micke och Edwin för ett fint dop, god mat och en trevlig stund! Tack också för det förtroende som ni gett våran Mårten, det är stort tycker jag! Han trivdes i rollen redan, det syntes! hihi!!!

Ha en bra vecka, bilder kommer...

KRAM KRAM

Jessica Johansen

Tanken är den, att ni, vänner och familj skall få följa Wilma och Wiktors utveckling här i livet, Välkomna!!!

RSS 2.0